19-07-2007, 10:26
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
|
|
מהיא מטרת פורום צבא וביטחון ?
הי,
ראשית כמו שכתבתי בהודעה הראשונה אני מכבד מאוד את המנהלים ואין לי ביקורת ואין לי כוונה להתערב להם בשיקול דעת. כל הכבוד להם על הזמן שהם משקעים בניהול בהתנדבות.
שנית לא ברור לי למה האשכול נגרר לוויכוחים על נעילות .
שלישית, נראה לי שחלק מחברי הפורום שוכחים שדיוני הפורום נוגעים בנושאים של חיי אדם, לא חובבי טיסה,או חובבי צילום, או סידור פרחים. ובכל החלטה אם כן לפרסם או לא לפרסם יש הרבה מרכיבים של אי ודאות, ולכן אף אחד כולל הרמטכ"ל לא יכול לחזות מה הנזק של גילוי דבר זה או אחר, הכל מבוסס על הערכות בלבד. וכמו שאני חושב שהכשרת לוחמי חי"ר מתבצעת בצורה חובבנית ושימי טיפול מתבצעים בצורה חובבנית, ככה אני חושב שהצנזורה מתנהגת בצורה חובבנית.
תסלחו לי אבל הטיעונים שהדיונים בפורום משפרים כשלים במערכות הביטחון, נראים לי קצת חלשים, ואפילו אם הפורום הביא איזה ערך ושיפור - לדעתי ולדעת עוד חברים כאן בפורום, הזנק גדול מהתועלת .
אנחנו נמצאים בתקופה שבה הכול נמדד בצורה כלכלית-תקשורתית, כתוצאה מכך יחסי ציבור זה מנוע גיוס של כח פוליטי (מקבלי החלטות למינהם) וגיוס כסף. לכן הגופים הצבאים נאלצים להתפשר עם צורכי הביטחון, והם חושפים מידע על מנת לעורר עניין ולהצדיק את העליות הגבוהות.
וכאן באים חברי הפורום ומתוך צורך מציצני ולעיתים ילדותי מחטטים,חוקרים, מצליבים, והכי גרוע משלימים מידע שבכלל לא אמור להתפרסם.
לדוגמא, יתכן שצה"ל חושף שיש לו יחידת כלבים, בעיתון מעריב מתפרסמת הידיעה והכתב לא מפרסם את מספר הכלבים או את מיקום היחידה, הוא רק רומז רמז (רמז עבה בדרך כלל) על כמה ממטרות היחידה הזאת, וכמובן שזה עבר צנזורה.
כעבור חצי שנה עיתון הארץ עושה כתבה ובה הוא לא מזכיר את המטרות של היחידה אלה רק מראה תמונה וכמובן שזה עבר צנזורה .
ואחרי חודש יש ראיון עם מח"ט ביו"ש שבה הוא מספר איך הם נעזורים באמצעי מיוחד לסרוק מבנה ממטענים, וכמובן שזה עבר צנזורה.
עובד עוד חודש ויש ידיעה על כלבים של צה"ל שמפריעים לתושבים לישון - ידיעה בעיתון מקומי, שבכלל לא הוגשה לצנזורה.
ואחרי 3 חודשים כל 4 הידיעות האלה מופיעות באשכול בפורום הזה - והנה נחשף סוד.
וכעבור שנה ישנו אשכול מפואר על היחידה הזאת עם שרבוטים ותמונות פרטיות , וכל הודעה והודעה חושפת עוד חלק. ואם משהו אומר איזה טעות אז ישר מתקנים אותו כמובן, וככה ריכזנו למחבלים את כל המידע שהם צריכים מסוננן ומעובד.
זאת דוגמא אחת בלבד - מהדמיון כמובן.
אני לא חושב שצריך לסגור את הפורום הזה, ואני לא חושב שהמנהלים כאן חובבנים.
כל מטרתי בפתיחת האשכול היא להגביר את המודעות של חברי הפורום לביטחון מידע.
(בנוסף להודעת הפתיחה של המנהלים).
"חיים ומוות ביד הלשון" (משלי יח , כא )
חז"ל מלמדים אותנו, שיכולתנו לדבר מבדילה אותנו מממלכת החיות. יכולת הדיבור היא תכונה אנושית ייחודית, שהוענקה לנו בידי הקב"ה. היכולת לדבר ולתקשר איש עם רעהו לא ניתנה לנו כדי שנבזבז אותה לריק, אלא ככלי חיוני ביחסי אנוש. אומרים, שכל מלה שאדם מוציא מפיו מוקלטת, ותושמע באוזניו לאחר שיעזוב את העולם הזה, כשחייו ייבחנו בידי ה'. "קירות הבית", אומר התלמוד, "יעידו על המלים שדיברו דייריו". עניין כבד למדיי, במיוחד אם חושבים על ההקשר של "חופש הדיבור".
|