לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה פורום זה מיועד להחלפת דעות בלבד. אין באמור בפורום זה משום תחליף לייעוץ מקצועי ואין להסתמך על הנכתב בו. economy.fresh.co.il החברים מוזמנים גם לפורום צרכנות ומשפטים. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חדשות ואקטואליה > כלכלה, עסקים ושוק ההון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 20-09-2007, 16:53
  רמבו 6 רמבו 6 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 15.04.07
הודעות: 2,959
כלכלת סין בפול גז

כתבה בנושא בצ'יינה דיילי (3 עמודים)

http://www.chinadaily.com.cn/bizchi...ent_6117762.htm

כאמור סין היא דוגמא טובה למדינה, שקיבלה קצת שכל ב20-30 שנה האחרונות, עברה לקפיטליזם, תחרותיות וכלכלה יותר חופשית ממה שהיתה פעם, וכמובן השקיעה וממשיכה להשקיע בבניית תשתיות ענק - כבישים, מסילות, שדות תעופה, רכבות תחתיות מנהרות וגשרים ששוברים שיאי עולם פעם אחר פעם, תחנות כח הידרו אלקטריות עצומות ועכשיו גם 20 תחנות כח גרעיניות מהדור החדש שיבנו עד 2020 תחת שיתוף פעולה אמריקני, ועוד ועוד..
סין היא ההוכחה לכך שצריך להשתמש בנוסחאות פשוטות הנזכרות למעלה, נוסחאות שרק צריך להשתמש בהם ולגרום לצמיחה אדירה. בין השאר כמובן שעבודה קשה של עובדים סינים היא זו שתביא להם את פירות ההצלחה כשיגיעו להיות מעצמת הכלכלה מספר אחת בעולם, גם אם זה יקח זמן רב, הכל יהיה שווה את המאמץ של העבודה הקשה, ומי שראה הספק עבודה של פועל סיני בחו"ל, יודע על מה אני מדבר..

נערך לאחרונה ע"י רמבו 6 בתאריך 20-09-2007 בשעה 17:18.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #3  
ישן 21-09-2007, 04:34
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
כלכלה מאוד מורכבת לחיזוי
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי rollo שמתחילה ב "ומנגד ..."

הכתבות של "סיקור ממוקד" ושל China Daily מאוד פשטניות ולא נותנות יותר מדי אינפורמציה.
בכלליות, שוק ההון הסיני מורכב משלוש בורסאות שונות. הונג קונג, שנגחאי ושינזן. לכל אחת מבורסאות אלו ישנם מספר מדדים העוקבים אחרי התנהגות הבורסה בדומה למדד ת"א 25, ת"א 100 וכדומה. אינדקס SSE מודד את שנגחאי, הנג-סנג מודד את הונג קונג ושינזן אינדקס (SHSE, להבדיל מקיצור שם הבורסה שהוא SSE, כמו השם של אינדקס שנגחאי) מודד את שינזן. נדרש מאמץ לא מבוטל רק כדי לפענח איזה מתעודות הסל הישראליות עוקבת אחרי מה ("קסם סין" עוקבת אחרי אחד הסלים של חברה פרטית בשם זינווה לעומת "אינדקס סין שקלי" הבנוייה על HSCEI שעוקבת אחרי מניות מסוג H במדד הנג-סנג של הונג קונג כדוגמא למורכבות הבחירה שלנו כצרכנים) ומה הגורמים המניעים את התנודות בתעודות. מעבר לכל המורכבות של ההשקעה בשוק ההון הסיני, צריך להסתכל קצת על הרמה המאקרו כלכלית של סין.
כיום סין היא הכלכלה הרביעית בגודלה בעולם ושנייה במונחי כוח קנייה כולל רק לארה"ב. ההישגים המהירים האלו קורים כיוון שמקבלי ההחלטות בסין קבעו מספר חוקים שנועדו להיטיב את קצב הגידול, הייצוא והצמיחה של סין ע"ח אלמנטים אחרים בכלכלה הסינית. בעיקר אני מתכוון להגבלת היואן (או בשמו הרשמי יותר, רנמינבי) אל מול הדולר ע"י שער ניוד, התערבות חזקה של הבנק המרכזי ע"י הזרמת / ספיגת כסף משוק המטבע המקומי, חוקים המגבילים סחר במט"ח לאזרחי סין וכדומה. ישנו גידול אדיר במקורות הכסף בשוק ההון הסיני. רובו נובע מעליית שכ"ע מקומי גבוה יותר מהאינפלציה, מה שמאפשר למעמד הביניים הסיני לדחוף חסכונות לשוק ההון והשקעות חוץ במניות מסוג B וחלק ממניות מסוג A ומסוג H שדוחף את שוק ההון הסיני המורכב בכל מקרה לרמת מחירי מניות גבוהה. הרבה מרעש הרקע בשוק הסיני נובע מספקולציות לא מקצועיות של משקיעים סיניים וזרים שלא מאפשר לנו כצרכנים לקבל מידע ראוי שבעזרתו נוכל לבצע השקעה טובה עם סיכון מבוקר. בטווח הארוך, סין מתמודדת עם קשיים רבים. סין לא מצליחה, כמדינה, ליצור מקורות אנרגיה שיתאימו לקצב הצמיחה הסיני והפתרונות המקומיים של המפעלים מטילים לחצים נוספים על הסביבה, מקורות האנרגיה (בעיקר מזוט וגז), מחירי דלקים מקומיים ובינלאומיים וכדומה. שלטונות מקומיים חסרי ידע בתחום פיתוח הכלכלה במקרה הטוב ובמקרה הרע פשוט מושחטים. כמו כן ישנם לחצים פנימיים בתחום האורבניזציה, נטישת המעמד החקלאי ומעבר לערים. כיום, לדעתי, קשה להעריך מה יקרה בסין לאחר האולימפיאדה. החשיפה המתמדת שסין זוכה לה בתחום בקרת איכות המוצרים, יחסי חסר לא הוגנים, הפרת זכויות יוצרים ועוד מספר אלמנטים מגבילים יחייבו אותה לביצוע רפורמות בשלב כזה או אחר שיפגעו ביתרונות היחסיים המלאכותיים של הכלכלה הסינית.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 07-10-2007, 09:25
צלמית המשתמש של Golden Paths
  Golden Paths Golden Paths אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
סקירה קטנה מדה-מרקר על ההנג-סנג
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רמבו 6 שמתחילה ב "כלכלת סין בפול גז"

