21-07-2007, 15:46
|
|
|
חבר מתאריך: 08.04.06
|
|
לפי דעתי מה שהתעורר בך זה לא סתם רצון חולף אלא דחף פנימי של מה שנכון לך לעשות בחיים. התעוררה איזו שהיא נקודה שבלב שאומרת לך מה נכון בשבילך, למרות שזה ניראה כאילו זה נוגד את ההגיון, את הסולידיות, את ה"ללכת על בטוח".
לפי דעתי הפתרון הוא לא להפסיק לחשוב אלא ללכת ולחפש דרכים איך אפשר להתחיל להגשים חלק מהחלומות הללו. אתה כולא את עצמך בהתחייבויות, גם עתידיות (משפחה, בית), ובינתיים אתה לא חי. אם אתה חוסך את הכסף לביטחון עתידי (שזה מצויין ומאוד נבון), אבל כרגע אתה מונע מעצמך את ההנאות החשובות, אז מתי תיתן אותן לעצמך? כשתתחתן? מבטיחה לך שגם לא אז. כי אז תמיד תמצא עוד תירוצים למה לדחות את זה. ואם כן תעשה את זה, זה יהיה מהול ברגשות אשמה.
אין לך את האפשרות הפיננסית לטייל בחו"ל? חפש לך דרך שבה כן תוכל להרשות לעצמך. קודם כל כמו שאמרו פה: אפשר רק שבוע-שבועיים. לא חייבים חודש חודשיים. אפשר להדק חגורה ואת כל הכסף שחוסכים מהידוק החגורה חוסכים לטיול. זה לא בשמיים, רק שזה לוקח הרבה זמן. אולי כמה חודשים. אולי שנה.
הידוק החגורה הזה דווקא יהווה לך חישול די טוב לקראת העסק שאתה רוצה להקים (אני מאמינה שבמוקדם או במאוחר, אולי עוד כמה שנים טובות, תקים עסק קטן). בשביל להקים עסק דרושה משמעת כסף חזקה מאוד ורצינית.
אתה יודע שכרגע ללכת להקים עסק דורש הרבה אורח רוח וסבלנות וגיבוי כספי, וכפי שכתבת אין לך אותם, אז זו בהחלט תהיה התאבדות וצעד נמהר להקים בשנה-שנתיים הקרובות עסק. אבל זה לא נכון שצריך לוותר על החלום הזה לגמרי. מה שאתה יכול לעשות עכשיו זה להחליט איזה עסק אתה רוצה להקים וללתכ לחקור לאט לאט את כל הנושא, צעד קטן אחרי צעד קטן, מתוך מחשבה שאולי עוד עשר שנים (מי יודע אולי פחות) תקים עסק. אתה תעקוב אחרי השוק מהצד, תעשה את סקרי השוק שלך בעצמך, ב"איזי", וכשתחליט להקים את העסק, כבר תהיה מוכן, כי הכנת את עצמך לכך כמה שנים לפני. אולי תקים עסק שישלב בתוכו גם עסקים וגם נסיעות לחו"ל. במהלך ה"חקר" הזה תלמד לאט לאט איך לחשוב כמו בוס, כמו בעל עסק. הם רואים פרספקטיבה אחרת לגמרי מאשר העובדים שלהם רואים. אתה חייב לסגל לעצמך ראייה כזו, כדי שתוכל להחליט החלטות נכונות בזמן אמת.
אני חושבת שהרהורי ליבך הם אמיתיים ואתה חייב ללכת בעקבותיהם. אם אין לך איך להגשים אתה חייב להיות יצירתי לחפש לך דרכים איך כן ניתן להגשימם, אפילו אם הם יתגשמו בעוד שנה-שנתיים-עשר שנים. אל תחפש תירוצים למה לא להגשימם.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...
|