07-06-2007, 16:12
|
|
|
|
חבר מתאריך: 11.06.06
|
|
זה מה שיצא לי אחרי חצי שעה.. ייתכנו טעויות בטקסט (הפולנית לא משהו)
כותרת :
הצבא שלנו יכול להשיג טנק בלתי נראה.
הטנק החדש קשה לאיתור ע"י מצלמות טרמיות ורדאר, הטנק החדש יזהה את האוייב, לפני שהאוייב יזהה אותו. הטנקים החדשים יצוותו עם מחלקות חי"ר שיעבדו על תו"לים ללחימה משותפת (חי"ר ושריון יחד ולא שריון המסייע לחי"ר ולהיפך).
*בנוסף, מדובר על כך שהתעשייה הפולנית תבסס את הטנק על דגם של ה-90-CV השוודי תוצרת קונצרן התעשייה הצבאי השוודי “BAE”
השיחה מתנהלת עם מנכ"ל חברת “Bumar” שמדבר על שיתוף פעולה עם כמה חברות המתמחות בייצור נשק על מנת לייצר את הטנק לפי אב הטיפוס שמספרו “CV90120”
"הטנק נמצא עכשיו בשלבים ראשוניים, לכן לא ניתן להרחיב עליו בדברים. מה גם, ייתנו שינויים בתכנית לכן אין ממש טעם בלפרט". אומר המנכ"ל.
לפי פרסומים בלתי רשמיים, מדובר על רצון הצבא לבצע רכישה מיידית של לפחות 100 טנקים ועוד בעתיד עקב שחיקת הטנקים ממודל 91-PT המרבה בתקלות.
*טנק 91-PT מבוסס על טנק 72-T הסובייטי.*
הטנק יהיה קל משקל, כ-35 טונות. הוא אמנם יהיה קל מרוב טנקי המערכה. אבל, הודות לציפויים מיוחדים שיקשו את זיהויו הוא יוכל להתקיים ולנצח בקרבות שריון.
*הדובר משווה את הציפויים מקשי הגילוי עם חומרים ששימשו לציפוי המטוס החמקן ה-117F(מטוס מיושן לכל הדעות)*
הטנק מצויד במערכות תצפית וזיהי מתקדמות. כך שאנשי הצוות יוכלו לשבת בטנק (הקשה לזיהוי) ולצפות על שדה הקרב. בנוסף, אנשי בקרה יוכלו לצפות על זירת הקרב מרחוק באמצעות הטנק.
תותח הטנק, בקוטר 120 מ"מ עם תחמושת מיוחדת יכול לחדור את מרב הטנקים בעולם. (כך לדברי אותו דובר הטוען שהתחמושת יכולה לחדור טנקים מתקדמים כגון ה-LEOPARD שזכה במיגון מתקדם ביותר)
בנוסף, בטנק צפוי להיכנס לשירות רק במהלך 10-15 השנים הקרובות כיוון שיש צורך בשינויים מבניים ולוגיסטיים. יש צורך להיפטר מ-580 טנקים מיושנים מדגם 72-T וכמעט 300 טנקים מדגם 91-PT. בנוסף, הצבא הפולני מצטייד ב-128 טנקי LEOPARD.
*מדהים אותי שהצבא הפולני חושף את הסד"כ שלו*
מה שמסומן בכוכבית ומודגש עם קו תחתון הן הערות שלי.