07-10-2007, 09:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 25.01.07
הודעות: 630
|
|
סקירה קטנה מדה-מרקר על ההנג-סנג
http://markets.themarker.com/tmc/ar...3=market&layer4
47%. זו לא טעות, מדד ההנג סנג עלה ב-47% מאז השפל שרשם ב-17 באוגוסט השנה בעיצומו של משבר הסאבפריים. צריך לשנות את שם המדד מהנג סנג להנגאובר אחרת קשה להסביר את העוצמה הבלתי נתפשת של שוק המניות הסיני. האם נשאר פרשן שלא הספיד את השוק הסיני? שלא ראה את המפולת (שלא היתה)כבר לפני שנה? כנראה שמי שנמצא בהנגאובר אלו הם הפרשנים ולא המשקיעים.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100701.gif]
ההתנהלות הטכנית במדד ההנג סנג היא קלאסית. מדובר ב"רכיבה" על גבי ממוצע נע 50 שבועי של המדד(הקו הכחול). החצים הירוקים מסמנים "מפגשים" בין המדד לממוצע, כאשר פעם אחר פעם הממוצע תמך במחיר והקנה לו כוח למסע עליות חדש. שימו לב כמה כוח נתן המפגש שהיה באוגוסט האחרון- מהלך שכזה לא היה במשך 7 השנים האחרונות ולכן נדרשת כאן רמת זהירות גבוהה ביותר.
עלייה של 47% משמעה פשוטה - מי שקנה את השוק בהונג קונג בשפל של אוגוסט הרוויח בממוצע כל יום אחוז. התנודה באופציות המעו"ף מתגמדת לנוכח העובדה הזו. יותר מכך, זוכרים את משבר ה-BRIC שהיה בקיץ 2006? מאז אותו משבר עלה מדד ההנג סנג ב-85% כאשר 47% מסך העלייה נרשמת לזכות 45 הימים האחרונים. מי זוכר את המשבר בכלל? היה משבר סאבפריים? איפה בכלל ההאטה המדוברת? וכל ההתרחשות הזו היא תוך כדי העלאת הריבית בסין, בפעם החמישית השנה, לרמה של 7.3%.
קשה מאוד לתזמן את המשבר הבא בשוק הסיני בעוד מנוע הצמיחה לא מרפה מהגז. גם אנחנו לא ננסה לתזמן אותו - אבל ניתן פרספקטיווה קצת שונה על המתרחש וכן ננסה לענות על השאלה - מה לא לעשות.
מריבית שנתית של 7.3% ניתן לגזור את מכפיל הרווח הרצוי בשוק ההונג קונגי - מכפיל של 13.5. המרחק מהמצוי לרצוי הוא רב מאחר והמכפיל הממוצע בהנג סנג הוא 30. מניות כמו China Unicom ו-China Mobile, שלהן משקל רב במדד, נסחרות במכפיל של 55. China Life Insurance נסחרת במכפיל של 65 ויש עוד 5 מניות, מסך כל ה-40 במדד, שנסחרות במכפיל גבוה מ-75. אז נכון שבכלכלה שצומחת בקצב דו ספרתי תניב מודל גורדון ערך גבוה יותר לחברות, אבל השאלה היא כמה השווי של אותן חברות כבר מתומחר על חשבון העתיד?
קשה לענות על השאלה האחרונה. ובכל זאת, בתוך מדינות ה-BRIC - ברזיל, רוסיה, הודו וסין יוצא שלסין יש את המכפיל הגבוה ביותר, בעוד למניות מברזיל מכפיל ממוצע של 11, להודו מכפיל 25 ולרוסיה מכפיל 9.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100702.gif]
המכפיל ברוסיה, הנראה כאן בקו הירוק ביחס למדד ה-RTSI הרוסי, הוא נמוך בשל משקלן של מניות הנפט והגז הנסחרות במכפיל ממוצע יחסית למניות מקבילות ברחבי העולם. כך גם ברזיל, הנחשבת גם היא מדינת מוטת סחורות (קומודיטיס) בעוד סין והודו נחשבות למדינות בעלות מנוע צמיחה גבוה בשל אפקט הצריכה הפרטית הגואה.
