24-10-2007, 19:47
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
הודעות: 8,838
|
|
אבו חסן הלך לעולמו
מייסד חומוסיית העל "עלי קראוון", נפטר אתמול. תושבי השכונה ומנגבים קבועים מתקשים להתאושש. רוי רגב מספר על האיש ומספק שלוש המלצות לניגוב חלופי (אם יש כזה)
אבו חסן, מקים חומוסיית העל היפואית עלי קרוואן, הלך לעולמי אמש בשיבה טובה והוא בן 80. מי שהתחיל לפני שנים למכור חומוס בעגלה קטנה ברחובות יפו פתח עם השנים את סניפו הראשון והמיתולוגי ברחוב דולפין היפואי ולאחר מכן עוד שני מיזמים, מסעדה וחומוסיה, אך רק הסניף המקורי הפך מוקד למיתוסים, כתבות עיתונות ועדרים של מנגבים מכורים.
מסעדתו המקורית והצפופה של אבו חסן (הידוע בכינויו "אבו חסן המקורי") הייתה נפתחת עבור הסועדים כבר בשבע בבוקר. אבו חסן עצמו היה פותח את המקום כל יום (כולל סופי שבוע ויום ראשון) בשש בבוקר וסוגר את המקום כבר ב-12 בצהריים. בשעה שבע בבוקר כבר היו מגיעים המבקרים הראשונים לאכול את המנה המשולשת המפורסמת. ה"משולשת", כפי שנקראה על יד הקבועים, הכילה חומוס קטיפתי, מסבחה ופול, בתוספת הרוטב המפורסם שכלל הרבה שום ולימון. מכורים מעודנים יותר הזמינו את המסבחה המופלאה שכמה נרקומנים לחומוס יוכלו לאשר כי "אין כמוה בארץ" , ביניהם גם כותב שורות אלה.
מתוך nrg, להמשך הכתבה
_____________________________________
הגלריה שלי בפליקר
|