|
18-08-2007, 04:54
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.02.06
|
|
אהלן :)
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Kill-Machine שמתחילה ב "08.07 - עוגן מפרטים והצעות לשידרוגים - רק כאן! (2)"
אהלן.
אני עוסק בצילום , ולצערי העיסוק בעריכת התמונות מאלץ מחשב זריז שיוכל לתמרן בקלילות בין התמונות והתוכנות הכבדות ולא יפריע לרצף העבודה.
ברשותי תקציב של 4000 ש"ח למחשב שכולל את המחשב עצמו בלבד , רק את הקופסא בלבד , כל השאר כבר יש.
אני לא מבין הרבה בתחום המחשבים , ובטח שלא מעודכן בענייני החלקים , לא רוצה ליפול על עסקה גרועה , לכן אני פונה בבקשה לעזרה אל הפורום.
אשמח מאוד לכל פיסת מידע שתעזור לי בתהליך הרכישה.
אעבור חלק חלק , ושוב , אודה מאוד לעזרה ממי שיכול לעזור.
מעבד :
הבנתי שאינטל עדיף.
חשבתי על Core 2 Duo E6550, 1333Mhz, s775, 4MB , הוא די יקר אמנם , 1045 ש"ח...
אבל מעבד טוב לפי מיטב הבנתי זה בסיס למחשב חזק.
מה דעתכם עליו?
לוח אם :
יש המון חברות שמייצרות לוחות אם עבור מעבדי אינטל - אביט , אסוס , ג'יגבייט , אפילו אינטל עצמה ועוד רבים וטובים...
אין לי מושג איזו חברה הכי טובה , אשמח להמלצה לגבי לוח אם חזק , אם יש כרטיס קול 2.1 מובנה זה יהיה טוב (יש לי מערכת של 2.1 , ולא צריך יותר מזה).
לא צריך כרטיס מסך מובנה , אני מעדיף לקנות אחד טוב בנפרד.
צריך לוח אם חזק , שיחזיק את המערכת , שיכיל כניסות לחיבורים חדישים ושלא יאכזב.
זכרונות :
אני רוצה 2 ג'יגה של RAM.
יש שם הרבה מספרים שאני לא ממש מבין , DDR 400 , DDR 533 , DDR 667 , DDR 800 , DDR 1066 וגם איזה SODIMM לא קשור.
ההגיון אומר שכמה שהמספר יותר גבוה , ככה הזכרון חזק יותר , לא יודע , לא מבין בזה..
אשמח להצעה של כרטיס ג'יגה איכותי (X2) , שהלוח אם יתמוך בו כמובן.
אני מוכן להשקיע כסף בזכרון איכותי , אבל צריך לזכור שיש לי 4000 ש"ח לכל העסק
כרטיס מסך :
כעת יש לי כרטיס מסך מצויין שקניתי מזמן , אך הוא לא תומך במחשבים החדשים (בדקתי) , נגזר מזה שצריך לקנות אחד חדש.
אני צריך משהו טוב לגרפיקה , ואולי גם קצת למשחקים החדשים שיש בשוק , אני לא גיימר , אבל בהחלט אוהב משחקי מחשב פה ושם.
רוצה כרטיס מהיר , חדשני אבל לא יותר מידי יקר.
דיסק קשיח :
הבנתי שביחס של ג'יגה לשקל - היום הכי משתלם 250 ג'יגה , ובאמת שזה רק מה שאני צריך בנתיים.
הבנתי שWESTERN DIGITAL הם המומחים בתחום הדיסקים הקשיחים.
מה ההבדל בין 2 הדיסקים הללו? ההבדל במחיר הוא 100 ש"ח לטובת ה-Raid Edition , מה זה אומר?
250GB 7200RPM, 16MB, SATA II
250GB 7200RPM, 16MB, SATA II, Raid Edition
שונות :
מארז :
לא צריך משהו הזוי .. שיהיה מארז שנראה בסדר , משהו סביר , זול , עם כניסות USB בקדימת המארז כמובן.
קירור :
לא מבין כלום בתחום , האם מאווררים רגילים יספיקו או שצריך משהו מעבר לזה?
אל פסק :
הדבר שאני הכי מצפה לו מהמחשב החדש.
שכשיהיה הפסקת חשמל , יהיה לי זמן לשמור את הפעולות שלי , ולכבות את המחשב באופן מסודר שלא יגרום לו נזק.
צריך משהו שיחזיק גג 5 דקות לאחר הפסקת החשמל , לא צריך יותר.
אוקיי זהו בעצם , תודה רבה למי שקרא את כל מה שרשמתי , ותודה גדולה עוד יותר למי שיעזור לי בתהליך הרכישה.
אשמח לעזרתכם.
שחר.