לחובבי הלחם הביתי - מתכון פשוט במיוחד ומוצלח במיוחד:
מצרכים
3 כוסות קמח לחם לבן
1.5 כוסות מים
1 ורבע כפיות מלח
רבע כפית שמרים יבשים
חשוב! סיר מברזל יצוק או חרס עם מכסה, לאפיה בחום גבוה בתנור
אופן הכנה
מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח. מוסיפים את השמרים ומערבבים. שופכים את כל המים לקערה ומערבבים ביד במשך כמה שניות, עד ליצירת עיסה דביקה. לא לשים את הבצק!!!
מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומשאירים לתפיחה - בין 12 ל-24 שעות, כמה שיותר - יותר טוב.
בגמר התפיחה, מוציאים את הבצק מהקערה ומניחים על משטח מקומח היטב. שימו לב, הבצק מאוד דביק ונוזלי.
מקפלים את הבצק כמה פעמים על עצמו (ראו בסרט המצורף) ומניחים על נייר אפיה מקומח. מקמחים את הבצק מלמעלה, מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה שניה, כשעתיים.
כשעה לפני האפייה, מחממים תנור לחום של 230 מעלות ומכניסים לתוכו את הסיר שבו ייאפה הלחם (כשהוא מכוסה). חשוב מאוד להשתמש בסיר עמיד לחום - עדיף סיר חרס (אני משתמש בסיר שמיועד לתפו"א - עובד נהדר).
בתום התפיחה השניה, פותחים (בזהירות!!!) את המכסה ומניחים את הלחם בסיר. מכסים ואופים כ-30 דקות עם מכסה ועוד כעשרים דקות בלי מכסה. מוציאים את הלחם מהסיר ומצננים על רשת.
הלחם שיוצא ממתכון זה הוא לא פחות ממדהים - קרום פריך ונוקשה, תוך רך ואוורירי עם בועות גדולות ולא אחידות. פשוט לחם נהדר.