15-08-2015, 17:51
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.03.10
|
|
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי efekt שמתחילה ב "יש מערכת קיימת בשוק היום שעושה זאת בהצלחה יתרה כבר הרבה זמן"
למעשה החוק בארה"ב די מבולבל... מצד אחד יש החלטה של בית המשפט העליון משנות החמישים שבעלות על קרקע הולכת גם לגובה (דומני שעד גובה של 1000 רגל - 300 מטר) והזכות לפרטיות ולהגנה על נוחות בעל הקרקע קיימת שם (ההחלטה הגיעה בתביעה שהגיש חקלאי נגד הצבא האמריקני בתלונה שכלי טיס של הצבא טסו מעל ביתו בגובה נמוך, עם רעש אדיר, בכל שעות היום והלילה). מצד שני הFAA קבעה לפני כמה שנים שכל השמיים נופלים תחת שיפוטה בלי הבדל גובה, מה שבתיאוריה קובע שאין לבעל קרקע שום הגנה על פרטיותו ושלוות נפשו, אפילו מטר מעל גג הבית.
לי יש שכן שאוהב להטיס את הטיסנים האלה ופעמיים נאלצתי לדבר עימו בגלל שהוא ריחף לו מעל החצר האחורית שלי והטריד לי את האווזות. אחרי הפעם השנייה שדיברתי איתו הלכתי למשרד השריף של מחוז נוואדה ושאלתי אותם לגם החוקיות של ירי נגד רחפנים. מה שנאמר לי הוא שבעיקרון, בגלל שאני לא גר בתוך תחום העיר, על השטח שלי, כל זמן שאני לא מסכן אנשים אחרים (שזו הגדרה מאוד כללית אבל בגלל גודל השטח, יהיה די קל להראות שלא סיכנתי אף אחד) אני יכול לירות ברחפן כל זמן שהוא מתחת לגובה צמרות העצים.
מאז עברו חודשיים ולפחות עד עכשיו השכן מכבד את פרטיותי אז עדיין לא יצא לי לנסות .