12-02-2005, 16:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 30.05.02
|
|
שיפור ההכשרות בתותחנים
ניסוי שנערך המחזור הזה רק בדרקון וכנראה שיתפתח ליתר הגדודים - שבוע קליעה, עם מדריכים מ"אדם", שבוע שהחיילים מתחלקים לקבוצות קטנות וממש לא יוצאים מהמטווח, המפקדים שדיברתי איתם אמרו שהחיילים יותר ממוקצעים מהם בנשק.
אני יכול להגיד שבתור מישהו שעבר קורס קליעה עם מדריכים של "אדם" באמת מדובר בשיפור רציני שיעלה בהרבה את רמת המיומנות והביטחון העצמי של התותחנים בנשק החדש ייחסית (המעבר מגלילון לאמ16), שעד עכשיו המעבר נעשה בצורה לפמעמים רשלנית (חניכים בקורס מפקדים שמעולם לא החזיקו אמ16 ותפעלו מעצורים עם בטחון עצמי של חייל שבוע ראשון בצבא).
בקשר לפק"לים - יש פק"ל מאג, בערך 1 במחלקה, נגב ומקלעים זה לפי הקצאה באותו מחזור של קורס וכמות נשקים, שהייתי מפקד טירונים היה נגב למחלקה ולקלעים הייתה הקצאה יותר גבוהה.
קורס מאג בדרך כלל אין, ההכשרה מועברת לכל הפלוגה על ידי המפקדים, וזה בגלל שכל לוחם בתותחנים חייב להכיר מאג וחייב לדעת לתפעל אותו (לא בגלל הקטע של החי"ר, אלא בגלל התותחנות).
הכשרות נגב וקלעים יש, הכשרות קלעים ממשיכים גם אחרי הטירונות (אם צריך עוד). ומידיי פעם יש גם קורס צלפים (לא בטירונות) אבל מאוד נדיר.
על מטוליסטים אין לי מושג אם זה השתנה מאז שהייתי מפקד, לדעתי זה כן. (היה לנו אחד בלי הקצאה לקורס)
אני מאמין שזה יהיה ככה גם בשיריון, הם דיי מעתיקים את המודל של תותחנים עכשיו.
ובקשר לשאלה של onca לגביי העלאת רמת רובאות - לפני כמה חודשים בשיחה שהייתה לנו עם הקתמ"ר הוא פסל את האפשרות הזו, אין תיכנון להעלות את הרובאות מהסיבה המאוד פשוטה - חייבים גם להשקיע בתותחנות, אי אפשר להזניח אותה בשביל עוד חי"ר.
נערך לאחרונה ע"י High_Hopes בתאריך 12-02-2005 בשעה 16:06.
|