לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 02-10-2024, 10:40
  dbe3 dbe3 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 05.02.18
איך אנחנו רואים את הטילים התוקפים ?
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "1.10.24 מתקפת טילים איראנית על ישראל"

להבנתי המוגבלת בטילים בליסטיים המנוע של הטיל בחדירה או לאחר החדירה לאטמוספרה וכאשר הוא מתחיל לרדת לכיוון המטרה הוא כבר לא פועל.
מצד שני בכל התעודים (כולל מראה עיניים) רואים שמה שנופל לכיוון הקרקע מואר.
האם מדובר על רסיסים בעצם לאחר היירוט באטמוספרה ? (מוארים מחומר הנפץ שהתפוצץ , מהתחממות בחדירה ?)
אולי ההנחה שלי שהמנועים מפסיקים לפעול בשלב הנפילה הם לא נכונה ?
אולי מנועי משניים לשינוי כיוון להטעיית מערכות היירוט ?
אולי הרבה נפלים של מיירטים ?

בחלק מהסרטונים רואים פגיעה בקרקע ופיצוף יחסית קטן מה שאולי תורם לתאוריית הרסיסים .

מעניין .

נערך לאחרונה ע"י dbe3 בתאריך 02-10-2024 בשעה 10:47.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 03-10-2024, 08:27
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "1.10.24 מתקפת טילים איראנית על ישראל"

במלחמת המפרץ ראיתי בעיני טילי סקאד מעירק נופלים על אזור המרכז ותל אביב.
כל מה שנראה לעין היה כדור אש. מהזווית בה עמדתי אני, נראה היה כי הם נופלים כמעט אנכית מן השמיים.
הפעם צפיתי מצומת אשל הנשיא.
מזווית זו ראיתי הן את השברים שנפלו יחסית לאט, כשכדור האש גדל ואף מתפתח שובל אש מאחוריו,
והן את הטילים שלא יורטו כלל.
הטילים שלא יורטו או לא נפגעו, טסו במהירות גבוהה ובמסלול אלכסוני אך ישר למדי ולא קשתי בכמעט עשר השניות האחרונות למעופם, ככדור אש קבוע בגודלו ובעוצמתו, ובכל פגיעה גם נראתה (ובהמשך גם נשמעה) התפוצצות עם הילה אדומה שהבהיקה לרגע.
אני יודע לומר שחלק טיל המשיך למצרים (לא טיל מיירט, אלא משהו שטס יציב למדי יחד עם הטילים שהגיעו מכיוון איראן, אך במקום ליפול המשיך הלאה). הוא לא נראה ככדור אש יציב ומהיר כמו הטילים שהצליחו לחדור ולפגוע בארץ, אך טס בנתיב ברור.
מאוד ברור וקל לזהות בעין מהו שבר יירוט ומהו טיל בלתי פגוע שטס לפגיעה בקרקע.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 03-11-2024, 23:04
צלמית המשתמש של רגב06
  רגב06 רגב06 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 12.05.05
בתגובה להודעה מספר 36 שנכתבה על ידי yave333 שמתחילה ב "טוענים שהיתה גם פגיעה בדירים..."

אני רואה פה פגיעת טיל בנקודה אחת בכל אחד משלושת מקבצי הדירים שספגו פגיעה, ועוד פגיעה במבנה עילי.
זה נראה כמו חלוקה יעילה של פגיעות, יעילה באופן מדאיג. אולי קיווה המתכנן שמשהו בכל מקבץ דירים כזה יתלקח
או יתפוצץ וכך יגדל הנזק הכולל?
הרי מטוס שונה מטנק, המטוס הינו כלי עדין ודקיק ובלתי עמיד, לא צריך הרבה אנרגיה כדי לפצוע אותו וכך למנוע
ממנו להמריא למשימות, ואת זה יודעים האיראנים היטב מהיכרותם עם מטוסים.

הלקח שאני למד מהתמונה הזו הוא שמערכת ההגנה שלי לא יודעת להפוך אותי לחסין, אלא רק לצמצם את
השחיקה שלי כשאני סופג מתקפה.
אישית הייתי דואג לייצר הכי מוקדם שניתן הכרעה צבאית מול הגורמים שמורים לאירן להפעיל כח נגד ישראל,
כי למדינתי יש בהגדרה אורך נשימה קצר יותר משל אירן.
בקרב דוד מול גוליית, הייתי מכוון לראשו של גוליית בכל העוצמה ומוקדם, כדי להימנע מחילופי מהלומות לאורך
מספר סיבובים, כדי שלא יהיה כמו בקרב איגרוף.

