08-07-2007, 21:01
|
|
|
|
חבר מתאריך: 19.03.03
הודעות: 17,424
|
|
|
כמה אפשרויות -
ענני לימון http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-3401986,00.html
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/20022007/1115142/ananey-limon_wa.jpg]
חצי כדור קפוא של קציפת מסקרפונה, יוגורט ולימון עדינה. מוגש על סלט פירות, מבושם בעלי נענע קצוצים.
המרכיבים (ל-12 כיפות סיליקון בנפח 80 מ”ל ובקוטר 7 ס"מ):
לקרם גבינה:
160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה
125 גרם (1/2 כוס + 2 כפות) סוכר
10 גרם (1 כף) ג’לטין מרוכך ב-80 מ"ל (1/3 כוס) מים
2 גביעים (400 מ"ל)
יוגורט טבעי
מיץ וקליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 כפית תמצית או משחת וניל
לסלט פירות:
3 קיווי חתוכים לקוביות קטנות
1 תפוח עץ גרנד סמית חתוך לקוביות קטנות
1 תפוז חתוך לקוביות קטנות
תוכן מ-2 פסיפלורות
45 מ"ל (3 כפות) ליקר תפוזים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
1 כף עלי נענע קצוצים
מיץ מ-1/2 לימון
אופן ההכנה:
1. מכינים קרם גבינה: מקציפים שמנת, מסקרפונה וסוכר לקצפת יציבה.
2. ממיסים ג’לטין מרוכך על ביין מארי או במיקרוגל ומקררים לטמפ’ החדר. 3. מערבבים יוגורט עם מיץ וקליפת לימון ומשחת וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הג’לטין המומס, מערבבים ומקפלים לתערובת המסקרפונה. יוצקים לתבניות ומקפיאים.
4. לפני ההגשה, מכינים סלט פירות: מערבבים פירות חתוכים עם ליקר, סוכר, נענע ומיץ לימון. שומרים בהקפאה עד ההגשה.
5. מניחים סלט פירות בצלחת הגשה ומעליו חצי כדור ומגישים.
או עוגת לימון יבשה עם מסקרפונה
_____________________________________
|