09-08-2011, 18:09
|
|
|
חבר מתאריך: 15.10.04
|
|
בתגובה להודעה מספר 15 שנכתבה על ידי Cu1 שמתחילה ב "תשנה את זה להגנה שלישראל יהיה חשמל ואז זה ישמע יותר טוב"
זה בדיוק העניין עם הסמנטיקה הזאת. זאת סמנטיקה.
חיילים ישראלים יהרוג כדי להגן על נכסים של חברות זרות.
למה שלא ישלחו חיילים ישראלים להגן על מפעל של נוקיה? רוב השוק הישראלי עדיין משתמש במכשירים שלהם. לא אסטרטגי?
עדיין לא קיבלתי תשובה לגבי חברת חשמל, מפעלים של כימיקלים לישראל, כביש 6, מקורות, בתי הזיקוק.
בקצרה - אני מסכים כי מדובר בנכס אסטרטגי, שמסיבות כאלו ואחרות מדינות ישראל החליטה להעביר לתפעול של חברה מסחרית. מדינת ישראל אפילו היתה מוכנה לעשות את הטעות ולשלם 50% מהאבטחה. אם החברה המחסרית לא מוסגלת לעמוד בכך, צריכה מדינת ישראל לקום ולהלאים את נכסיה. קרה בעבר, יכול לקרות שוב.
לצורך העניין, דוגמה נוספת של המורכבות - נניח כי מתחדשת אספקת הגז ממצרים. לא רק זאת, אלא שהכמות המסופקת גדלה, ועקב כך יורדים מחירי הגז. תבוא החברה הפרטית ותגיד "אני לא מרוויחה מספיק, אני סוגרת". מה אתה חושב שיקרה אז? מדובר בנכס אסטרטגי, לא?
שמעון אבידן
מפקד חטיבת "גבעתי", תש"ח
|