29-05-2007, 11:48
|
|
|
חבר מתאריך: 08.07.04
|
|
אני רוצה להתייחס למספר דברים שכתבת.
ציטוט:
במקור נכתב על ידי Dying to let you
. אני מרגישה שאני מבזבזת את החיים שלי אם אני לא יוצאת ונהנת.
|
האם לצאת בימי שישי הוא תנאי לחיים "מבוזבזים" ?
מהם "חיים מבוזבזים"?
האם זה הדבר היחיד שממנו מפיקים הנאה ? גם אם כרגע את נמצאת במסגרת שאינה קלה.
השירות הצבאי נמשך תקופה מסויימת בלבד - שלאחריה יש גם אוניברסיטה, מעבר למגורים לבד, מסגרות טיולים, מסגרות חברתיות, מקומות עבודה... ועוד.
כך שגם אם נדמה שקשה עכשיו, צריך לראות את זה כזמני בלבד.
רבים מאיתנו היו במסגרת הזו - היא מסתיימת מתישהו...
ציטוט:
אני מתה לפגוש אנשים חדשים, יותר טובים אבל אין לי איך, אני תקועה כל היום בצבא ושם או שאני לא אוהבת או שהם גרים רחוק, באשקלון נגיד.
אני לא רואה פתרון בשבילי לבעיה הזאת, אין מסגרת מסויימת שאני יוכל להכיר בה אנשים.
|
עושה רושם שאת לא עושה מאמץ מספק מצדך כדי להמשיך קשרים קיימים.
גם אם חברים מהצבא הם רחוקים - אז הולכים לישון אצלם, או במקום קרוב ועוד.
אני למשל, ביקרתי כמה וכמה פעמים חברים מרוחקים בזמן השירות הצבאי - ונסעתי מהמרכז לכרמיאל וחיפה ונשארתי ללון אצל החברים.
מה פירוש המשפט "אני לא רואה פיתרון בשבילי לבעיה" ?
נדמה על פניו שאת מסרבת לראות פתרונות אחרים מלבד היציאה בימי שישי עם ה"חבר'ה הישנים" - וחבל שאת מנסה להידחק לתוך קבוצת אנשים שבו את לא מרגישה שייכת - רק בשביל לממש את הפתרון אותו את רואה כזה שמציל אותך מ"חיים מבוזבזים".
החיים שלך כלל לא "מבוזבזים". כבר אמרתי כאן בעבר - המושג "מבוזבז" לא קיים!
את יכולה להצטרף לאלף ואחת מסגרות כדי להכיר אנשים אחרים - למשמר האזרחי, לפרמדיקים של מד"א, לארגוני התנדבות לנוער ולשלל מסגרות אחרות.
או שאת יכולה לחפש עבודה בסופי שבוע למשל - וכך גם להנות וגם להרויח כסף.
אחי חייל בסדיר מתגורר איתי ועובד בסופי השבוע . בדרך הזו הוא מכיר ה-מון אנשים חדשים היכן שאנחנו גרים (אנו מתגוררים לבד בת"א, הרחק מהחברים שלו מהשירות)
ציטוט:
זה גורם לי להיכנס לדיכאונות ואני מרגישה שאני לא יכולה יותר להמשיך ככה
|
עושה רושם שאת עסוקה בנסיון "לשחזר" את היציאות בימי שישי שהיית רגילה אליהן אולי בעבר הרחוק, ואפילו במצבים שבהם הכימיה לא טובה ובמיוחד כשלא טוב לך בקבוצת האנשים הזו - חבל שאת לא פועלת לשינוי מצבך.
גורלו של אדם נתון בידיו.
אם תחליטי שאת ב-א-מ-ת מעניינת להנות ולעשות דברים מלבד להישאר בבית כשאת חוזרת מהצבא - יש מגוון דרכים לעשות זאת, כפי שציינתי כאן.
את צריכה לזכור - כרגע מדובר בתקופה זמנית - החיים מורכבים ממגוון מסלולים שונים שמצטלבים להם וגם מתפצלים בנקודות זמן שונות - רק את יכולה לגרום לאיזשהו שינוי בהם.
|