24-09-2007, 11:23
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.09.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אבי ש.
היום עם ההתפתחות בנושא סיבים אופטיים ותקשורות בתדרים של מעבר ל GigaHz ניתן לדעתי לקצר זמנים בצורה משמעותית.
|
אפשרי, זו טכנולוגיה שאני לא בקיא בה, אבל אני באופן עקרוני נגד שימוש בתקשורת אל חוטית. מידע שעף באוויר רגיש לשיבושים הרבה יותר.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אבי ש.
האם בכלל נעשה ניסוי בכל מערכת דומה???, לפי דעתי "חייבים" זאת לתושבי עוטף עזה.
|
כן, נעשו ניסויים, די מזמן למען האמת, והמסקנה הייתה להשקיע במערכת הנאוטילוס המבוססת לייזר. אני לא מכיר את הנתונים של הניסויים האלו מספיק כדי לחוות דעה על מהימנותם (ולו רק מסיבות של מידור נאות), אבל מכיוון שגם גורמים אחרים הגיעו לאותה מסקנה מבדיקות בלתי תלויות (כגון ה SkyGuard) אני מניח שהם אמינים ברמה סבירה.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אבי ש.
אני עדיין לא הצלחתי להבין בדיוק מה החיסרונות?, האם הם לא שווים איזה ניסוי בשטח?.
|
ישנם את אותם 2 חסרונות גדולים שהזכרנו מקודם. רסס בשטחנו וזמן תגובה. ע"מ לבטל את האלמנט של רסס בשטחנו (מה שעלול לגרור דיון בשאלה האם ירי כזה לא מהווה "ירי ללא אבחנה" ע"פ המשפט הבין לאומי, אבל בוא נעזוב את זה בצד כרגע) אנחנו מקצרים את הטווח ולכן מקצרים את קבועי הזמן, מה שמעצים את בעיית זמן התגובה.
האם יש פה מישהו שמבין לעומק במערכות שליטה של נ"מ?
[/QUOTE] האם לא כדאי לנסות לעניין יצרן רציני בשו"ש של מערכת קיימת עם אופק מכירה רציני של המערכת הקיימת?. [/QUOTE] אפשר לנסות כל אופציה קיימת, המגבלות היחידות הן זמן ועלות. נפתח מכרז כזה, הוא כבר נסגר, אך הזוכה לא עמד בציפיות (נאוטילוס). עקב הזמן שעבר מביצוע הניסויים, כניסת מערכות חדשות לתחום וכישלון הזכיין הקודם ניתן להוציא מכרז חדש, אבל לאור הכירותי את תהליך התנהלות המכרזים המשמעות היא שנתחיל סבב ניסויים בעוד כשלוש שנים, נגמור אותו בעוד כחמש ואז רק נתחיל את השו"ש. עם סבב שיפורים, בדיקות התכנות ושיפורים נוספים, מערכת כזו יכולה להיות מוכנה עוד כ- 8 שנים.
וד"א - בניגוד לעמדתך, לדעתי למערכת כזו לא יהיה ביקוש. כמה אזורים אזרחיים בעולם נתונים תחת מתקפה ארטילרית לאורך זמן?
הרבה יותר יעיל יהיה לפתוח מכרז למוצר מדף מוכן עם מערכת תמיכה הדרכתית מלאה. פקע"ר כחיל כבר הוכיח מומחיות בלהחתים שרי ביטחון על צווי חירום שמאפשרים רכש במתכונת חירום של מערכות. עם צו הצטידות בחרום, בהנחה שיש מישהו במערכת שבאמת מכיר את הניסויים הקודמים כך שיוכל לתכנן ביעילות את הניסויים בכלים הללו, ניתן לסיים הצטיידות תוך כשנה - שנתיים לדעתי.
|