02-10-2007, 17:29
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.06.06
|
|
קראתי את הכתבה.
מדובר בעוד כתבה מסדרת "היחידה שלנו כלכך מגניבה ומיוחדת, בואו אלינו. כי בדיוק עכשיו אין לנו אנשים".
תסתכלו על התגובות לכתבה. אני, בתור מילואימניק של חייל הקשר מזדהה עם כל מילה. במיוחד תגובה #6:
ציטוט:
6. הייתי בצד השני של ''המלחמה על הקשר''
יג''ע גבוה, 371 מרחב, 02/10/07 12:27 :
המלחמה על הקשר היא מלחמה בציוד מיושן ובאנשים מטומטמים. אתה מנסה להרים את הקשר וזה לא עובד, אז שעתיים אתה מזיז את האנטנה ושולח את הבחור בשטח להזיז את האנטנה שלו ואז כשגם זה לא עובד אתה מחליף אנטנה, הוא מחליף אנטנה, מסתבר שהתדרים שלכם חסומים אז מתקשרים לחמ''ל ומבקשים תדרים חדשים. בינתיים אתה מנסה להחליף כל מיני חלקים של המ''ק שכל אחד מהם שוקל איזה 20 קילו ומחוברים אליו איזה 5 פתילים דביקים ועקשנים מתקופת ששת הימים שצריך לנתק ולחבר מחדש. אחרי שעה וחצי החמ''ל חוזר אליך - יש לו תדרים חדשים, שהם התדרים הישנים רק שאת תדר השידור שלך הם הזיזו בשני הרץ. לתדהמת כל המעורבים בדבר גם התדרים הישנים חסומים, אתה מתקשר לחמ''ל שוב, מפנים שאתה לא עומד לישון הלילה, והנגד התורן הפלוגתי צורח עליך בטלפון למה הקשר עוד לא עומד ולמה אתה לא מעדכן אותו (בפלוגה יש 80 אלף נגדים קרציות עם תפקידים כמו ע' ס' ע' ס' ע' מ''מ רד''ט, שכולם בטוחים שאתה חייב לדווח להם בזמן אמת על כל דבר הכי קטן שאתה עושה). אתה והבחור מהשטח צועקים שעתיים אחד על השני בטלפון לסובב את האנטנה לשם, לא, לא, לא לשם, ללשם השני, עד שאי שם בשלוש וחצי בלילה נס קורה והקשר עומד בלי שלאף אחד מכם יש מושג איך לעזאזל זה קרה.
אתה מנסה ללכת לישון אבל מתעורר מטלפונים של המ''מ שלך, המ''פ שלך, כל הנגדים הפלוגתיים, החמ''ל הפלוגתי, החמ''ל הגדודי, המתקא''פ, המ''מ של החייל שעבד מולך, המ''פ שלו והחמ''ל שלו, שרוצים עדכון בנוגע למה קורה עם הקשר. אה, והמשמרת שלך אף פעם לא נגמרת.
יבוא יום ויהיה תחקיר נוקב בצה''ל על איך נתנו לתפקיד כזה לקרות.
|
פשוט עצוב.
יש עוד הרבה סיפורים מדכאים, אבל אולי עדיף לשמור לפעם אחרת...
נ.ב.
אני לא מצליח לראות את הסרטון (ה-WINDOWS לא אוהב לטעון סרטים מ-NRG) אבל נראה שהם מראים שם ציוד המוגדר "סודי".
האם באמת קרה?
נערך לאחרונה ע"י MONOCHROME בתאריך 02-10-2007 בשעה 17:41.
|