09-02-2005, 01:50
|
|
|
|
חבר מתאריך: 13.10.04
|
|
המשך
בקשר לS-Video.
יש כבל שמעביר גם תמונה (מהכרטיס מסך לטלויזיה) וגם קול (מהכרטיס קול לרמקולים).
אני לא יודע איך זה פועל שיש חמישה רמקולים, אבל את התמונה אתה יכול בביטחה להעביר עם כבל S-Video, בדוק שזה עובד, תוצאות מעולות.
בקשר למעבדי AMD. לא נראה לי שתצטרך יותר מ AMD 3000. כלומר הוא מספק אותך כמו Intel 3.6.
לא נראה לי שתרגיש צורך ביותר מזה. תשים לב שההבדל במשחקים בין 3000 ל3200 עומד על 3FPS, ולכן זה לא משהו משמעותי.
אם אתה רוצה אתה יכול לקנות מאוורר טוב של Zalman או Thermaltake במחיר של 200 ש"ח (ההפרש בין 3000 ל 3200), ולעשות איתו OC של 400MHz או יותר.
אם אתה לא יודע לעשות OC לא ההיתי ממליץ לך לעשות את זה.
בכל מקרה שים לב שאתה תמיד יכול לקחת מעבד יותר חזק, השאלה כמה אתה מוכן להשקיע. לדעתי 3200 לא ממש כדאי, כלומר הוא כדאי כי הקפיצה היא רק 200 ש"ח, אבל אין הבדל גדול בביצועים, וב200 ש"ח אפשר לקנות קירור טוב ולעשות OC גדול יותר. אבל תעשה את זה רק כאשר תראה שהמעבד חלש בשבילך.
בקשר להתנגדות לOC אני לא יגיד לך לעשות או לא לעשות. מי שיודע לעשות\רוצה לעשות\צריך לעשות יעשה אותו, אבל זה מבטל לו את האחריות. מכיוון שאתה לא נמצא באף אחד משלושת הקטגוריות האלה אתה לא צריך לעשות את זה. זה סתם יסכן לך את הרכיבים. צריך לקנות בדרך כלל קירור מתאים ספק כוח חזק וזכרונות טובים בשביל OC מוצלח ועמיד. אבל האפשרות הזאתי תרד כרגע מהפרק.
6600
יש ככה
6600 128MB עולה 700 ש"ח (זכרון איטי).
6600 256MB עולה 900 ש"ח (זכרון איטי).
6600GT 128MB עולה 1200 ש"ח (זכרון מהיר).
ה6600GT עדיף על 6600 ברמה אחת לפחות. ה128MB או 256MB לא משפיע בכרטיסי מסך, מכיוון שהטקסטורות שוקלות מקסימום 100MB. ולכן אין צורך ביותר מ100MB. אם אתה משחק ברזולוציות גבוהות אז תצרטך י256MB, אבל 6600 עם 256MB לא יריץ לך משחקים ברזולוציות גבוהות משום שהוא כרטיס מסך חלש יחסית וגם 128bit.
X800XL או X800 הוא 256bit ו256MB, וברזולוציות גבוהות כאשר פועל AA וAF לשיפור תמונה הביצועים שלהם חזקים יותר מ6600GT. אבל נראה לי שמספיק לך להריץ משחק ב1024*768 בהגדרות הכי גבוהות ו6600GT מספק את זה לגבי כל משחק שקיים היום.
בקשר שAMD טוב למשחקים ואינטל טוב לקידודים.
הביצועים זה לא הדבר היחידי שקובע מה יותר טוב.
צריכת החשמל הנוראית של מעבדי Intel, הטמפרטורה הגבוהה שלהם, והרעש של המאווררים שלהם מרחיקים אותי עוד לפני שאני מסתכל על הביצועים.
זה התלבטות בין טרקטור של יום קייצי שרבי, ולבין דג באנטרטיקה.
מה גם שלAMD יש יתרונות נוספים.
1. ביצועים יותר טובים.
2. תמיכה בCNQ, שזה Cool'n'Quiet, כלומר מתי שמחשב במנוחה או בזמן שהוא לא במאמץ הוא מוריד את מהירות השעון של המעבד זמנית, מוריד את מהירות הסיבוב של המאוורר, וכך גם המעבד קר (מהירות שעון נמוכה = צריכת חשמל נמוכה = קר) וגם שומר על מאוורר שקט. וגם מאריך את אורך החיים של המעבד והמאוורר בצורה הזאתי, והביצועים לא נפגמים בכלל.
3. AntiVirus מובנה במעבד שאם הוא מזהה וירוס הוא לא שולח אותו לזכרון.
4. תמיכה ב64bit. בחודש אפריל יוצאת מערכת ההפעלה X64 המבוססת על Windows XP, אבל עובדת ב64bit (שיפור משמעותי בביצועים, עם המערכת שיש לך היום). ואז תוכל לראות שהמעבד AMD 3000 יעבור כל מעבד Intel, בכל קטגוריה.
טוב כתבתי מלא ואין לי כוח אז נמשיך לדבר מחר. אם יש לך עוד שאלות אז תשאל.
תמונה מX64
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://pc.watch.impress.co.jp/docs/2004/0528/ubiq01.jpg]