"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'

ישן 06-10-2024, 14:45
  ninesouls ninesouls אינו מחובר  

חבר מתאריך: 21.01.03
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי avifresh שמתחילה ב "..."

אילו לאיראן היו 300 רש"קים גרעיניים עבור טילים והיא היתה תוקפת את ישראל באמצעות מספר כזה של טילים, היינו בבעיה קשה מאד. אבל אתה מדבר על ארסנל גרעיני שהוא גדול מכל מה שיש לכל מדינות הגרעין הידועות פרט לארה"ב, רוסיה וסין. באופן כללי, ברגע שיש לאיראן אפילו טיל אחד עם רש"ק גרעיני המשחק עובר מהגנה להרתעה, כי אי אפשר להתחייב שאותו טיל לא יצליח לחדור והמשמעות גם של רש"ק אחד היא מעבר למה שמדינה כלשהי בעולם תוכל לסבול. למעשה, אילו היה להם רש"ק כזה (אפילו אחד ויחיד) עכשיו אז הם לא היו יכולים לבצע מתקפה כפי שביצעו; כל טיל שהיה ממריא מאיראן לכיוון ישראל היה מסכן אותם בתגובה גרעינית, אפילו אם הטיל שלהם היה קונבנציונלי - ישראל היתה חייבת להתייחס לכל שיגור כאילו הוא גרעיני. זו עוד סיבה עבורם להשאר מדינת סף ולא לייצר רש"קים, לעת עתה לפחות.
ישן 04-10-2024, 21:16
  elaadhn elaadhn אינו מחובר  

חבר מתאריך: 13.07.10

טוב אם ארה"ב הגדולה והעשירה לא תוקפת עם טילים בליסטיים ואם אפילו רוסיה ממעטת להשתמש בכאלו (וגם כשכן אלו לרוב מלאי ישן/אירני). אז ברור שזה לא כלכלי וגם אפקטיבי רק נגד מטרות מאוד מסויימות - רכות, נייחות ואסטרטגיות.
אם רוצים לתקוף את איראן ביעילות, אפשר גם לצאת מהקופסא של ירי טילים/ארמדת מטוסים, כי זה לא באמת כלכלי או יעיל.
גם לבנות מערך טילים כזה זה לא עניין של שבוע, חודש או שנה. הטילים הגרעיניים של רוסיה וארה"ב בסכנת השבתה כי ידע אבד, חלפים כבר אין ודורות חדשים יקרים ואיטיים מידי לייצור.

הנה ניתוח למשל על אפשרויות התקיפה עם חיל האוויר והמגבלות של טווחים, תדלוקים, שטח אווירי עויין, כמות מטוסים זמינה וכו' -

לצפייה במקור באתר YouTube, לחצו כאן.

אם לקח 85 טון של מפצחות בונקרים, לפוצץ את הבונקר של נסראללה, החפור בחול ואדמה כאן מעבר לפינה וגם כל זה לא הספיק להפוך אותו לאבק אלא רק לחנוק עם גזים רעילים...אז לצפות שרש"ק קונבציונלי של ט"קק ארוך טווח - קרי 500-1000 ק"ג סה"כ, יפצח בונקרים ומנהרות לשיגור טילים כמו גם אתרי גרעין שנחצבו עשרות ומאות מטרים לתוך סלעי גרניט ברחבי איראן זה קצת אופטימי.
בכלל, אם רוצים שדיקטטור משוגע יפסיק לירות עליך ולנסות לכבוש את העולם....זה להוריד את הדיקטטור (וסביבתו). עוד כמה טילים, עוד כמה חיילים ומבנים - לא יגרמו לו "להבין" או "להירתע" פתאום. זה הפתרון המתבקש לאיראן, לחות'ים וכל השאר.

הנאצים נלחמו עד אחרון הילדים של נוער היטלר ועד הרחוב האחרון בברלין, עד שהגיעו לבונקר של היטלר.
טקטית, אסטרטגית, אתית...הכי נכון ויעיל זה להוריד את ראש התמנון וכנ"ל כל מי שיבוא אחריו. אלו דיקטטורים במשטר ריכוזי. אם מעניין אותם הישרדותם האישית - רק איום עליה או הריגתם/החלפתם תביא לשינוי אמיתי. הרי לא משנה להם גם אם נהרוג מיליון ונשמיד חצי מהצבא. ע"ע מלחמת איראן - עירק.

