01-06-2007, 00:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.10.01
|
|
סירפד, אתה צודק בהחלט!
אין וויכוח לגבי המצב הנוכחי הקיים.
הממשלות לא מתאימות, תרבות הניהול לא קיימת, טכנולוגיה מפוזרת בין תעשיות קטנות ועוד...
בכל הנוגע לטווח הזמן המיידי עד הקרוב, אתה צודק לחלוטין. היום, הרגע, זה אינו מעשי. אבל "היום לא כלום - מחר הכל"
בדומה לכל הפרוייקטים הלאומיים של ישראל, תמיד התחלנו מכלום! בקושי רעיון. עקב בצד אגודל, בהשקעות נרחבות והבנה כי אין לנו שום ברירה אחרת, יש לנו מוביל ארצי, יש תחנות כוח, יש תשתית של כבישים מהירים, היו מטוסי כפיר ונשר, סער 4 ו-4.5 הכל מפני שמקבלי ההחלטות האמינו שצריך ושאין ברירה אחרת.
בניגוד לעבר, יש הבנה גדולה יותר בתכנון ממוחשב ומדוייק, יש ידע רחב יותר בבניית פרוייקטים ויש אלף טכנולוגיות חדשות שמוזילות מאוד פרוייקטים ענקיים. בדומה למפעלים לאומיים אחרים (בארה"ב למשל, פרוייקט מנהטן, הרכבות למערב וכד'...) המדינה כולה תתפתח ותשתנה בעכבות הפרוייקט. תהייה גם לנו להיות במועדון שמסוגל לייצר ספינות היי-טק, לנסר פלדה בדיוק גבוה, להנדס פלדות מתקדמות והכי חשוב, לשמש פלטפורמה לטכנולוגיות ישראליות מקומיות.
אני לא עוצר בזה, אני חושב שחסרים מאוד פרוייקטים לאומיים בישראל, גשרים, מנהרות, תעשיית חלל ועוד המון דברים. אני לא אומר שהכל אנחנו צריכים לעשות לבד, אבל עלינו להיות מעורבים תעשייתית בייצור והבנייה של הפרוייקטים האלו.
בשום שלב, אני לא מטיף להתחרות ברוסיה או בריטניה במימדי הצי, אפילו לא בהודו. אבל אני כן מאמין שישראל צריכה לפחות שלוש צוללות גרעיניות קטנות, ולפחות שלוש משחתות טילים, שיכולות לשגר גם מסוקי תובלה. באופן אידאלי, לישראל צריכה להיות אפילו נושאת מטוסים קטנה (כמו הגאריבלדי למשל).
אני לא חושב שזה כ"כ חורג מתקציבי הביטחון. אני חושב שזה דווקא ייצר מקומות עבודה ויזרים עוד כסף לפריפריה. (אני משתמש בתקציבים כפי שמפורטים עבור אוניות אמריקניות באתר fas).
כאשר יש לישראל יותר ויותר איומים גלובליים, גם על הצבא להתאים את עצמו כדי לענות על האיומים הללו. וזה התפקיד של הצי.
|