13-07-2007, 02:09
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.04.04
|
|
כנ"ל
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Au79
האמת, אמנם אני רק בן 27, ועקרונית מצפות לי שנות מילואים רבות, אבל אלמלא אנשים כמוך, כמו יודה וכמו פותח האשכול,
אולי הייתי מוותר על התענוג, שמגיע תמיד בתזמון מחורבן, מפריע לכל מהלך החיים, תקוע באמצע בחינות, שלא לדבר על
בלת"מים. ובכל זאת, כשאני מגיע למילואים ופוגש אנשים כמוכם, שלא עוזבים רק את הלימודים, אלא משפחה וילדים, קריירה,
קשה לי שלא לחשוב שאולי אני לא פראייר, אלא דווקא בר מזל להיות בחברה כל כך טובה ואידאליסטית.
אז תודה
|
אני בן 27 , לא הרבה זמן במילואים (טוחן בכיף 40-50 לשנה) ומאז שני בגדוד חיילים חדשים רק מאכזבים אותי. כל טריק להתחמק, חיילים מיחידות הפסולת של הפיקוד, כל כך הרבה השקעה לנסות לקלוט אותם להתחשב,לשמר וליצור את מי שאני ראיתי בגדוד - ואני לא ממש יודע איך.
למה אני אוהב את הגדוד והמילואים? כי הדהים אותי בתרגיל הראשון שלי לראות מתנדבים בני 50+ שהם השלד הרוחני של הגדוד. שלושה-ארבעה אנשים שנלחמו ביוה"כ! אחד בששת-הימים!, חיילים במחלקה שלי שהיו בשל"ג עד ביירות, ומכל אלה לצערי אני מבין איך הדרדרנו כחברה למרות ההתקדמות הטכנולוגית-כלכלית (לדעתי).
איך אפשר לשמוע סיפורים של אדם שלחם בעיר סואץ ולא להגיע למילואים כשהוא מגיע?לסרב לבקשה שלו בעזרה באחת ממשימותיו? איך אפשר לעשות יום בגבעת התחמושת עם אדם שבאמת נלחם שם, ועד היום נמצ"א בחפ"קים בגדוד ולא לרצות לצאת איתו לסיור?
אבל לאט לאט, גם להם נגמר הכוח ועוד מעט הם ילכו?שנה-שנתיים, מי ישאר? הדור של שנות השמונים המאוחרות ואילך לוקה בחסר ברובו הגדול.
היום הייתי באירוע עם כמה חברים מהחצי הראשון של השירות שלי,השירות העורפי, הקל"בניק - אף אחד לא עושה מילואים! אף אחד מחברי בשכונת הילדות לא עושה מילואים! מהמחזור שלי באוניברסיטה, יכולתי לספור על שתי ידיים של נגר מקצועי את מי שעושה מילואים משמעותיים, את מי שגוייס במלחמה האחרונה...
יחזקאל ויודה, בלעדיכם המצב היה ויהיה הרבה יותר גרוע, עוד מאה-מאתיים אלף כמוכם ונהייה במצב סביר.
נ"ב באוגוסט הזה אחגוג 150 ימ"מ בשלוש שנים בגדוד
John Kennedy Toole
נערך לאחרונה ע"י GrimReaper בתאריך 13-07-2007 בשעה 02:12.
|