24-09-2007, 23:02
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.07
|
|
הבעיה העיקרית שלי עם ביושוק היא,
שההייפ שקראתי עליו לפני שהשגתי אותו היה כ"כ גדול (בחיים לא ראיתי משחק מקבל כ"כ הרבה ציוני 100), עד כדי כך שכשסופסוף התחלתי לשחק, מההתחלה ניטפקתי כל בעיה קטנה במשחק.
מעבר לזה, הכל עניין של טעם אישי. אני חייב להודות שהאווירה וההיסטוריה של ביושוק השפיעו עליי קצת פחות מ-FEAR. זה נובע בעיקר מהעובדה שביושוק משתמש בעיקר ב-Audio Logs כדי ללמד אותך כל מה שקרה שם. ולדעתי, קצת קשה להתרכז בלימוד העלילה וההיסטוריה של המקום, כשכל רגע יכול לבוא ביג דדי ולגמור אותך....
מה שאני מנסה להגיד זה, שאני הייתי מעדיף שימוש יותר נרחב ב-cutscenes במשחק, כי אז אתה יודע שהשליטה לא אצלך, ואתה יכול להתרכז יותר בלעקוב אחרי העלילה. לראיה, ה-cutscene שמתרחשת כשאתה מגיע אל Ryan, מבוצעת ומבויימת פחות או יותר הכי טוב שראיתי בחיים, ואני כ"כ רציתי שתהיינה עוד... אולי זאת רק בעיית פיצול הריכוז שלי. הטוויסט בעלילה שם נהדר, והזכיר לי קצת (ספוילר אפשרי!!!!!!) את הטוויסט הגדול ב-KOTOR, אם שיחקת, שגם הוא די עשה לי את המשחק.
לגבי הסאונד, והמשפטים הקטועים: טכנית, זו לא בעית חומרה אלא "עניין" של התוכנה (קשה להגיד בעיה כי זה לא מפריע להתנהלות המשחק), ולדעתי גם אפשר לפתור אותה די בקלות. זה פשוט עניין של עוד Polish. ולגבי ההתנהגות המשוגעת (כי הם משוגעים) - נכון, זה אחלה תירוץ. אבל מה, ב-FEAR כולם נשלטים ע"י מוח אחד, אז גם אם הם בקבוצות, הגיוני שיתנהגו כולם פחות או יותר באותה צורה. כאן זה פשוט לא עובד מבחינתי. לא נראה לי הגיוני שכולם משוגעים באותה מידה. לא נראה לי הגיוני שגם המשוגעים ביותר לא יצרו קבוצות משלהם, מוזרות ככל שיהיו. משהו בניתוק המוחלט בין כל יושבי ה"קומונה" המטורללת שהיא RAPTURE לא מסתדר לי, כי בכל זאת זו "קומונה", הם חיים יחד.
בכל מקרה, כל אלה עדיין ניטפוקים. הם מפריעים לי, פשוט כי לדעתי עם עוד קצת פוליש, היו יכולים להפוך משחק מצויין גם ככה לממש מושלם. מי יודע מה יקרה אם אותם האנשים שעבדו על המשחק יוציאו סרט על אותו עולם... לדעתי זה יכול להיות מדהים.
שוב, אני באמת לא רוצה להוציא את ביושוק כמשחק פחות ממצויין. וכן, גם ל-FEAR יש את הבעיות שלו (משחקיות חדגונית מדי, ואחרי שאתה רואה את עיצוב השלבים בביושוק, שום FPS אחר לא ייראה לך מספיק). אני פשוט מעדיף יותר זמן לקלוט ולהבין את העלילה, ומעדיף לחוות אותה כמשהו יותר ויזואלי, או כטקסט ארוך וברור יותר מהקטעים הקצרים שיש בביושוק.
ורק עכשיו שמתי לב... אתה טוען שבמשחק "דום" כלשהו היתה עלילה??
|