15-08-2007, 17:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.04.07
|
|
פתרון החידה עם השלושה חכמים!
הנה פתרון החידה!
אתם חייבים להודות שזה מגניב כי בטוח שלא הייתם חושבים על זה אם הייתי אומר שיש פתרון לדבר הזה..
אז הנה:
אנחנו יודעים שיש לכל אחד מהכובעים סימון-
לכן כל אחד מהחכמים רואה שני סימונים על שני החכמים הנותרים.
כדי שזה יהיה לי קל להסביר נקרא לחכם אחד- חכם א', לחכם שני- חכם ב' וחכם שלישי חכם ג'.
עכשיו נתרכז בחכם א'.
הוא רואה שלחכם ב' וחכם ג' יש סימון. (והוא לא יודע אם לו שלעצמו - יש..)
עכשיו הוא שואל את עצמו:
אם לי אין נקודה, אז חכם ב' רואה שיש- אחד עם נקודה, ואחד בלי נקודה.
והוא ממשיך בשאלתו:
הוא מניח שאם זה המקרה (שחכם ב' רואה אחד עם סימון ואחד בלי סימון), אז חכם ב'- (שגם הוא לא יודע אם יש לו עצמו נקודה) - חושב שאם לעצמו אין נקודה, אז חכם ג' היה רואה שלחכם ב' ולחכם א' אין נקודה ולכן חכם ג' היה קופץ ואומר שלו יש נקודה (כיוון שחייב להיות לפחות נקודה אחת).
אך כיוון שחכם ג' לא קפץ, חייב חכם ב' להניח שלו יש נקודה.
אך- כיוון שחכם ב' לא קפץ ואמר שלו יש נקודה, הסיק מזה חכם א'- שלו חיב להיות נקודה.
תחשבו על זה... זה גאוני. (אני מקווה שהסברתי טוב. וכן, זה מבלבל..)
-- כל הכבוד!! ל- MatiM שאני חושב שעלה על הפתרון. (למרות שנראה לי שהיה יותר קשה להבין את מה שהוא כתב, מאשר למצוא את הפתרון עצמו )
דרך אגב החידה תורגמה מאנגלית והיא נשאלה בבחינות קבלה לאוניברסיטת הארוורד-
שם צריך לענות על זה אחרי כמה דקות ולא אחרי כמה שעות..)
CHRIS MARTIN: Coldplay is for people with great taste, intelligence, incredible good lookingness, talent, ability, success, grabbing of life. Coldplay's for people who know what life's about. They're always entertaining. Delightful to talk to. Sweet, charming, incredibly good in bed. Virile. They have incredible success with girls, or boys, or both. They're generally just the world's best citizens.. Maybe I'm biased, but I'm definitely right
נערך לאחרונה ע"י dani90 בתאריך 15-08-2007 בשעה 18:08.
|