http://markets.themarker.com/tmc/ar...3=market&layer4

47%. זו לא טעות, מדד ההנג סנג עלה ב-47% מאז השפל שרשם ב-17 באוגוסט השנה בעיצומו של משבר הסאבפריים. צריך לשנות את שם המדד מהנג סנג להנגאובר אחרת קשה להסביר את העוצמה הבלתי נתפשת של שוק המניות הסיני. האם נשאר פרשן שלא הספיד את השוק הסיני? שלא ראה את המפולת (שלא היתה)כבר לפני שנה? כנראה שמי שנמצא בהנגאובר אלו הם הפרשנים ולא המשקיעים.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100701.gif]


ההתנהלות הטכנית במדד ההנג סנג היא קלאסית. מדובר ב"רכיבה" על גבי ממוצע נע 50 שבועי של המדד(הקו הכחול). החצים הירוקים מסמנים "מפגשים" בין המדד לממוצע, כאשר פעם אחר פעם הממוצע תמך במחיר והקנה לו כוח למסע עליות חדש. שימו לב כמה כוח נתן המפגש שהיה באוגוסט האחרון- מהלך שכזה לא היה במשך 7 השנים האחרונות ולכן נדרשת כאן רמת זהירות גבוהה ביותר.

עלייה של 47% משמעה פשוטה - מי שקנה את השוק בהונג קונג בשפל של אוגוסט הרוויח בממוצע כל יום אחוז. התנודה באופציות המעו"ף מתגמדת לנוכח העובדה הזו. יותר מכך, זוכרים את משבר ה-BRIC שהיה בקיץ 2006? מאז אותו משבר עלה מדד ההנג סנג ב-85% כאשר 47% מסך העלייה נרשמת לזכות 45 הימים האחרונים. מי זוכר את המשבר בכלל? היה משבר סאבפריים? איפה בכלל ההאטה המדוברת? וכל ההתרחשות הזו היא תוך כדי העלאת הריבית בסין, בפעם החמישית השנה, לרמה של 7.3%.

קשה מאוד לתזמן את המשבר הבא בשוק הסיני בעוד מנוע הצמיחה לא מרפה מהגז. גם אנחנו לא ננסה לתזמן אותו - אבל ניתן פרספקטיווה קצת שונה על המתרחש וכן ננסה לענות על השאלה - מה לא לעשות.

מריבית שנתית של 7.3% ניתן לגזור את מכפיל הרווח הרצוי בשוק ההונג קונגי - מכפיל של 13.5. המרחק מהמצוי לרצוי הוא רב מאחר והמכפיל הממוצע בהנג סנג הוא 30. מניות כמו China Unicom ו-China Mobile, שלהן משקל רב במדד, נסחרות במכפיל של 55. China Life Insurance נסחרת במכפיל של 65 ויש עוד 5 מניות, מסך כל ה-40 במדד, שנסחרות במכפיל גבוה מ-75. אז נכון שבכלכלה שצומחת בקצב דו ספרתי תניב מודל גורדון ערך גבוה יותר לחברות, אבל השאלה היא כמה השווי של אותן חברות כבר מתומחר על חשבון העתיד?

