השעה הייתה אחת עשרה וחצי בבוקר.גלי נערה בת חמש עשרה,שערה קצוץ עיניה כעיני שקד . מלאות תמיד בשמחת החיים, אהבה לטבע ולהופעות .
התיישבה לצד חברתה הטובה דנה , מתחננת בדף חשבון את הטיול הבא שלהן .
שיקרה מהיום בו ישמע הצלצול האחרון , והחופש יחל. הם כבר יהיו במקום אחר ,
חשבה לעצמה תוך כדי כתיבה .
עוד משכבר ימים , אהבה לטייל , אם הוריה ואחיה התאומים גל וטל , היו נוסעים לחו"ל ובארץ . בכל המקומות שהייתה בהן , גמעה בעיניה ,את היופי שהיה חבוי בהם.
כשהכירה את דנה , שכנתה לבניין המגורים . העמיקה והעשירה עוד יותר את אהבתה לטבע , לטיולים . וגם לההופעות . ושגילתה שגם דנה כזאת . התחברה אליה מיד ,
היו יושבות שעות ביחד משוחחות , צוחקות . ושפגשו ברונית , והיה בניהם כימיה .
צירפו אותה אליהן , כך הקימו את חבורת כייף .
ומדוע קראו לה ככה, כי הן היו כאלה , שאהבו לעשות חיים . להנות ולו מהדבר הכי קטן, כל אחת הייתה חושפת מול השניה . סודות כמוסים , חוויות היום , רגשות, ואהבתם לטיולים . היו יושבות מול האלבומים והיו מראות אחת לשנייה , את התמונות עוצרי נשימה .
במקום הקובע שלהן , בפציריה של מנחם , איש שמנמן שבאפו מונחות משקפיים עגולות . אך הוא תמיד קיבל אותן בסבר פנים יפות , והיה מכין להן את הפיצה שאהבו לאכול .
כמו כן , היו לומדות ביחד , שומעות את שלמה ארצי ללא הפסקה , גומעות כל מילה ומילה . מתחילות שיר עוד לפני המנגינה , נוסעות לכל הופעותיו . ובנוסף ללימודים, היו עובדות בביבסיטר , ובמלצרות . וחוסכות כסף .
שהיו מגיעות לסכום כסף גדול , היו מחברות אותו יחד ומניחות אותו ,
בקופת חיסכון קטנה . על המדף בחדר של רונית . וכשהיה מגיע איזה חופש מן הלימודים , תמיד מצאו ביחד איזה כייף לעשות .
פעם הם נסעו לשבוע ימים לאילת , הניחו כמה בגדים בתיק והגיטרה של רונית , ונסעו לחוף הים . שם שרצו כל שעות הבוקר , ובלילה חגגו במעונדים . ובפינוקים שהעיר אילת הייתה מעניקה להן.
פעם אחרת . היו אפילו במצדה , ונהנו מכל המופעים שהיו שם , במיוחד מהמופע הגדול של שלמה שהופיע באותה השנה .
השנה חוזרת היא עם חברותיה לטבריה , הקיץ כבר בפתח . ואין חשש שתפרוץ עוד מלחמה . לאחר שזו הסתיימה בעצב רב . הבינה שזה הרגע להתחיל שוב להנות מהחיים, שמתחדשים להם מחדש .
חיכתה בשקט לצלצול הגואל , שהגיע סוף סוף , והיא ושתי חברותיה דנה ורונית , חיברו שולחן לשולחנה והתיישבו והחלו לתחנן . גלי אמרה להן אם שוחחו עם הוריהם.
מבחינתה הוריה מרשים כרגיל . וכולן אמרו שכן . יופי תוך כדי התחנון נשמעה דפיקה בדלת הכניסה לכיתה . שלום .
השלום הקפיצו אותן , נבהלו ממנו . בפתח עמד נער גבוה , שערו מותלתל שטני , ועיניו כחולות . וכשהוא חייך אליהן . בסוף חיכו להן שתי גומות חן מקסימות . גלי התבוננה בו , והיופי שלו פשוט הלם בליבה . לפתע הסמיקה .
וחברותיה ראו זאת מייד, וחייכו אחת לשניה , במה אפשר לעזור שאלה לאחר שנשמה קלות . מן מהמבוכה שנוצרה . אני מחפש את הכיתה של רננה פלג .
זאת הכיתה ענו .
מי אתה , שאלו הבנות .
שלום שמי ניסים , אני התלמיד החדש שהגיע מהעיר נתניה .
