15-08-2007, 18:41
|
|
|
חבר מתאריך: 31.07.03
|
|
אני אגיד לך את מה שכולם חושבים אבל אף אחד לא רוצה להגיד בקול רם - חטיבת המחקר נחשבת יוקרתית יותר.
למה ? כי חבצלות, שחקים וכל שאר השמות המפוצצים האלה עוסקים אחרי זה במחקר, ומבחינת הכשרה יש להם הכשרה הרבה יותר גדולה (תואר דו חוגי באונ' חיפה הכולל לימודי מזרחנות + חוג לבחירתך - כלכלה/פילוסופיה/מדעי המחשב) השרות אורך 9 שנים. לעומת מסלול של עיבוד/איסוף/תירגום מודיעין שלדוגמא - אופק, שההכשרה שלו היא 5 חודשים קד"צ שבו לומדים ערבית. ואם אני לא טועה (ואני מחכה לזה שיבוא לתקן אותי) אופק הוא לא משהו 'ייחודי'.. הוא חלק מיחידת האיסוף 8200..
מה שלא יגידו לך - כמובן שמסלול המחקר נחשב יוקרתי יותר בעיני (אפילו שאני מתגייס לאופק בספטמבר), זה לא כל כך משנה לאיזה מסלול אתה משתייך, משנה עד כמה טוב אתה במה שאתה עושה, ובכללי - כל החיילים בחיל המודיעין וב8200 בפרט תורמים הרבה בשרות שלהם... אז אין לך מה לדאוג בקשר לזה... ואל תתייחס לזהב כאל נחושת.. מסלול אופק נחשב יוקרתי כשלעצמו.. להזכירך - הרבה מאוד מנכ"לים של חברות גדולות במשק וגם חברות היי-טק הם יוצאי יחידה 8200 (בזה אני מפנה אותך לגוגל לרשום - "יוצא 8200".. תראה כמה תוצאות תקבל).
נערך לאחרונה ע"י Nissan-el בתאריך 15-08-2007 בשעה 18:44.
|