15-05-2007, 01:45
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.12.04
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי carish1
בתמונות מה "טיול השנתי" או "אתמול בשדה" (ושוב, אני לא מזלזל באלו שמצלמים כתחביב, כך אני התחלתי וכיום אני מתגעגע לימים שהיה לי זמן לצלם כתחביב), ניתן לשבת ולתת רג'קטים על פיקסלים שרופים או קומפוזיציה שחורגת מחוק השלישים או אפילו קו אופק לא ישר.
אבל בתמונות כאלו, מבחן התוצאה הוא המדיד האמיתי. אם התמונות "מוכרות" את עצמן, זה העיקר.
|
אז למה אתה מעלה לפה תמונות?
אם התמונה מכרה, אז בהכרח התמונה טובה להגדרתך ולכן אין מקום לביקורת בפורום.
הסכמתי שהתמונה טובה טכנית כי מהנסיון שלי קשה להגיע לתנאי סטודיו בחוץ, וגם ככה לא יודע איך קיבלת כזו תאורה מאוזנת ומרוככת (השמים כל הזמן מעוננים אצלכם?!), אבל כן היתה לך את האפשרות הטכנית לצלם ב UNDER שיספיק לשיער.
משה, הפורום הזה מתעסק באמנות הצילום - ולא במקצוע הצילום ולכן הייתי מאוד נזהר (כחבר בפורום ועל אחת כמה וכמה כמנהל) לצאת בהצהרות מהסוג שציטטתי למלעלה.
הידע שאתה משתף פה, ערכו לא יסולא בפז, הוא מעניין, חשוב וחיוני להתפתחות שלנו, בראיה הצילומית והבנת עקרונות הצילום גם ביבשת הרחוקה. אך יחד עם זאת, כפי שבזמנו הגבנו לליאור, אנחנו שופטים את התמונות לפי איך יכלנו לצלם בשטח אחרת, או איך לתרום לפריים ותגובות כמו "ככה הלקוח ביקש" לא התקבלו בסבר פנים יפות (ובצדק אם אתה שואל אותי).
אין ספק שסיפקת ללקוח שלך את הסחורה, אבל זה לא מונע מאיתנו להגיב לתמונה ברמה האמנותית שלה (כפי שאנחנו תופסים את האמנות, וכפי שאנחנו מצליחים להבין אותה), ויש סבירות שאנחנו לא נאהב את התמונה כפי שהלקוח אהב, ולכן לא תמיד תמונות שנמכרו הלאה, בהכרח יחשבו כ"טובות" (מבחינתנו - כיוון שטוב ורע זה טעם אישי).
|