אה נעים מאוד , דנה , רונית , גלי . שפניה הסמיקו מהיופי של ניסים , איפה אני יכול לשבת שאל . אתה יכול לשבת ליד הכיסא הריק של נועה . ומי זאת נועה , גם תלמידה חדשה שהגיעה אלינו מהעיר חיפה .
אני רואה שאתם קולטי תלמידי חוץ , כן משהו כזה .
משהו רוצה לשתות , שאלה לפתע גלי . כן אני , תפוזים בבקשה , ודנה הגישה לה את הכסף . ואת רונית , גם אותו הדבר . אין בעיה .
שיצאה מן הכיתה , ועמדה ליד מכונת השתיקה , חשבה לעצמה . מה קרה שהסמיקה ככה , נכון שעיניו יפות . אבל , הייתכן ?,. שרגש האהבה פגע בליבי . דווקא רגע לפני שאנו יוצאים לחופשת הקיץ הגדולה .
נכון שבכיתה , יש כבר כמה זוגות . נועם עם נטלי , אפילו הילד השובב יש חברה בשם ענבר . וגם לסיגל יש חבר חייל , אותו הכירה גם בקוטלי בית הספר . ובשנה שעברה שגיא חברה עזב את ספסל הלימודים . והחל את חייו האחרים . המשכו השניים להיות ביחד, והאהבה בניהם פורחת . ועכשיו היא , פתאום מאוהבת .
היא לחצה על הלחצנים הלא נכונים , במקום תפוזים לחברותיה , לאחת הביאה מים מנרלים , ולשניה תפוחים . ולה במקום קוקה קולה , קינלי . ושבה לכיתה , שנכנסה ניסים כבר לא היה . איפה הוא שאלה , מי שתיהן ענו לה וחיוך קונדסי בפניהן.
ניסים , אה הלך להרשם במזכרות . שהוא בכיתה שלנו , פשוט לא הספיק לפני כן, מפני שרצה למצוא את הכיתה שלנו .
שנגמר היום , בדרך הביתה , שמו לב חברותיה . כי היא אינה כאתמול שלשום , מאז שניסים נכנס לכיתה . כדור הארץ קורא לגלי . מה קורה שאלו , אני בסדר . את לא.
ראינו איך הסמקת שהוא נכנס לכיתה , וכל היום לא הפסקת להביט בו . אז מה אסור כבר להביט . לא מותר , רק שתדעי שגם הוא אינו רגיש למבטייך הסמוקים .
די , תפסיקי , את יודעת שזה לא יכול להיות . ואם זה כן היה קורא אז מה שמחה בשבילך , זה כיף להתאהב . נכון , אמרה חברתה .
אז מה בדבר לדבר איתו, השתגעתן , רק היום הוא הגיעה , אני בעצמי עוד לא יודעת מה הרגש הזה שהולם בליבי . אני צריכה זמן . זמן למה , לעקל . בואו נמשיך לתחנן את הטיול יש לנו עוד הרבה מה לעשות . ניסתה לשנות נושא , העיקר שלא יציקו לה, בשאלותיהן המכבידות . למרות שבליבה, ידעה את התשובה . היא מחבבת אותו .
הימים שחלפו , די שינו את סדר יומה של גלי , גלי קמה מוקדם התלבשה והזדרזה לבית הספר . יש לציין שמאז ניסים , היא מגיעה בזמן לבית הספר . אפילו שעוד לא ממש יצא לה לשוחח איתו , מלבד אם הוא יכול להשאיל לה מחק , או עיפרון , והמבטים שהיו בניהם, דיברו מבעד לעצמן .
היא כל הזמן , רשמה את שמו במחברתה , והביטה בו , והוא בה . ועיניו תמיד האיצו את הלומות ליבה .
יום אחד שהתיישבה מול חברותיה , בשיעור החופשי , שאלה אותן מה אתן אומרות .
מה , על ניסים איזה יפה הוא אמרה . יש בזה משהו אמרה רונית .
דנה מה אני יכולה לשאול אותך משהו , מה שאלה ?,.את יכולה , בוודאי ענתה.
כבר אגש אליו , לשאול אותו . אני רואה שהוא אינו מפסיק להביט בך , כן אני יודעת אבל לא הייתי בטוחה , שהמבטים הללו אומרים משהו .
אין בעיה , ביי לכן . והלכה לכיוון ניסים , ניסים כן ענה לה .
אני יכולה לשוחח איתה בצד , כן בטח . הם התיישבו על השולחן הירוק שהיה כתוב בו מכבי תל אביב בכדורסל ובכדורגל . אני רואה שאתה ספורטאי , כן אני אוהב לשחק אבל לא רק . מה אתה עושה בזמנך הפנוי . מצייר .
