19-07-2007, 21:08
|
|
|
|
חבר מתאריך: 17.10.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Black Mammmba
לראשונה אני מביא לכם תמונות של "רעם השחר".
מי שאינו מכיר את הכלי. אז הינו D9N אשר מופעל על ידי שלט רחוק. ומשמש את פלוגת "הבזק" ששייכת ליהל"ם.
הכלי עצמו נשלט בידי מערכת שליטה אלחוטית מיוחדת. כאשר מפעיל הכלי יושב ברכב מיוחד, ומפעיל את הכלי ממנו.1
במקרה של בעיות תקשורות וכדו'. הכלי נהפך לכלי רגיל. ואפשר להפעילו מתא העבודה הרגיל.
הכלי צולם בעזה.
באגר 330 ממוגן2, אשר משמש להריסות, חפירת תעלות ולשאר עבודות הנדסיות.
D9R עם קודח קוני3. לגילוי מנהרות.
יום טוב.
|
כמה שאלות: (לא ציטטתי את הדברים שלא קשורים לשאלות)
1) אפשר, ברשות הצנזורה, עוד מידע על ה'רכב המיוחד' הזה שבעזרתו שולט המפעיל על ה'רעם שחור'?
מעניין אותי במיוחד ההשלכה של רכב כזה, בדגש על נושא המצלמות, דווקא לתחום המל"טים, או אם להיות יותר מדויק - מקל"טים.
ועוד פעם, ברשות הצנוזרה כמובן, למה המפעיל שולט על הכלי דרך "מערכת אלחוטית מיוחדת" ולא דרך תקשורת לווינית, שלא תגביל את מרחק הקליטה, או את המיקום הגאוגרפי של ה'רכב המיוחד' שבו המפעיל שולט על הכלי?
2) שאלה שרציתי לשאול ממזמן ואף פעם לא יצא לי: כל הכלים-ה'קרביים' (רוצה לומר: כלים הנדסיים באמתחתו של חה"ן שמתופעלים תחת תנאי-קרב) של חה"ן ממוגנים לרוב, על אף שבמקורם היו אזרחיים (D9 הוא דוגמא).
האם משתמשים ב'באגר 330' גם תחת תנאי-קרב, והאם המיגון שלו הולם את אופן הפעלתו (במידה ואכן משתמשים בו בתנאי-קרב)?
והאם בכלל הולם למגן כלי-הנדסי שבמקורו מיועד לעבודות-אזרחיות על-מנת שיוכל לעבור את התנאים-הקשים-ביותר של שדה-קרב, או שה-D9 ובאגר 330 הם חריגים?
3) מהו "קודח קוני"?
תודה מראש!