איך שלא מסתכלים על זה עולה מסקנה חד משמעית - הרעיון להשקיע רק בסין, אפילו אם יש עוד מקום לעליות, נראה מסוכן. כדאי לפזר את ההשקעה ולמתן כל טעות העשויה להתרחש אם השוק הסיני פתאום ירד בעוצמה. לפני מספר חודשים יצאה חברת S&P ב-ETF חדש ומיוחד על סקטור ה-BRIC תחת הסימול BIK.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100703.gif]
מאז שהונפק ה-ETF הוא הספיק לעלות 33% עד לרגע זה, הרבה בעזרת, איך לא, משקל המניות הסיניות. המשקל של סין ב-ETF הוא 45%. לברזיל משקל של 25%, לרוסיה 23%, ולהודו 7%. יוצא שלסין משקל כמעט זהה לזה של רוסיה וברזיל כאשר גם ב-ETF זה למניות כמו China Mobile ו-China Life Insurance יש משקל גבוה מאוד. האיזון שבין סין מצד אחד מול רוסיה וברזיל כנגד אמור להוריד את תנודתיות ההשקעה במקרה של ירידות חדות בהונג קונג.
לגבי משקיע שרוצה להתנתק לגמרי מהשקעה בסין, ההמלצה הטובה ביותר שלנו, מבחינה טכנית, היא ללכת דווקא על השוק הרוסי, שמהווה כאמור 23% מסקטור ה-BRIC. בעבר, כבר המלצנו בחום על השוק הרוסי שאכן ביצע מהלך עליות נאה וזה המקום להמליץ שוב על מדד ה-RTSI הרוסי.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://markets.themarker.com/ibo/images/graphs/05100704.gif]
האינדקס הרוסי מורכב כמעט כולו ממניות נפט וגז שנסחרות במכפילים של 10-9 לערך. כמו בגרף של מדד ההנג סנג, מציין הקו הכחול בגרף השבועי של המדד הרוסי את ממוצע נע 50 שלו. החצים הירוקים מתארים נקודות "מפגש" בין המדד עצמו לממוצע שלו, כאשר בכל נקודת שכזו ביצע המדד מהלך עליות נוסף מעלה, המפגש האחרון היה באוגוסט האחרון. מאז, עלה המדד ב-15% עלייה זניחה במנחי המדד בהונג קונג.
מאחר שלמשקיע מן השורה אין את האפשרות להשקיע ישירות ברוסיה הרי שהפתרון הטוב ביותר היא השקעה דרך ETF בארה"ב בשם TRF. בעוד שאר מדינות ה-BRIC ביצעו מהלך עליות אגרסיווי הרבה יותר מרוסיה, לדעתנו רוסיה נסחרת בתשואת חסר על אחת כמה וכמה בסביבת מחיר עולה של חבית נפט.\
קיימת תמימות דעים בקרב האנליסטים בכל הקשור למחירי האנרגיה - כולם בטוחים כי בטווח הארוך מחיר חבית נפט יהיה מעל ל-100 דולר. כיוון שהמדד הרוסי מוטה כמעט כולו חברות נפט וגז הרי שהשורה התחתונה באותן חברות אמורה להיות טובה יותר אם מחירי האנרגיה אכן יעלו.
נסכם, לא להשקיע רק בסין, כדאי לפזר, ואם כבר להשקיע במדינה בודדת מסקטור ה-BRIC אז לדעתנו רוסיה היא הכדאית ביותר.
_____________________________________
The Chrismas Truce
המשכיל בעת ההיא, ידום. (ספר עמוס, פרק ה' פסוק יג')
|