10-06-2007, 02:01
|
|
|
חבר מתאריך: 16.04.07
הודעות: 435
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי benny/t
לאחרונה דובר רבות על עסקות נשק עתידיות לצבא הסורי מרוסיה ,בעיקר טילים וטילים נגד מטוסים וטנקים.שאלתי היא האם יש למדינת ישראל אפשרות לבצע רכישת נשק גם מרוסיה ,הרי הזמנים השתנו וגם הסיבות,או שלא.
|
אם נפריד את הרצוי מהאפשרי - אינני רואה עסקאות נשק בין רוסיה וישראל, מסיבות פוליטיות והיסטוריות.
עם זאת, אני כן רואה הרחבת שיתוף פעולה בתחומים תעשייתיים-צבאיים. יש הרבה מאוד דוגמאות בהם ההנדסה הכבדה וההנדסת המכונות הרוסית ביחד עם אלקטרוניקה ישראלית יצרו שילוב מנצח. לרוסיה עוד נשאר פוטנציאל הנדסי רב, ויש להם גישה למשאבים וטכנולוגיות שאין ולא יהיו לישראל. לדוגמא - שני תחומים בהם יש מקום לשיתוף פעולה (הכל על רגל אחת, כי הנושא רחב מאוד):
*) תעשייה אווירית - יש כבר נסיון רב לשת"פ בתחום. אנו מכירים את המטוסים הסובייטיים מקרוב, והיו כבר מקרים ב"עת החדשה" בהם מערכות אלקטרוניות הותקנו על מטוסים רוסיים חדישים. ברוב התחומים אולי יש לנו מה ללמוד, אך יש גם פרוייקטים בהם נוכל להיות שווים. לא בדקתי לעומק את הנושא, אך לדעתי יש אולי אפשרות לפרוייקטים בתחומי מזל"טים, בהם לישראל יש ניסיון רחב מאוד. כידוע גם בבריה"מ פותחו מל"טים, אך מקטגוריה שונה לחלוטין. כאשר אופי הסכסוכים השתנה, נשאר חיל הרגלים הרוסי ללא מודיעין טקטי שניתן לקבל ממזל"ט - וכאן אנו יכולים להיכנס לתמונה.
*) תעשיית החלל- ממה ששמעתי, בתחום החלל האוריינטציה שלנו היא בעיקר מערב אירופאית. לא רבים מכירים את תוכניות החלל הרוסיות, וחבל שכך. נכון שיש כבר שנים שיגורים של לווינים כחול-לבן ממשגרים רוסיים, כולל על גבי משגרים שהיו פעם בעלי מטעד אחר (המכוון ל- אתם יודעים איפה), אך לדעתי יש עוד מקום רב לשת"פ. לא מזמן נתקלתי במאמר על לוויני ריגול רוסיים, ושם נכתב כי יש שיתוף פעולה בין רוסיה וישראל בנושא זה. אני מקווה שאכן יש דבר מה בכך.
ישראל צריכה תעשיית חלל, ורוסיה יכולה להיות שותפה חשובה מאוד בכך.
כמו כן, יצא לי להיתקל בידיעות בשפה הרוסית המאשימות את ישראל בריגול תעשייתי. המקור וצורת הכתיבה לא היו רציניים, אך זה לא נשמע לגמרי בדיוני. עם זאת, צריך להבין שרוסיה פתוחה לכל סוג של עסקים. לכן, הגישושים בתחום צריכים להוביל לפרוייקטים או חוזים משותפים, שאולי יותר חשובים בשלב זה ממידע גולמי. בארץ לא חסר אנשים עם רקע טכני וידיעת שפה - אפשר וצריך לנצל את זה. לפעמים מדובר באנשים שמכירים לעומק את התעשייה הצבאית של רוסיה, ברמה האישית ממש.
ומה שהכי חשוב - שיתוף פעולה שכזה לאו דווקא חייב לצוף על פני השטח ולהיות מושפע מהצהרות פוליטיות. אפשר לצעוק ולהאשים את מדיניות החוץ של רוסיה כמה שרוצים, אבל אי אפשר להתעלם מהפוטנציאל הכלכלי והתעשייתי שלה.
נערך לאחרונה ע"י SkyMarshal בתאריך 10-06-2007 בשעה 02:09.
|