לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 09-08-2007, 23:12
צלמית המשתמש של ~ים~ כחול עמוק
  משתמשת נקבה ~ים~ כחול עמוק ~ים~ כחול עמוק אינו מחובר  

חבר מתאריך: 26.05.07
שלח הודעה דרך ICQ אל ~ים~ כחול עמוק
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי the silencer שמתחילה ב "לא להתגייס לצה"ל"

וואו, לקחתי בהחלט נשימה עמוקה לפני שנכנסתי לנושא,
ועדיין המילים עומדות לי על קצה הלשון,
אתה אמנם צעיר, אבל אני לא בהרבה יותר גדולה ממך,
השאיפות שלי והחלום שלי מגיל נורא צעיר תמיד סבבו סביב הנושא של צה"ל,
איך לעזאזל חיילים מתים פה, אחים של חברים שלי, הורים...
ובכלל שזה מגיע אליך, כל כך קרוב, שאבא שלי למשל שירת במלחמות ישראל וגם אחי,
פתאום זה נוגע אליך יותר,
אתה יותר מודאג, ויותר מעניין להיות ב'קונטרול' על מה הולך שם, רוצה להגיע לשם, ומוכן להקריב גם אתה את החיים שלך למען המדינה, למען אנשים אחרים שיחיו פה פעם בעזרת השם בשלום,
ובכלל, לשמור על שפיותה של המדינה.
ואז באים בני נוער כמוך, שכנראה לא יודעים איזה זכות ניתנת להם, לשרת בצבא הזה, שכמו שאמרתי כבר פעם,
הוא אחד הצבאות הגדולים בעולם, ואחד החזקים,
ולך, יש זכות לפני שהיא חובה לשרת בו מעל ל-3 שנים,
אני לא אומרת שתלך לקרבי, אני לא אומרת שתסכן את חייך אם אין לך רצון ואם אינך מרגיש צורך בזה,
אך תארוז מזוודה ותעזוב את הארץ, אל תבוא לכאן בחיים ואל תתגאה במדינה שממנה הגעת, כי אם אינך מוכן לתת מעצמך 3 שנים, שיחספסו אותך טיפה ויתנו לך המון המון המון ידע על החיים ואמנם לא תמיד ידע מספרים,
אבל במקומות עבודה בעתיד יראו אותך כחריג שלא עשה צבא, שלא ביצע חלק שכל ישראלי אחר בגילו עושה,
שלא עשה עם עצמו כלום במשך שלוש שנים,
וסתם, כי לא בא לו?
חברה שלי עלתה מרוסיה בגיל 16 ולא עשתה צבא כיום היא בת 24 ומאוד קשה לה להתקבל למקומות עבודה, היא מוכשרת, היא פרופסורית להנדסת גרעין (אטום), התפקיד המבוקש ביותר בארץ,
ולמקומות הגדולים ביותר בישראל לא מקבלים אותה בגלל סיבה אחת: שהיא מוכנה לפתח נשק של חיילים, ופצצות אטום אבל היא לא הייתה מוכנה לשרת שם ולבצע את זה, ואפילו לא להכין קפה למישהו שמבצע את זה.

אז שוב אני לא אומרת שתשתמט, ואני לא אומרת שתלך לקרבי,
למרות שאם כבר אתה עושה משהו 3 שנים, תעשה משהו משמעותי, תלמד על החיים, תהיה עם אנשים שמוכנים למות בשבילך, תקבל ערך למדינה שלך, תקבל ערכים חזקים יותר, תתגאה בכל פיסת אדמה שעליה אתה דורך,
תראה שלובשי מדים זה לא סתם, זה אנשים שכל יום יכולים להעלם מהעולם, ולולא הם, גם אנחנו.
תדע, שצה"ל, והמשטרה ביחד, הם אירגונים (שאם כמה שיש לי עקרונות נגד שוטרים ומגבניקים ומניאקים מכדורגל ומהיציע שלי) אני יכולה להגיד לך שהם אירגונים שיכולים להזיז את העולם בשבילך, אם תיתקע איזה יום על צוק או אם יקרא לך משהו, הם יזיזו מטוסים ויהפכו עולמות כדי להגיע אליך, בשביל בנאדם שהם אף פעם לא שמעו עליו,
תחשוב שלהיות קרבי במדים, שכשאתה עולה על אוטובוס בדרך הביתה, קרוע מעייפות, אנשים מסתכלים עליך בהערצה,
תראה שאתה תסתכל על אנשים אחרים בהערצה, על אנשים שהשקיעו מעצמם למדינה הזאת, שזה בבמוצע כל בנאדם שמעל גיל 24!

