05-10-2007, 16:16
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי spritz
אבל גם המכ"מ מגיב לעצם פעילות הל"א- עובר למוד "עבודה תחת ל"א",עובר תדרים וכו'.
|
אם כך, הוא יגיב לתגובה
ציטוט:
לא יודע. לא לפי הלוגיקה שלך בכל מקרה. טענת שהסוביטיים הופתעו מהיכולת הישראלית להשיג מודיעין בזמן אמת והבאת את המבצע הזה כדוגמה. לכאורה, אחרי שהשיגו את המכ"מ הזה ישראל הייתה צריכה למנוע מSA-6 לפגוע במטוסים ישראלים,מה שלא נראה לי קרה בפועל.
|
NehemiaG ענה לך לגבי המכ"ם. בקשר לשאר הדברים שאמרת - אני לא מכיר היטב את ההיסטוריה של ל"א, כך שאני רק מניח. אז אני מניח, שאם לא היו משיגים את המכ"ם, הדברים היו מתנהלים בצורה קשה יותר. חוץ מזה, מבצע תרנגול 53 זה רק דוגמה מפורסמת למאמצים ישראלים לאסוף מודיעין אלקטרוני.
ציטוט:
המפתחים אולי מכירים היטב את הסיבות ללמה יש באגים במערכת שלהם.אבל בדרך כלל המפתחים לא עובדים עם המערכות שלהם באופן שוטף ולכן יכול מאוד להיות שאין להם מושג מה קורה עם המערכת בשדה הקרב.
אני מאמין של"א זה לא רק חסימה של המכ"מ באמצעים חזקים מאוד כמו שמראים בסרטים,ייתכן ויש מצבים(ונראה לי שזה המצבים הרצויים מבחינת המשבש) שבהם המפעיל של המכ"מ בכלל לא יודע שהופעל עליו ל"א.
אם המפעיל לא יודע בטח ובטח שהמפתחים לא יידעו שהיה מצב כזה.
מה שכן, אני מסכים איתך שלכאורה האוייב לא אמור לדעת את הבאגים של המערכת וכאן המודיעין נכנס חזק לתמונה. אבל (וזה אבל גדול), עצם העובדה שהמודיעין יכל למצוא את הבאגים (חולשות) והיו מערכות שיכלו לנצל פרצות אלו פעם אחר פעם ,גם בלי שהיה להם את המערכת בהישג יד מדבר רק לזכות היכולות של ישראל בתחומים האלו.
אני גם לא פוסל אפשרות שהישראלים מדי פעם פשוט ניסו להפעיל משהו נגד המכ"מים האלו ,בלי ידע מוקדם או לוגיקה מסויימת,פשוט בתקווה שהל"א הספציפי הזה יעבוד. אם הוא עבד אז המשיכו להשתמש בו.
|
טוב, אנחנו נכנסנו לתחום שאני אישית לא מבין בו. אני לא חושב שמה שאתה מתאר זה המצב, אבל אין לי נתונים ממשיים להסתמך עליהם.
ציטוט:
הגדרת את השיבוש באשכול זה, אתה מאמין שיש משמעות גדולה לסיבות של הפעלה מוצלחת של ל"א(באגים\חולשות מערכת ) או רק לתוצאות של ההפעלה הזאת?
|
גם הסיבות חשובות להבנה מלאה יותר של הנושא. אני פשוט לא מאמין שמישהו בונה מערכות ל"א שפועלות על באגים שקיימים (או לא קיימים) במכמ"ים, ולא על מוגבלויות\חולשות הידועות שלהם. אבל גם פה אני לא מסוגל להוכיח את עמדתי.