07-11-2007, 18:04
|
|
|
חבר מתאריך: 05.10.07
|
|
אני גם חושב שרוטציה היא טעות...הרי כל היתרון של נגדים הוא שימור הניסיון המקצועי, ובהחלט לא יזיק להאט את הרוטציה בתפקידי קצינים, זה אולי יוכל להביא לפיקוח יותר טוב על הנגדים. כך המפקדים שמעליהם יהיו תקופת זמן משמעותית במצב בו הם "יודעים מי נגד מי", ולא כפי שהמצב כיום (או בעבר).
דבר נוסף - מכיוון שלצערנו, חלק מאוכלוסית הנגדים (בעיקר כאלו שהם לא בתפקידים טכניים כמו בח"א, אלא יותר מנהלתיים), אינו עילוי, אבל הניסיון הרב מאפשר להם להיות אפקטיבים בתפקידם, הרי שבמקרה של רוטציה מהירה הצבא יצא קרח מכאן ומכאן.
אסיים בסיפור קטן על רנ"ג ש.כ. אינני יודע כמה התפרסם המקרה, אז אסתפק בר"ת של שמו.
במשך שנים הוא היה הרנ"ג המיתולוגי של ביסנ"מ. רבים שנאו אותו ופחדו ממנו, אבל אני ראיתי בו דוגמה ומופת לאיך רנ"ג משמעת צריך להיות. הוא דאג לרווחת החניכים, הקפיד במשמעת אצל המדריכים, אבל בעיקר הקפיד אצל אנשי המנהלה - טבחים, נהגים וכו'. כך שבניגוד לרוב רס"רי המשמעת שפגשתי (לדוגמה ח' שהיה הרס"ר בסירקין) הוא החזיק קצר את הבעיתיים ולא נטפל לאלו הממושמעים ממילא (שמהווים טרף קל לרוב רס"רי המשמעת). כשעבר ביסנ"מ לדרום, ש.כ. לא עבר, אלא התמנה לתפקיד מקביל בבסיס אחר במרכז. לאחר כמה זמן (כבר הייתי במילואים אז), כששאלתי מה קורה איתו, סיפרו לי על פרשיה שבעקבותיה עזב (או הועזב) - לנ"ל היתה במקביל חברת קייטרינג, ומסתבר (כך סופר לי ממקורות רבים), שהתגלה שהרנ"ג סיפק לחברתו מזון מהצבא...הרגשתי מאוד נבגד - זה האדם שהיה בעיניי הסמל לאיך צריך להיות.
רן
|