מצייר מה , כל מיני . למה את שואלת . סתם , תגידי כן , החברה שלך איזה מהן , היפה העדינה . גלי נכון . כן נכון . היא מצאת חן בעיני . יש לה משהו , לא . אז כן , ענתה לו ישירות , תראה היום בסוף הלימודים תחכה לה ליד השער , אני אקח את החברה השלישית בכדי שתוכלו לשוחח בסדר , בשמחה ותודה . גם לך , . שהיא חזרה סיפרה לה שהוא מצייר , ואוהב את מכבי תל אביב בכדורסל , וכדורגל . הוא צייר כדור על השולחן שלו . תודה
והוא מרגיש משהו שאלה גלי , כן הוא אמר שאת מוצאת חן בעיניו .
כשנכנסה המורה , ביקשה להוציא את מחברות האזרחות . כל השיעור הרהרה בדבר חברתה שאמרה . כי אכן ניסים אוהב את היופי שלה , שהאינסטיסקים שלה לא טעו, בדבר המבטים שנשלחו ממנו לכיוון שלה . ושמחה מאוד , כבר יומים יודעת היא כי התאהבה בו מעל הראש .
בסוף היום ניגש אליה ניסים , והתיישב בשולחן שלה .
הם הביטו זה בזו . והשתיקה שררה בכיתה יכלה לחתוך את הרגש שחשו השנים כסכין החותך כיכר לכם כפרי .
לאחר המבוכה , ניסים שאל אותה בא לך ללכת אל הים היום . בשמחה , אז אני אבוא אלייך רק תגידי לי מה כתובת ביתך כי את יודעת אני חדש בעיר . כן אני יודעת ופניה שוב הסמיקו וליבה הלם . והוא שחש בזה . ליטף את ליחייה ואמר זה בסדר .
זה רגש נעים להרגיש , ושניהם יצאו אחוזי יד . מרחוק ראתה אותם נועה , התלמידה שהגיעה מהעיר חיפה . והיא צלצלה לחברותיה , רונית ודנה . שיש לגלי חבר חדש . הילד שהגיע מנתניה , ראיתי אותם אוחזים יד .
הימים שחלפו, היו הכי מאושרים בחייה של גלי . היא כל הזמן יצאה עם ניסים, וחברותיה . ראו סרטים . ובערבים היו יושבים השנים שחים על החיים . שברקע שלמה ארצי היה שר . ניסים שלא הכיר כל כך את שיריו כבר הספיק לדעת אותם עוד לפני תחילת המנגינה .
כי הבין שגלי אוהבת אותו מאוד ,לפי כל הפוסטרים התלוים בחדרה ,
והוא די קינא בליבו . מבלי לומר לה דבר , שהיא ככה אוהבת את שניהם .
והיה אומר לו בליבו שהיא שלו .
שהגיעה מועד הטיול , היא התקשרה לחברותיה והודיעה לה שהיא אינה באה עמן .
הן ישר התייצבו בביתה . עם השאלות . אבל למה , תכננו ללכת לההופעה לטייל בטבריה . חסכנו בשביל זה כסף רב . תראו אני בהחלט מבינה אותכן , אבל אני לא יכולה רק עכשיו , יצא לי להכיר את ניסים יותר לעומק , וגיליתי נער מדהים .
הוא יחכה לך שתחזרי מן הטיול , אני יודעת שהוא יחכה , אבל זאת אני שרוצה להיות איתו לשוחח איתו . תראו גם שאהיה איתכן , אני לא ממש אהנה מהטיול כי כל הזמן אתגעגע אליו , וארצה להיות כבר איתו . תבינו , שמתאהבים הרגשות משתנים .
חברותיה התבוננו בה , פניהם היו כעוסות . גלי נתנה להן בחזרה את הכסף שחסכו, והציעה להן כן לנסוע בלעדיה . ולישון עם בת דודתה , בת גילם. היא תקבל אותן בסבר פנים יפות .
גלי זה לא פייר , אמרו השניים בלוקחם את הכסף ויצאו החוצה .
כשהן הלכו , חשבה עליהן . מדוע הן אינן מבינות אותה . שהיא מאוהבת , ושמאוהבים מוכנים לעשות הרבה ויתורים , גם על טיול והופעה . זה צד שאינה הכירה בהן ,
כל חייה גדלה במחיצתן . ותמיד הצליחו גם על הריבים הגדולים להשלים . אז מה קרה עכשיו למה הן מפנות לה ככה את גבן . היא מוכנה שישנו אצל בת דודתה , שיודעת מהסיפור . אז מה הבעיה שלהן . אם זה היה קורא להן , והן היו מתאהבות . והאהבה שלהן הייתה מניבה ישירות פרי . כמו שלה קרה . היא הייתה מבינה ולא שואלת שאלות .
כל החופש , הייתה במחיצת ניסים , חברותיה כבר נסעו . לפי בת דודתן , היא קיבלה אותן יפה . וגלי שמחה . לפחות הידיעה שהן נהנות . זה הקל עליה מעט . אבל גם היא נהנת במחיצתו של ניסים , שלא מפסיק להריף עליה דברי אהבה מתוקים , שכל חייה רצתה לשמוע . והרגישה כמו בסרטים הישנים שאהבה לראות . כמו חלף עם הרוח ,
ואהבה בשחקים .
ישבה שעות לצידו , ונדמה לה שהכירה את נסים עוד מימי קדם . כאילו הוא נולד כאן בשכונה שלה . המשפחה שלו קיבלה אותה בשמחה רבה . וכן אחיה התאומים שלא מפסיקים לרוץ אחריו . ניסים שחק איתנו כדורגל , שחק איתנו כדורסל , וניסים היה משחק אותם מרים אותם אל הסל , או נותן להן לנצח בקלות . וכך קנה את ליבם .
דרך המשחקים שאהבו , גם את הוריה . שאהבו לראותו ולשוחח עמו , והוא היה גלוי איתם לגבי ביתם . והיא גלויה איתו לגבם .
באחד הימים לפני סוף החופש , נפגשו עם חברותיה בפיציריה , היא אמרה להן נו איך היה . היה יפה ענו . חבל של א באת , בת דודתך הייתה ממש נחמדה . אנחנו נכתוב לה מכתב תודה . בדיבורן הרגישה מן קרירות מופגנת כלפיה , ידעה על אשר ליבן .
ידעה שהן היו שמחות אילו הייתה יותר בחברתן . אבל היא בחרה בניסים , והם הרגישו מיד במרחק שנוצר בניהם . גלי אמרה שלום והתיישבה ליד ניסים שהיה מאוד מצוברח ושאלה קרה משהו .
כן , מה אני לא ממשיך שנה הבאה בבית הספר שלנו . למה ?,. שאלה , מפני שהוריי לא מתאקלימים יפה . אבי כבר חודשים ארוכים אינו מוצא עבודה . וגם אימי לא , ולכן החלטנו שלפני תחילת שנת הלימודים אני חוזר לנתינה .אבל פניה של גלי החווירו , ועיניה דמעו . ומה איתנו שאלה , אני יודעת אנחנו נמשיך לאהוב , אשתדל לנסוע אלייך בחופשיים . אך זה לא יהיה אותו הדבר . המרחק הגעגוע אני יודע גלי , אבל תביני גם את הוריי שאני דואג להם נורא . הם דואגים גם לעתידי , אם לא יוכלו למצוא עבודה , איך נוכל להמשיך ללמוד באותו בית הספר , הסברתי להם שאני מוכן לעבוד , אבל הם לא מוכנים להקשיב לי . ולכן אנו חוזרים .
מתי , שאלה בדמעות . מהיום עוד שבועיים , אז ככה שאני רוצה לבלות איתך את כל הזמן הזה . אין בעיה ונשקה לו , למה החברות לא באות לשוחח איתנו שאל.
הן כועסות , אני מרגישה את זה בדיבור שלהן , למה ?,. בגלל שלא באתי איתן ונישארתי לצידך , ואתה ידוע מה . מה ,אני שמחה שלא נסעתי לפחות אני איתך , עוד כמה רגעים לפני שתסיע חזרה לעיר מולדתך .
הימים חלפו בקצב מסחרר , והגיע היום בו עמדה מול ניסים , ולא הפסיקה לנשקו .
ניסים הבטיח לכתוב, לבוא לבקר . וגלי אמרה שתחכה לו . שלא תיתן את ליבה לאף אחד הוא שייך רק לו .
לאחר שניסים נסע , וחברותיה ידעו על הפרידה הקשה בוודאי לגלי . הגיעו לביתה ,
גלי פתחה להן את הדלת . ואמרה רק אתן חסרות לי עכשיו , אין לי כוח להלעבות שלכן .
לא באנו להעליב אמרו , להפך באנו להשלים , אנו מצטערות .באמת כן , בכל זאת נסענו ובת הדודה שלך הייתה נחמדה ונהנו , מצטערות שניסים עזב . זה בסדר אנחנו מעכשיו נתכתב הרבה ,ואסע אליו בכל חופש שניתן . אז חברות , כן בהחלט .
והן התחבקו , ולחצו ידיים , חברות הכייף מתאחדת שנית .צחקו אך יותר בוגרות ויותר ינסו להבין אחת את השניה .