אני מצטרף לחברי הפורום שהגיבו ומוסיף:
1. איפה מצאת שרמת החיים של מדינות ערב אינה גבוה? להזכירך הכלכלות שלהם מבוססות על מחירי הנפט בעולם ולא על כלכלה קפיטליסטית מערבית. ויש מדינות (בעיקר מדינות המפרץ) שבהם רמת החיים גבוהה ביותר (בלי השוואה אלינו).
2. אני ממש לא מבין למה אתה משווה את רמת החיים אליה אנו שואפים לרמת החיים של מדינות ערב ? עד כמה שזכור לי אנחנו משווים את עצמינו לארה"ב, אירופה ושאר העולם המערבי ולא לעולם הערבי.
3. כשאתה מדבר על ירידה ברמת החיים בו תגיד לי רק איפה אתה רוצה לקץץ?
בחינוך? זה תמיד המקום הראשון לקיצוץ כי זו השקעה לטווח ארוך ולא רואים את התוצאות של בטווח הקצר. אנחנו כבר רואים את התוצאות של קיצוצים קודמים בחינוך בהצלחה של תלמידינו למול מדינות העולם במבחנים גלובליים השוואתיים. המסקנה אולי צריכה להיות הפוכה להשקיע יותר החינוך לשלם יותר למורים ולדאוג שהם יהיו מורים הטובים ביותר שיש .
בבריאות? אני מקווה שאף אחד במשפחתך אינו חולה, והאמת שנראה שהרבה זמן לא ביקרת בבית חולים בארץ. זה כבר נראה עולם שלישי! חולים במסדרונות, רופאים, בעיקר מתמחים צעירים שעובדים 24-48 שעות ברציפות (וזה כמובן מוביל לטעויות). או שרצית לקצץ בסל התרופות?
משטרה? אני מניח שאתה יודע שאם אתה יודע שהמשטרה מצליחה בקושי לשרוד וגם זה בהתבססות על מתנדבים (משא"ז וכו).
4. בו נחשוב רק לרגע קט איך נשיג את הכסף להשקעה בביטחון? בטח נעלה עוד את המיסים... ואז כל העלי ההון שממש אבל ממש לא מוכרחים להשקיע בישראל ולא מוכרחים לגור פה פשוט לא יגורו פה ויעבירו את ההשקעות שלהם לחו"ל וזה כבר גלגל שאין עליו שליטה בדרך לקריסת הכלכלה.
לדעתי, ובאמת בתמציטיות, הפתרון צריך להיות הפוך. חיזוק הכלכלה כך שההשקעה בביטחון כאחוז מהתקציב תרד, אף שאבסולוטית היא יכולה לגדול. פיתוח טכנולוגיות , לא בהכרח צבאיות. ויצירת קשרים כלכליים מפותחים עם מדינות ערב שיש לנו איתם קשרים, במטרה לקרב את רמת החיים שלהם לשלנו וזאת בלילהתערב בופי המשטר.
אני יכול להמשיך אבל נראה לי שזה מבהיר את הנקודה לעת עתה.
שבוע טוב
www.445.tipo.co.il
כדאי לקרוא:
כל לקחי מלחמת לבנון השניה ב 50 שקלים וארבעים א"ג