22-04-2005, 19:44
|
|
מנהל פורום צבא ובטחון
|
|
חבר מתאריך: 04.05.02
הודעות: 22,953
|
|
נוהל קרב
הסבר כללי לבקשתך (כל החומר פורסם בעבר במקורות זרים):
במצב של חטיפת ב"ע, בשלב ראשון מקיפים את מקום האירוע בכוחות משטרה ולא נותנים לאף אחד לא מורשה להיכנס או לצאת - זאת כדי למנוע סיכוי שהחוטפים ינסו לפרוץ מהמקום ברכב עם חטופים, וגם כדי למנוע מגורמי פח"ע עיתונאים וסתם סקרנים להיכנס לשטח שקיימת בו סכנת חיים. כוחות של מד"א ומכבי אש עושים את שלהם כדי לפנות נפגעים.
בשלב הבא מזעיקים את יחידות החילוץ. בשונה מהנוהל התקין והמסודר שארצות אחרות, בארץ לרוב כל היחידות הנוגעות לדבר קופצות למקום האירוע ומנסות להשיג נתח מהפעילות (עיין ערך הויכוחים על היחידה המבצעת בקו 300, נחשון וקסמן, ומקרים רבים נוספים) - בגדול מדובר בצה"ל מול המשטרה, כשכל אחד מביא את היחידות היעודיות שלו. כל יחידה נכנסת לנוהל קרב שכולל לרוב:
-איסוף מידע על היעד: תוכניות של הבניין וסביבתו, תמונות סטילס/וידאו ממקורות שונים (תצפיות מודיעין, עיתונות, מצלמות אבטחה וכד'), עדויות של עדי ראיה וב"ע ששוחררו/ברחו.
-תכנון מבצע: בהתבסס על המידע הנ"ל ועל יכולותיה של היחידה (יכולות מבצעיות, אמל"ח, וכו') מכינים תוכנית מבצע שתוגש למקבלי ההחלטות. היחידה שנבחרה ממשיכה הלאה - האחרות יושבות בצד.
-מודל לאימון: יכול להיות על מבנה קיים או דומה באיזור, או במתקן אימונים ייעודי. שם משתדלים להביא את התכנון לביצוע מושלם ככל האפשר, לקראת הביצוע.
-קבוצת פקודות (קפ"ק): התדריך לפני הביצוע. כל הכוחות בזירת האירוע משתתפים, ומוסברת שרשרת האירועים שתתקיים מרגע מתן פקודת הפריצה. זה השלב שבו כולם נסגרים על תפקידם הספציפי בתמונה הכללית, ומכאן יוצאים לשטח.
-ביצוע: פריצה למתחם האירוע ושחרור ב"ע, לרוב תוך כדי חיסול המחבלים.
כל האמור לעיל נכון למקרה שבו המחבלים מציבים דרישות ומחכים להיענות מצד השלטונות - במצב שבו מתחיל ירי ללא אבחנה על בני הערובה עוד לפני סגירת השטח והגעת היחידות, שולחים פנימה את מי שהכי רוב ויכול לבצע (גם אם מדובר בשוטרים או חי"ר רגיל). למיטב זכרוני זה קרה פעם אחת, באירוע "אוטובוס הדמים" על כביש החוף בנובמבר 1978.
_____________________________________
גם כשלא היה הרבה, היה לנו הכל
|