25-07-2007, 19:40
|
לשעבר מנהל פורום אומנויות לחימה | פורום גן חיות בלעז'
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
|
|
תקרא לי קטנוני, אבל אני חייב להגיב...
1. עצם העובדה שאתה מכניס תחת ההגדרה "חאפרים" רבים וטובים ממאמני הלחימה בישראל והעולם, ראשי שיטות, ראשי איגודים, מייסדי שיטות, ומאמנים בכירים, מעידה על חוסר מודעות וחוסר הכרה מצדך לעולם אמנויות הלחימה שנמצא מעבר לעולם הטאקוונדו. אי ההמלצה להתאמן "במקום הזה" כהגדרתך, הייתה סוגרת את מיטב בתי הספר לאמנויות לחימה יפניות ברחבי העולם.
2. מניעת פגיעה מוחלטת (בניגוד לפציעה רצינית) גוררת גם את אי היכולת להתמודד עם פגיעה בעולם האמת. לא יעזור כלום - אם אתה רגיל לעלות לקרבות כשאתה נראה כמו "ספפה" של עמינח, בלבד, כשתחטוף באמת, לא תוכל להמשיך.
3. בכדי להתחשל מנטלית יש לחשל את הגוף תחילה, לקחת אותו אל הסף ולחזור משם (זו הדרך הקלה, הדרך הקשה עוסקת במדיטציות וכו' - אך האגדה מספרת שגם תלמידי שאולין "עברו" לשילוב של אימונים וחישולים קשים בנוסף למדיטציות). אתה בעצמך אמרת שאינך מקיים אימוני חישול ולכן אינך יודע את ההבדל. מה לעשות שאני "יודע קצת אבל רק קצת פיזיולוגיה", ולכן הצעתי לך היא לנסות פעם אימון חישולים, אתה תצא אדם אחר (לא כאיום או כהעלבה אלא פשוט תשתפר כלוחם). בניגוד למה "ששמעת לא פעם" מאנשים אחרים, אני יודע זאת על גופי : הפסקתי לא פעם ולא פעמים בכדי להתאושש מפציעות ושחזרתי, אמנם הייתי צריך "לשמן" שוב את המערכת, אך תמיד יכולתי לקבל ולהמשיך והחישול לא נעלם (ושוב לא הכל בראש, הגוף הוא חלק חשוב ונוסף).
4. + 6. לא מבין איך הגעת לכך שאין לי ביטוח, יש לי שני ביטוחים חופפים, אני מאמין בביטוח ומוקיע את אלו שלא.
5א. מכיר מקרוב עורך דין בתחום, וכל מה שכתבתי למעלה (לעניין החוק). מבוסס ולא עומד "באוויר".
5ב. אני לא בא "לצאת בסדר עם הילדים", אני לא מלמד ספורט כגון הטאקוונדו (אינני מזלזל בספורט או בטאקוונדו), אלא שיטה להגנה עצמית, ולכן בשיטתי זה הכרחי (ולכן אני מדגיש שוב ושוב את השילוב בין מגינים ואי מגינים שהצעתי למעלה). הילד לא נשחק משום שאני לא זורק אותו לבריכת כרישים אלא עובד עמו בסולם מאמצים מסודר ובשילוב של השיטה שכתבתי למעלה. מראש אני מסביר להורים את התהליך ומי שלא מתאים לו פשוט עובר למקום אחר. זוהי השיטה שאותה אני מאמן, פציעות רציניות (סטטיסטית) לא היו לתלמידי ואני מתכוון להמשיך לאמן כך.
5ג. במפתיע, קראתי את כל פוליסת הביטוח ממש לפני שהעלתי את תגובתי לאשכול (היא לא כל כך ארוכה) והיא לא מזכירה ולו במילה את המושג "מגינים" (על כל גווניו).
7. לא באתי להראות למי יש יותר גדול, או מי צודק. אשכול זה מכוון (לדעתי) למדריכים שבינינו ולכן הוא חשוב מעין כמוהו לליבון הסוגיה, האם ישנה הוראה חוקית לשימוש במגינים כן או לא. אם הוראה כזו אכן קיימת, אז אני ועוד עשרות/מאות מדריכים בישראל פשוט עוברים על החוק. זו חשיבותו של האשכול ולכן המשכתי אפילו לאחר הפעם השניה, בכדי להגיע לתשובת האמת החשובה כל כך. האשכול כן עוסק בהגדרתו המילולית / בכתב של החוק לעניין זה וחבל שלא הבנת זאת.
בנוסף לכך אנשים רבים פונים לאינטרנט / פורומים בכדי לקבל תשובות וידע, וכאשר מי שמוגדר כמומחה בפורום לאמניות לחימה ואפילו עורך הדין שלו נותנים חוות דעת כי לא חוקי לאמן ללא מגינים, וכי זוהי "רשלנות פושעת", אני וחברי המדריכים שמאמנים ללא מגינים נפגעים מכך ישירות (ולא רק בתחום הכספי).
זוהי חשיבותו של האשכול ומכאן אי ההתקטננות כהגדרתך - לא מדובר מבחינתנו בדבר קטן, שולי וחסר ערך ואף לא בתחום הכספי, כי אם בדבר מרכזי ביותר לגביי דרכנו, אמונתנו בדבר בו אנו עוסקים, הערכים והידע אותם אנו מעבירים לתלמידנו, והעובדה כי יש גם דרכים אחרות ללמוד ולהתאמן מעבר למה שאתה מכיר (ויש לקבל זאת).
נ.ב. צר לי מראש ובדיעבד על הנימה האישית / כעוסה שאולי יכולה להיות למה שכתבתי, לחלוטין לא זו הכוונה. פשוט אני באמת חושב שעלייך לפתוח את עצמך לרעיונות ולמגוון דעות נוספות אל מעבר למה שיצא לך להכיר, ולהבין כי אשכול זה ותוצאתו הסופית / מה שנלמד ממנו, הוא חשוב ביותר לחברי הפורום ולכל מי שמתעניין או נדרש לנושא.
באמת באמת הכל מאהבה.
נערך לאחרונה ע"י רק אמת בתאריך 25-07-2007 בשעה 19:46.
|