קשה לענות על השאלה האחרונה. ובכל זאת, בתוך מדינות ה-BRIC - ברזיל, רוסיה, הודו וסין יוצא שלסין יש את המכפיל הגבוה ביותר, בעוד למניות מברזיל מכפיל ממוצע של 11, להודו מכפיל 25 ולרוסיה מכפיל 9.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100702.gif]


המכפיל ברוסיה, הנראה כאן בקו הירוק ביחס למדד ה-RTSI הרוסי, הוא נמוך בשל משקלן של מניות הנפט והגז הנסחרות במכפיל ממוצע יחסית למניות מקבילות ברחבי העולם. כך גם ברזיל, הנחשבת גם היא מדינת מוטת סחורות (קומודיטיס) בעוד סין והודו נחשבות למדינות בעלות מנוע צמיחה גבוה בשל אפקט הצריכה הפרטית הגואה.

איך שלא מסתכלים על זה עולה מסקנה חד משמעית - הרעיון להשקיע רק בסין, אפילו אם יש עוד מקום לעליות, נראה מסוכן. כדאי לפזר את ההשקעה ולמתן כל טעות העשויה להתרחש אם השוק הסיני פתאום ירד בעוצמה. לפני מספר חודשים יצאה חברת S&P ב-ETF חדש ומיוחד על סקטור ה-BRIC תחת הסימול BIK.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100703.gif]


מאז שהונפק ה-ETF הוא הספיק לעלות 33% עד לרגע זה, הרבה בעזרת, איך לא, משקל המניות הסיניות. המשקל של סין ב-ETF הוא 45%. לברזיל משקל של 25%, לרוסיה 23%, ולהודו 7%. יוצא שלסין משקל כמעט זהה לזה של רוסיה וברזיל כאשר גם ב-ETF זה למניות כמו China Mobile ו-China Life Insurance יש משקל גבוה מאוד. האיזון שבין סין מצד אחד מול רוסיה וברזיל כנגד אמור להוריד את תנודתיות ההשקעה במקרה של ירידות חדות בהונג קונג.

לגבי משקיע שרוצה להתנתק לגמרי מהשקעה בסין, ההמלצה הטובה ביותר שלנו, מבחינה טכנית, היא ללכת דווקא על השוק הרוסי, שמהווה כאמור 23% מסקטור ה-BRIC. בעבר, כבר המלצנו בחום על השוק הרוסי שאכן ביצע מהלך עליות נאה וזה המקום להמליץ שוב על מדד ה-RTSI הרוסי.


[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100704.gif]


האינדקס הרוסי מורכב כמעט כולו ממניות נפט וגז שנסחרות במכפילים של 10-9 לערך. כמו בגרף של מדד ההנג סנג, מציין הקו הכחול בגרף השבועי של המדד הרוסי את ממוצע נע 50 שלו. החצים הירוקים מתארים נקודות "מפגש" בין המדד עצמו לממוצע שלו, כאשר בכל נקודת שכזו ביצע המדד מהלך עליות נוסף מעלה, המפגש האחרון היה באוגוסט האחרון. מאז, עלה המדד ב-15% עלייה זניחה במנחי המדד בהונג קונג.

מאחר שלמשקיע מן השורה אין את האפשרות להשקיע ישירות ברוסיה הרי שהפתרון הטוב ביותר היא השקעה דרך ETF בארה"ב בשם TRF. בעוד שאר מדינות ה-BRIC ביצעו מהלך עליות אגרסיווי הרבה יותר מרוסיה, לדעתנו רוסיה נסחרת בתשואת חסר על אחת כמה וכמה בסביבת מחיר עולה של חבית נפט.\

קיימת תמימות דעים בקרב האנליסטים בכל הקשור למחירי האנרגיה - כולם בטוחים כי בטווח הארוך מחיר חבית נפט יהיה מעל ל-100 דולר. כיוון שהמדד הרוסי מוטה כמעט כולו חברות נפט וגז הרי שהשורה התחתונה באותן חברות אמורה להיות טובה יותר אם מחירי האנרגיה אכן יעלו.

נסכם, לא להשקיע רק בסין, כדאי לפזר, ואם כבר להשקיע במדינה בודדת מסקטור ה-BRIC אז לדעתנו רוסיה היא הכדאית ביותר.
_____________________________________
The Chrismas Truce

המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 12:39

הדף נוצר ב 0.08 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר