לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 09-07-2007, 14:26
צלמית המשתמש של שרץ בידי
  שרץ בידי שרץ בידי אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 05.07.07
הודעות: 210
מידע פחות מסעות - יותר משאות (YNET)

לקחי לבנון בטירונות: פחות מסעות, יותר משאות





תוכניות האימונים החדשות במסגרת טירונות החי"ר כוללות יישום לקחים ממלחמת לבנון השנייה. בין היתר יינתנן דגש על חילוץ פצועים ושיתוף פעולה עם מסוקים וטנקים. גורם צבאי: "המסר שמועבר לחיילים הוא שאנו נמצאים ערב מלחמה, אם כי זה לא נשען על מידע מודיעיני" חנן גרינברג
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.ynet.co.il/images/SendArtResponse/mail.gif]
פורסם: 09.07.07, 13:18





יישום לקחי מלחמת לבנון השנייה מגיע לבסיסי הטירונים. בתום עבודת מטה מקיפה שנעשתה לאור מסקנות תחקירי המלחמה, הוכנסו שינויים רבים בהכשרות היסוד של חיילי החי"ר - קיצור המסעות לצד הוספת אלונקות, נשיאת משקל בתנועה רגלית כבר בשבועות הראשונים בצה"ל, אימוני עליה וירידה ממסוקי סער ועוד.



"בתחום ההכשרות אין פרות קדושות. צריך בכל עת לנתח את הזירות והאיומים, להתאים אותם לחיילים כבר בשלביהם הראשונים בצה"ל ולמצוא את התמהיל הכי מתאים", הסביר ל-ynet גורם צבאי. בצה"ל מודים כי מעבר לשינויים הפיזיים, גם החשיבה היא אחרת. "המסר שמועבר לחיילים הוא שאנו נמצאים ערב מלחמה, אם כי זה לא נשען על מידע מודיעני".
התחקירים הפנימיים שביצע צה"ל לאחר המלחמה בקיץ, הובילו לשינויים לא רק בהיקף ובעומק האימונים של החטיבות הסדירות, אלא גם בפעילות טירוני החי"ר. סגן-אלוף איציק בר, מפקד בסיס האימונים החטיבתי של הצנחנים, עמד בראש צוות שבחן את הנושא והעביר המלצות לקצין חי"ר וצנחנים ראשי. במקביל, נבחנו אלמנטים שונים מהמלחמה בבית הספר לכושר קרבי של צה"ל (בה"ד 8) בווינגייט, כדי ליצור אימון שיכלול גם היבטים אלה.



"המטרה הייתה לבחון את ההכשרה שאנו מבצעים אל מול לקחי המלחמה", מסביר הגורם הצבאי. "לצורך העניין ביצענו משאל מצולם בקרב עשרות חיילים ומפקדים שלקחו חלק במלחמה ושאלנו אותם איך לדעתם צריך להתאמן לאור מה שאירע בשדה הקרב. מעבר לכך הייתה לנו קבוצת מיקוד של לוחמים ומפקדים שענו על שאלונים, באמצעותם התקבלה התמונה המלאה על מה שצריך לעשות כדי להתאים את הטירונים כבר בשלבים הראשונים שלהם בצבא – לעימות עתידי".



[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.ynet.co.il/PicServer2/04062007/1139438/dotz1_wa.jpg]


מסע אלונקות בטירונות. היכרות מוקדמת עם שדה הקרב (צילום: דובר צה"ל)


אחת המסקנות שעלו מעבודת המטה היא התאמה, ככל שניתן, בין תנאי האימון למלחמה. במרבית בסיסי האימונים נקטו בדרך זו עוד לפני המלחמה ותרגלו שינה בשוחות ללא אוהלים, משימות הכוללות סריקות אחר מזון והתמודדות עם תנאי מזוג אוויר קשים. "האלמנטים הללו חודדו", מסכם הגורם הצבאי. "הרעיון הוא פשוט - כאשר אתה בבסיס תקבל את כל התנאים, כולל חדר ממוזג בו תיבחן מול מחשב; כאשר אתה בשטח - תתמודד עם התנאים הקיימים כמו בשדה קרב".



בצה"ל מציינים כי הכשרת היסוד של חיילי החי"ר הייתה טובה ואף מעבר לכך, והיו לא מעט מקרים בהם חיילים שנשלחו לאחר הכשרה זו לפלוגות תפקדו בצורה טובה. "יחד עם זאת מצאנו לנכון לבצע מספר שינויים לאור המלחמה", מוסיף הגורם.



דגש על נשיאת אלונקות למרחקים קצרים

אבל מעבר לחידוד התרגולות הקיימות, הוחלט כאמור בצה"ל על שורה של שינויים משמעותיים. תחילה ניתן יהיה - בסמכות מפקד חטיבה - להאריך את הכשרת היסוד בשבועיים במידה והתגלו פערים בלימודי התכנים. בשטח הוחלט לערוך שינויים בכל הקשור למסעות. "למדנו מהמלחמה כי הלוחמים לא נדרשו ללכת יותר מחמישה עד שבעה ק"מ ולכן לא צריך להתמקד במסעות ארוכים", מסביר הגורם הצבאי.



"עם זאת, צריך לתת דגש על נשיאת אלונקות כי ראינו עד כמה הדבר מרכזי בחילוץ פצועים מהשטח, לכן קיצרנו את אורך המסעות ושילבנו תנועה עם אלונקות". בחטיבת הצנחנים, למשל, הורידו את אורך מסע הכומתה המסורתי מ-90 ק"מ ל-50 ק"מ בלבד (מתוכם 15 ק"מ בנשיאת "פצועים" על אלונקות).



שינוי נוסף הוא הקדמת ההיכרות של הטירונים עם נשיאת משקלים. בעבר נחשף הטירון לתרגולים אלו בשלבים מאוחרים ובעקבות המלחמה הוחלט לתת לו דגש ולמסד אותו. הטירונים גם החלו להתאמן עם טנקים בשטחי האימונים ואף הוקדמה היכרותם עם תרגילים ברמה הגדודית.



נושא חשוב שהוכנס גם הוא לתוכנית האימונים של הטירונים הוא שיתוף הפעולה עם מסוקי הסער בשדה הקרב. "כאשר הלוחם כבר בתוך המסוק אין לו מה לעשות, אבל אנחנו מתרגלים את נושא העלייה והירידה ממנו", מסביר הגורם הצבאי. במסגרת תרגול זה, מגיעים הטירונים לאחד מבסיסי חיל האוויר ושם עוברים את האימון הטכני שעשוי בעתיד להציל חיי אדם.
גם תחום המיגון, לאור השינויים, יהיה מוכר לטירון בשלב מוקדם יותר. "שמירה בעמדה בבסיס תיעשה עם שכפ"צ (אפוד) ומיגון אחר כדי שהחייל יתרגל לכך כמה שיותר מוקדם". בנוסף יעבור כל טירון הכשרה בירי טיל לאו, "מתוך הבנה שיהיו לחיילים טילים אישיים במערכה כזאת או אחרת והם יצטרכו להשתמש בהם". אגב, בחלק מהבסיסים כבר הותקנו סימולטורים מיוחדים שמאפשרים אימונים מסוג זה בעלות כספית נמוכה.

קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3422963,00.html

נערך לאחרונה ע"י שרץ בידי בתאריך 09-07-2007 בשעה 14:29.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #4  
ישן 09-07-2007, 19:53
  ינשוף-עצים ינשוף-עצים אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 04.07.07
הודעות: 21
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שרץ בידי שמתחילה ב "פחות מסעות - יותר משאות (YNET)"

(גילוי נאות: עתודאי עורפי, בוגר טירונות 04):
מעניין איך זה ייראה.
המסעות בטירונות, בדיעבד, לא קשורים במיוחד למתאר מבצעי של חי"ר- במישור ובמשקל לא רב. מאידך, הם בהחלט מחשלים את הטירון, שבהתחלה גומר מסע 3 ק"מ עם הלשון בחוץ ותוך חודשים בודדים הולך עשרות ק"מ. הגילוי שאפשר להמשיך ללכת הרבה אחרי שהיית בטוח שתישבר נותן הרבה ביטחון עצמי.
הבעיה עם נשיאת משאות כבדים היא שאפשר בקלות לעבור את הגבול ולשבור חלק מהטירונים-
ואז חלקם יהיו חיילי חי"ר טובים יותר מקצועית, וחלקם יעופו מסיבות מנטליות/ רפואיות.
אני מניח שבבא"חים הפיקוח על עומס האימונים הדוק מבבט"ר דותן, אללה ירחמו..
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 09-07-2007, 21:19
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.12.04
הודעות: 2,044
למבוגרים בלבד שמישהו יספר ל"קצינים הבכירים" שאת המלחמה ההיא כבר הפסדנו.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי שרץ בידי שמתחילה ב "פחות מסעות - יותר משאות (YNET)"

הצבא שכח שלב מאוד חשוב בתהליך הפקת הלקחים, ביצוע של השלכה (projection) של לקחי המלחמה אל תרחישים אפשריים עתידיים. למרות כל מה שהם אומרים נראה שמתמקדים בהכנה למלחמה הקודמת.

האם צה"ל מתכנן להכשל בתפיסה והשתלטות על שטח גם במלחמה הבאה?
האם צה"ל מתכנן לשלוח כוחות קטנים לתוך בתים בנחילים ואלמנות קש למיניהן גם במלחמה הבאה?

אם כן אז בהחלט כדאי שימשיכו להתאמן בנשיאת אלונקות לעשרה ק"מ.

