|
24-10-2007, 00:40
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.02
הודעות: 32,894
|
|
30% מהסטודנטים בישראל עובדים בתחום הקשור ללימודיהם - האם זה משתלם?
10:01 | 23.10.2007 עידו סולומון
תגיות: [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif] [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif] סטודנטים [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif] , [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif] עבודה [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif] , [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif] קריירה [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/0.gif]
"כשהתחלתי את לימודי התואר הראשון בפסיכולוגיה עבדתי כמלצרית באחת המסעדות החמות בעיר", מספרת כרמית. "הרווחתי סכומים עצומים כל חודש, והרוב כמובן, היה נקי ממס. העבודה היתה בעיקר בערבים ומאחר שהיו במסעדה הרבה מלצרים לא היתה בעיה של גמישות במשמרות. בתקופת הבחינות למשל, יכולתי לעבוד משמרת אחת בשבוע או לא לעבוד בכלל.
"לקראת סוף השנה השנייה, אחד המרצים בחוג הציע לי לעבוד כעוזרת מחקר במעבדה שלו. הדילמה היתה גדולה. עבודת המעבדה דרשה הרבה שעות ומחויבות גדולה - ומנגד התגמול היה מינימלי, עד כדי כך שהיה ברור שאזדקק לסיוע מההורים. ובכל זאת, ידעתי שהערך המוסף של העבודה הצמודה עם המרצה והניסיון בעבודת המחקר יתרמו לי יותר בטווח הארוך. אני חייבת להודות שגם עכשיו לא ברור לי אם עשיתי את הצעד הנכון".
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://career.themarker.com/ibo/images/graphs/student.gif]
סטודנטים רבים מתחבטים בשאלה אם לשלב עבודה בתקופת הלימודים, או להשקיע את מרב המרץ בלימודים. מסקר שקיים אתר אולג'ובס (www.alljobs.co.il) עולה כי 80% מהסטודנטים בישראל משלבים בין עבודה ללימודים, בין אם בהיקף מלא או חלקי; מתוך כלל הסטודנטים העובדים, רק 30% עובדים בתחום הקשור ללימודיהם.
אקדמאי ללא ניסיון
"כשסטודנט מסיים את הלימודים לתואר ראשון, הוא יוצא לשוק העבודה ביחד עם מתחרים רבים שסיימו זה עתה ללמוד גם הם", אומרת רויטל הנדלר מאולג'ובס. "בלשון חברות ההשמה הם נקראים 'אקדמאים ללא ניסיון', ומדובר בנקודת התחלה קשה בעבורם. סטודנט שמעוניין לקדם את הקריירה שלו כבר בתקופת לימודיו, רצוי שיימנע מעבודות סטודנטיאליות קלאסיות, וינסה להתברג בתפקיד זוטר בארגון גדול - להתלבט שם ולהתקדם.
"חשוב לזכור ששוק העבודה הישראלי הוא שוק אכזרי, שבו לא עושים הנחות לאיש, הדבר נכון במיוחד בשוק הנוכחי שהוא רווי בבעלי תארים אקדמיים. בהתאם לכך, הניסיון נהפך לפרמטר חשוב בקבלה לעבודה, כמעט בכל תחום. מיד בתום הלימודים, כשירצו להתקבל לעבודה, יידרשו לפרט בקורות החיים שלהם מהו הניסיון שצברו בתחום שבו ירצו לעסוק. מעבר לכך, סטודנטים הם לרוב אנשים צעירים, נמרצים וחדורי מוטיוויציה - וזוהי התקופה המתאימה ביותר להתחיל להשתלב במקומות עבודה שעשויים לקדם אותם לשלב הבא".
"סטודנט שלומד תחום מקצועי כמו רפואה או עריכת דין, תמיד יעדיף לעבוד במקצוע שאותו הוא לומד", טוען ירון לובינסקי, סמנכ"ל שיווק אורטל, משאבי אנוש. "אך גם לאלה שהולכים במסלול כללי יותר, מומלץ להיכנס לשוק העבודה המקצועי (שאינו קשור בעבודות מזדמנות) מוקדם ככל האפשר". לדברי לובינסקי, כשסטודנט עובד במהלך הלימודים בחברה בתפקיד של שירות לקוחות, למשל, הוא מתחיל לצבור ניסיון בתחום מבוקש מאוד במשק, וכך מגדיל את סיכוייו להתקבל לעבודה בחברה מובילה עם סיום הלימודים. אותו סטודנט יוכל להציג ניסיון מקצועי בנוסף לתואר שרכש, בבואו לחפש עבודה.
יתרון נוסף, לפי לובינסקי, הוא "תקיעת היתד". "ברגע שאתה בתוך החברה, לא משנה באיזה תפקיד, אתה נחשף למכרזים פנימיים לתפקידים שכלל לא מפורסמים מחוץ לארגון", הוא אומר. "כך ניתן, בקלות יחסית, לעבור לתפקיד נחשק יותר בתחום שאותו למדת.
"היתרון השלישי הוא יחס המעסיקים", מוסיף לובינסקי. "בקרב המעסיקים יש נטייה להעריך יותר מועמדים ששילבו עבודה עם לימודים בעת היותם סטודנטים. מועמדים אלה נתפשים בעיני המעסיקים ככאלה שיודעים לעמוד בלחצים. העובדה שסטודנט למד ועבד במקביל בתחום מקצועי, מעידה על היכולות שלו".
סטודנטים, רוצים אתכם במוקדי שירות הלקוחות המובילים במשק
לכתבה המלאה
_____________________________________
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר. לפרטים נוספים לחצו כאן. תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
|
|