12-02-2005, 18:19
|
צחי בן עמי לתחום התעופה הצבאית, חיל האויר ותולדותיו
|
|
חבר מתאריך: 17.10.04
|
|
תגובה משולבת
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי SKYHAWK102 שמתחילה ב "המשך ועוד שאלות: (פשוט המחשב לא נותן לי לשלוח יותר מדי שורות)..."
לגבי דברי OHADBX:
"אנחנו לא רואים פה שוני גדול מהניצים- הרי המטוסים היו חדשים מאוד בזמנו, מה שלא אפשר יותר מדי מרווח אימונים לצוותים, וע"פ אחד המקורות (כבר לא זוכר איזה) גם התפיסה לגביהם הייתה מטוס קל לקרבות אוויר, ולא לתקיפה בעומק האויב.
אני עדיין לא מוצא "סיבה" חותכת לבחירה בנץ ולא בבז (היתרונות של האף-16 שהזכיר אל"מ רז לא נשמעות קשורות במיוחד ליכולת התקיפה של המטוס)
לגבי משימות יום/לילה- שים לב שהשאלה הייתה למה לפעול ביום, לא למה לפעול בלילה (שבעיקר את יתרונות השיטה הזו הצגת)."
דוד עברי הטיל על צוות הקליטה של מטוסי הנץ שיצא לארה"ב להתעמק במשימות אוויר קרקע, כפי שגם נאמר במאמר במרחב אווירי. הדבר לא היה לרוחם של הטייסים, שראו במטוס - מטוס לעליונות אווירית, אבל עברי, שכבר תכנן על המטוס לתקיפת עירק, ביקש שיתאמנו בתקיפת מטרות קרקע - כי אימוני א"א עוד יהיו להם בשפע בהמשך...
דרך אגב, גם האמיקאים ראו במטוסי הנץ בעיקר מטוסים רב משימתיים (ג'נרל דינמיקס פרסמה - אתה קונה מטוס - אנחנו נותנים לך חיל אויר...) לעומת זאת מטוסי הבז, למרות שפותחו גם למשימות א"ק - שמשו בעיקר כמטוסי עליונות אווירית (ובשיחה שהיתה לי פעם עם טייס חא"א של טייסת 32 ז"ל בהולנד ב-1986 - התותח נראה להם שריד נוסטלי מהעבר - "צריך להסתכל על המטוס כעל בסיס טילים מעופף").
לגבי הפעולה ביום - כנראה שלא קראת את הפיסקה האחרונה בתגובתי הקודמת - סיכון מחושב וטכנולוגיה. עד כמה שזכור לי - יכולת א"ק לילית הגיעה למטוסי הנץ רק לקראת שנות ה-90 כאשר שולבו במערך הנץ מערכות ה-FLIR הראשונות שהוחלפו בהמשך על ידי הלייטנינג.
לגבי הפעלת חמ"מ בנץ - להלן קטע מבולמ"ס (לדואגים):
בתחילת שנת 1994 החלה הטייסת בקליטת כשירות חדשה של הטלת זרעיות על ציון לייזר הנקלט במחוספס, בעיקר נוכח סגירת טייסת הכפיר ביולי 1994, והעברת פודי ה"מחוספס" למטוסי הנץ. פתיחת התחום המבצעית למערכת בטייסת בוצעה ב-3 באוגוסט 1995 במבצע "נשר הברזל", במהלכו הוטלו שתי "זרעיות 82" על עמדת תצפית מאוישת במחבלים בג'בל צפי. התקיפה בוצעה בסיוע ציון והכוונה של חוליה קרקעית.
לגבי שאר השאלות:
המוביל של מבנה הבזים היה מלניק ולא אביאם סלע.
- איך למזלנו לא עלו מטוסים לאוויר? איך מסוקים (יסעור?) שלנו הגיעו לעיראק מבלי להתגלות?
שאלות טובות. לא בטוח שזה המקום לענות עליהן :-)
הטענה שהמסוקים היו מצוותים עם צוותי שלדג נכונה?
למה שלדג? 669 גם טובים בחילוצים. לא?
- לדעתך בשנה- שנתיים הקרובות יהיה מבצע דומה באיראן למרות הקשיים והסיבוכים?
לא יודע. זה תלוי בפוליטיקה. בנתיים האמריקאים והעולם מפעילים לחץ, שאז על עיראק - פשוט לא היה. גם האירנים למדו מהתקיפה ההיא ופיזרו מטרות ברחבי אירן - זה כבר לא מטרה אחת...
|