הפקת לקחים אינה תיקון הליקויים הקודמים. הפקת לקחים היא לימוד הליקויים וההצלחות הקודמים על מנת לשפר את תיפקוד הכוחות בתרחישים אפשריים עתידיים.

disclaimer כרגע אני מחוץ למערכת הצבאית. הכתוב למעלה מבוסס על העיתונות ושיחות עם מפקדי גדודים במילואים. יתכן וצה"ל כבר עושה את כל הדברים האלו אך הם אינם משתקפים במקורות הגלויים לי.
_____________________________________
טל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 10-07-2007, 00:01
  freedom_fighter freedom_fighter אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.01.06
הודעות: 1,234
טיעונים מנייר
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "אל תשפוך את התינוק עם המים. ..."

מה אתה אומר, הם "סא"לים במקחצ"ר"? פשש, התרשמנו עמוקות. תראה לנו איפה המחצלות שנוכל להשתחוות.

נדמה שהצבא לא הפיק את הלקח העיקרי של המלחמה, והוא:
לחימה וניהולה הם מקצועות מובהקים, כמו נגרות, מכונאות או תכנות.

כדי לייצר לוחם מקצועי יש לבצע תמהיל של שני מרכיבים:
1. פני שדה הקרב העתידי.
2. ניסיון רובאי בן עשרות שנים בישראל ומחוצה לה.

חשוב לתחקר את לוחמי ומפקדי צה"ל במערכה האחרונה, אבל הרבה יותר חשוב להכשיר רובאים במגמה לעתיד, ולאור הניסיון המוצלח של העבר, דוגמת 67,73 וגם 82.
תחושתי שהצבא ממשיך להמציא גלגלים מחדש כל הזמן, באותה מגמה בירוקרטית של "פרויקטים חדשים מיוחצנים".
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #13  
ישן 10-07-2007, 01:33
  Tal53 Tal53 אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 10.12.04
הודעות: 2,044
למה שוב מכניסים לי מילים לפה?
בתגובה להודעה מספר 12 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "סא"לים במקחצ"ר: להיפך...."

מי דיבר על שינוי בהכשרת המפקד?
דיברתי על הפקת לקחים.
אנסה להסביר עצמי שוב בתוספת ציורים וניפנופי ידיים.

1)פעם היתה מלחמה.
2) למלחמה היו מטרות מוגבלות/לא ברורות ולכן והיא התאפיינה בכניסות רגליות של כוחות קטנים לטווחים של עד שבעה ק"מ לערך. המלחמה שהיתה פעם התאפיינה גם בהשארת השטח שבין קו כוחותינו לעורף בידי האויב ובאי פתיחת צירים לוגיסטיים.
3) בהתאם לכך נדרשו לוחמי הח"יר באותה מלחמה לצעוד רגלית עם משקלים גבוהים לטווחים קצרים יחסית (מים, מזון, תחמושת, אלונקות).

4) המלחמה נגמרה
5) הוקמו המון צוותי חשיבה ששאלו "לצורך העניין ביצענו משאל מצולם בקרב עשרות חיילים ומפקדים שלקחו חלק במלחמה ושאלנו אותם איך לדעתם צריך להתאמן לאור מה שאירע בשדה הקרב"
6) הלוחמים בהתאם למה שמתואר בסעיף שלוש אמרו שצריך לצעוד קצת עם משקלים גבוהים.

אך סעיף שלוש לא היה מתרחש ללא סעיף 2. מה הסבירות שסעיף 2 יתרחש שוב באותה המתכונת?
מה התועלת באימון לטווח קצר עם משקל לעומת טווח ארוך עם פחות משקל?
מה יכין את הלוחמים טוב יותר לכל מיתאר?
השאלון שהועבר והשאלה הנשאלת בו מעידה על אפשרות לכשל בתהליך הפקת הלקחים.
את התשובות של להחומים צריך להעביר במסננת שדה הקרב העתידי, לא הקודם.

בדיוק באופן זה הפיק השריון לקחים ממלחמת ששת הימים ליום כיפור. (קידשנו את "הלם השריון" בצורה שאפילו גודריאן היה מתהפך בקברו בגללה)
בדיוק באופן זה הפיקו חיילות השדה לקחים ממלחמת יום כיפור למלחמת לבנון הראשונה. (מה שאי אפשר לעשות באמצעות אוגדה משורינת אחת נעשה באמצעות ארבע).
ועכשיו אני חושש אנחנו חוזרים על אותה הטעות ומתכוננים למלחמה שהיתה.
הייתי שמח עם קציני הצבא היו יורדים מגל ה"ישום לקחי המלחמה" לטובת גל של "שיפור המוכנות למלחמה הבאה". ובאותה נשימה, תרדו מהעניין של מלחמה בפתח. "זאב זאב" יעבוד לשנתיים לא יותר וצה"ל צריך להיות מוכן גם הקיץ הזה וגם עוד חמש ושבע ועשר שנים.
_____________________________________
טל

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 01:39

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר