09-03-2007, 08:45
|
מנהל פורומי "תכנות ובניית אתרים" ו"חומרה ורשתות"
|
|
חבר מתאריך: 25.10.01
|
|
לא ממש מדוייק
נעילת האשכול = לחיצה על תפריט הניהול, בחירה באפשרות הנעילה, ולחיצה על כפתור הביצוע
העברת אשכול = לחיצה על תפריט הניהול, בחירה באפשרות ההעברה, לחיצה על כפתור הביצוע, בחירת פורום היעד (להשקיע מחשבה לאן האשכול כן שייך...), החלטה האם להעביר את האשכול עם הפניה מהפורום שבו ההודעה פורסמה (כדי שהמפרסם ידע שהודעתו הועברה, למרות שזה מזהם את פורום המקור בהמון אשכולות מועברים) או בלי הפניה (ואז הגולש יתלונן שמה פתאום העבירו את ההודעה שלו לפורום המתאים (!) מבלי להודיע לו, ואם רוצים גם להודיע לו בהודעה פרטית, יש לנו כאן עוד שלב).
לסיכום, מדובר בשתי פעולות אשר באחת שלושה שלבים, ובשנייה 6-7 שלבים הדורשים השקעה. ומדוע להשקיע בגולש שלא טרח:
1. לקרוא את העוגנים וההכרזות שבראש הפורום, שנועדו בדיוק להסביר לגולשים איך לא לעשות טעויות כאלה
2. להריץ חיפוש על מילות המפתח שמעניינות אותו (בין אם זה "M-16", "התחממות" (של מעבד), או שם של רכיב אלקטרוני שעליו הוא מחפש מידע [למשל "555"])?
כמובן ש"האכלה בכפית" של גולשים שלא טורחים לעשות את המינימום הנדרש ורוצים שכולם יעשו את העבודה בשבילם, רק שלא יפעילו בטעות את הראש או המקלדת, רק תתרום להמשך התופעה. אותם גולשים יתרגלו ש"למה שאתאמץ לבדוק משהו על השאלה שלי מראש? למה לטרוח לראות אם מישהו כבר השקיע וענה למישהו אחר? אני אכתוב את השאלה איפה שמתחשק לי, מישהו כבר ידע להעביר אותה לפורום הנכון [וישאיר הפניה מהפורום האקראי והלא קשור שבו שאלתי, כך שהפורום הזה יהיה מבולגן], ומישהו כבר ידאג להריץ במקומי את החיפוש הטריוויאלי שאני לא הרצתי. אה כן, וזה גם גורם לכך שמי שכן יטרח לחפש את מה שאני מחפש עליו מידע כעת, יתקל בפעם הבאה בהודעות נוספות שהוא צריך לחפש בהן שהן מיותרות, כגון שלי, במקום למצוא רק את האשכולות שבהם נענתה תשובה טובה על ידי מישהו שהיה מוכן להשקיע פעם אחת ולא שוב ושוב לחזור על עצמו..."
נקודה למחשבה לכל המתלוננים באשר הם... (אני כבר ממתין לתגובה שמתחילה ב"אבל...")
|