זה די הזוי שאנחנו חיים בעולם שבו אפשר להוריד את ההיטלר התורן עם טיל מרחוק בלחיצת כפתור, אבל במקום זה תוקפים לו את הנמל / גנרל / מסוף דלקים וכו' בתקווה שיבין ויתנהג יפה.

איראן היא מדינה עצומה בגודלה. תראה כמה תחמושת והפפצות נדרשו בלבנון ועזה פה מעבר לגדר בשביל להפחית במעט את כמות הרקטות והטילים. כמה מאמץ הושקע באיתור טילים כבדים וגם זה - עם כל המודיעין ואמצעי התצפית (שאין לך באיראן) - לא יודעים איפה כולם (אם לא רובם) עדיין בלבנון ובעזה רק בתמרון הקרקעי, חודשים לתוך המערכה, מצאו את הרוב בחיפוש בית- בית.

אם בכל זאת נפליג בדמיון ורוצים לתקוף במסה משמעותית את איראן ובלי לפשוט את הרגל, אפשר לנסות גישות אחרות.
נאמר רעיון ה"משאית פצצות" ה הרקולס משגר עשרות טילי שיוט/פצצות גולשות/מלט"ים מטווח בטוח.
תוכנית Rapid Dragon - כבר פעילה ובשירות.

עוד אופציה זה לקחת מיכלית/ספינת משא ולמלא אותה בטילי שיוט. איך האמריקאים תקפו בסוריה/עירק/אפגניסטן, לוב ועוד? מספינות מלחמה עמוסות טומוהוק.
קח מיכלית כזו עמוסה טילים ומשגרים, תלווה אותה עם מטוסים וספינות קרב לנקודה קרובה מספיק לשיגור ושגר מטח של מאות טילים. זרוק עליהם כל פופאי שנשכח בימ"ח
ישן 09-10-2024, 16:44
צלמית המשתמש של סיורניק
  משתמש זכר סיורניק סיורניק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.13

בזמן שאנחנו מתעקשים להיזהר לא לתת BDA בחינם לאויב וצוחקים על צילומי לווין מונפצים, צה"ל מזמין מגזר עם פוטנציאל בעייתי לתקן את הנזקים (ואולי לתת בקרת נזקים לפרטי פרטים)

https://rotter.net/forum/scoops1/871809.shtml#3

חשיפת הקול היהודי: פועלים ערבים הובאו לתקן את פגיעות המתקפה האיראנית בנבטים

https://www.hakolhayehudi.co.il/ite...%98%D7%99%D7%9D

לאחר המתקפה האיראנית על בסיס נבטים של חיל האוויר שהובילה למספר פגיעות, לקול היהודי נודע כי מי שהובאו לתקן את הנזקים בבסיס הם פועלים ערבים.

הדבר אבסורדי שבעתיים כאשר נזכרים במידע הרב והמסווג שהיה בידי מחבלי הנוחב'ה שחדרו מרצועת עזה על בסיסי חיל האוויר, כולל קודים למתחמים בחלק מהבסיסים.

גורם צבאי אף סיפר לקול היהודי כי לפני מספר שנים, כאשר נבנה בבסיס נבטים בונקר מסווג של יחידת מודיעין שצנזורה הצבאית אינה מאשרת לכתוב את שמה, מי שבנו אותו היו ערבים.

לדבריו, באחד הימים התברר כי חלקם שב"חים מיהודה ושומרון, שאף נותרו ללון באתר הבנייה ללא אישור.
לאחר פשיטה של צוותי האבטחה של הבסיס ומעצר השב"חים התברר כי חלקם מקורבים לאנשי חמאס.

תגידו שזה מקור עיתונאי שנוי במחלוקת או שהעובדות מוטות בגלל שנאת ערבים...אולי. ראיתי את התופעה הזאת בעבר בבסיסים ויש לי ספקות לגבי תהליך בקרת האיכות של קבלנים ובעיקר של פועלים בבסיס

"צה"ל הוא הצבא הערבי הטוב במזרח התיכון" - עזר וייצמן (על זרוע היבשה)

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:51

הדף נוצר ב 0.10 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר