08-08-2007, 23:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
|
|
אני הפעם דווקא נאלץ להסכים עם המשטרה.
הבעיה היא בעיקר חקיקתית ופחות ענין של אכיפת המשטרה במקרה פרטי זה.
החוקים בכל מה שקשור למריחואנה רפואית מכילים חורים רבים שחייבים לסתום אותם. לדוגמא, מותר לחולים בעלי קריטריונים מסוימים להשתמש בבית במריחואנה, אולם ממי הם אמורים לרכוש את החומר? כל עוד אין מקור רשמי המוסמך לגדל מריחואנה באופן חוקי עבור אותם חולים, הם הופכים להיות שותפים לעבירה במידה והם רוכשים אותו מסוחר סמים (לא לכל אחד יש אפשרותף מקום או כוחות לגדל מריחואנה, במיוחד כאשר מדובר באנשים חולים).
במקרה הנוכחי נראה לי תמוה שפתחו לו תיק פלילי, במיוחד לאור העובדה שלא פותחים תיקים פלילים לרוב משתמשי הסמים הקלים שנתפסים (למעט קטינים, חיילים או אנשים שנתפסו ברכב, גם אם לא הם נהגו), יכול להית שפחדו שהדבר יהוה תקדים להפיכת משתמשי המריחואנה הרפואית למעין "באבות" (כהני דת הודים שעל פי החוק מותר להם לעשן חופשי ולמי שנמצא מסביבם. הם מסתובבים כל היום עם צ'ילום בגודל סקאד ממוצע ואחריהם עדר מאמינים, מסטולים וישראלים) או שיגידו שהמשטרה מעלימה עין?
אני מקווה שיהיה הליך משפטי כלשהו בו הוא יוכל לסגור את התיק הפלילי ולבקש מחיקת רישום פלילי, ואני מקווה שמישהו בכנסת יתעורר ויחוקק חוקים אשר יגנו על משתמשי המריחואנה החוקית, כולל מתן הרשאה למגדלים שיעמדו בקריטריונים מחמירים (כמויות גידול, אבטחת המקום, טיב החומר והמנעות מחומרי הדברה מזיקים, אספקת הומר רק לבעלי מרשם בתוקף ועוד), כי זו חלמאות כאשר אדם חולה צריך לרכוש חומר מסוחר סמים מפוקפק שלך תדע אלו חומרים מזיקים הוא הוסיף לו.
|