ובהחלט תראה ש"טוב למות בעד ארצנו!"
שלמה וישינסקי אמר לאחר מות בנו לפני כבערך שנה ש:"מי שלא יכול להחזיק רובה, יחזיק מטאטא"
ולסיום,
יש המון יחידות מיוחדות, שלא כולן קרביות, חלקן אפילו רובן יקנו לך המון המון כלים בעתיד שיעזרו לך להתמודד בהמון מצבים,
ואני מציעה שאם באמת אתה צריך טיפה עזרה, אם אתה אוהב כלבים, מחשבים, מטוסים, שטח, ים, לכל דבר מאלו אפשר למצוא לך יחידה שתשרת בה ותהנה.

אני אשמח לעמוד לשרותך כאן לשאלות ולהסברים,
203456385
אני עשרים וארבע/ שבע מדברת על צבא עם אנשים, ולא איכפת לי להוסיף עוד אחד לרשימה שלי.
אתה באמת לא צעיר יותר ממני ואני אומרת לך- שזה ייתן לך המון בחיים-ולא-לא מניסיון אישי אבל מניסיון של עוד מלאן אנשים אחרים, וממבט עליהם מלמטה.

מקווה שהבהרתי את עצמי והצלחתי טיפה לשכנע אותך,
ים.

נ.ב-
לפעם הבאה- אל תיכנס לפורום מורעלים ותציע את עצמך כמשתמט

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 10-08-2007, 04:15
צלמית המשתמש של זיו
  זיו זיו אינו מחובר  
L'enfer, c'est les autres

חבר מתאריך: 21.11.01
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי the silencer שמתחילה ב "לא להתגייס לצה"ל"

יש הרבה דברים לא נעימים בחיים. אחד מהם מתפרס על פני 3 שנים, דורש ממך הרבה ונותן קדחת בתמורה. זה מה שאתה רואה עכשיו, מנקודת מבט של ילד בן 16. למעשה זה נותן לך, ובגדול. הצבא בונה אותך. הצבא מכין אותך להתמודדות עם החיים. מה שיהיה לך קצת קשה בצבא, ותתמודד איתו, בחיים האזחיים כבר לא תרגיש אותו; אבל אם לא תעבור אותו, בחיים האזרחיים הוא יהיה כמו בוקס בפרצוף. הצבא זה לא ליקוק גלידה, אבל גם החיים לא. נכון, יכול להיות שאתה בסביבה מפונקת, שלא תצטרך להתמודד עם יותר מדי בחיים עד גיל 30 או אפילו לנצח. אבל מי אמר לך שזה מה שיהיה?
שים לב, אני לא מתמקד במה שאתה צריך לתת לצבא, אני מתמקד במה שהצבא נותן לך. למה? כי הצבא לא צריך אנשים כמוך. מישהו חסר רצון לעשות משהו, לא שווה לצבא אפילו את הטונה שהוא יאכל בטירונות. ועדיין, הוא מכריח אותך להתגייס, כי ככה זה.

רוצה להשתמט? אין בעיה. תוציא מפסיכולוג קשקושים בריאותיים, סע לחו"ל, תהייה ספורטאי מצטיין, או שתלמד בישיבה או הכל ביחד. יש היום הרבה שעושים ככה, עוד אחד לא יעלה ולא יוריד. אבל תחשוב מה א ת ה מפסיד מכל העסק. לאנשים מפונקים מדי, אין כמו הצבא לחינוך מחדש. וגם אם לא נראה לך שאתה זקוק לחינוך, עמוק בפנים אתה יודע שזה כך.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:14

הדף נוצר ב 0.11 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2025 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר