26-09-2007, 08:01
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
מאוד מצחיק ועוד יותר מפתיע
אבל מה שלא הסתדר לי זה המתח שיצרת בהתחלה, וכן יצרת מתח חזק מאוד, אני חשבתי שאולי איזה שודד רודף אחריך, ופתאום, בנקודת ההפתעה הייתה פנייה קיצונית מאוד, ממש 180 מעלות, לכיוון השני: צחוק. זה קצת הפריע לי.
אני קראתי את הסיפור פעמיים משתי סיבות: הראשונה - בגלל ההפתעה. תמיד בסיפורי הפתעה חוזרים אחורה לראות את הכל באור החדש.
השנייה: הייתי בטוחה שהוא רודף אחריך, אז איפה טעיתי בדיוק בקריאה שלי?
האמת, בכל מה שנוגע לריצה ולמי השיג את מי וכו' - רשמת את כל המידע הנחוץ, מידע מינימלי ומספיק מבחינה מתמטית, כך שהקורא - אם הוא יושב וחושב על זה באותו רגע יכול להבין שהשגת אותו. אבל הייתי כל כך עסוקה בנשימות ובהאצה, שבכלל לא זכרתי מה אמרת שני משפטים קודם: שהוא היה בהתחלה לפניך. אז אם נדלקה לי נורה אדומה מבחינת נכונות הנתונים - אם יש נתונים שסותרים אחד את השני (ואני בדר"כ כזאת כשאני קוראת משהו - מחפשת עקביות בנתונים, שאף אחד לא יסתור את השני) - אז פיספסתי אותה. פגשתי את אותה נורה אדומה ממש בסוף: אם הוא היה אחריך - איך בכלל הגעת ראשון? איך התחלפו היוצרות ואתה פתאום לפניו?
במילים אחרות היו לי למעשה שתי הפתעות. השנייה היתה שלמעשה הנתונים לא סתרו אחד את השני, ואני מבינה שאם היית מכניס איזה משפטון קטן אחרי המשפט "כך היה אני רצתי הוא רץ", שמסביר שעקפת אותו, היית מפספס את כל אלמנט ההפתעה ובגדול.
אז ממש כל הכבוד על הבנייה של השיר.
(הצלחת לעבוד עלי )
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|