|
05-05-2007, 20:11
|
|
|
חבר מתאריך: 03.07.05
|
|
היי
כתור אחד שראיין ורואיין לא פעם, מס' נקודות חשובות:
1. ניסיון זה דבר חשוב מאוד, במיוחד אם אתה רוצה לעסוק ברשתות, מהסיבה הפשוטה - שבקורסים בדרך כלל אתה לומד את היסודות, למשל איך מתקינים Active Directory, אבל לא מתעסקים ב- Troubleshooting, ככה שאם לדוג' יש לך בעיה עם ה- DNS במהלך ההתקנה לא יסבירו לך בדרך כלל מה לעשות ואיך לפתור את זה. ככה שאני ממליץ לך מס' דברים:א. התקן מכונות וירטואליות באמצעות מוצר כמו אלו ש- VMWARE מציעה בחינם או תואמיה (דוג' VPC\VS של MS) ועליה התקן מכונות בסיסיות - WXP, W2K3, VISTA וכו'.
ב. על המכונות הוירטואליות עסוק ברמת ה- DOMAIN (לא ב- WORKGROUP), תתקין EXCHANGE ושאר שטויות כמו ISA ותתחיל להתעסק בנושא. במידה ואין לך אפשרות לארגן EXCHANGE, ISA וחברים - צלצל למיקרוסופט ישראל ותבקש ערכות ניסיון או שתוריד מהאינטרנט.
ג. תקרא, תקרא ו... תקרא, יש המון מדריכים ומאמרים באתרים יעילם דוג' WINDOWSNETWORKING, NSA.GOV/SNAC, MSEXCHANGE.ORG, וכו' שמכילים מידע יעיל בתחום מהבסיס.
ד. לקרוא זה דבר אחד, ליישם זה דבר אחר - יישם את הכתוב על המכונות הוירטואליות.
2. הסמכות זה דבר מעולה - כתור אחד שראיין מס' אנשים (אני לא מאלו שמראיינים כל שני וחמישי לכוח אדם אבל יצא לי לראיין לפחות 20 אנשים לתפקידים בכירים) אני יכול להגיד לך שהנושא מתחלק לשני חלקים: ההסמכות שקל להשיג (MCSE, MCSA, SECURITY PLUS, A PLUS וכו') והסמכות שקשה יחסית להשיג (CCNA, CCNP, CCIE, CISSP, RHCE, וכו'). ההסמכות זה דבר מעולה במידה ויש לך מס' רב של אנשים מיועדים למשרה ואתה רוצה לבדוק באמת את הניסיון שלהם, זה לא אומר גם שאם יש לך CCNA אז אתה מומחה ברשתות, יש היום דאמפים, אבל בדרך כלל שמסתכלים על ה- CV ואתה רואה CCNA אז אתה שואל שאלות קצת לעומק ואם אתה רואה שיש על מה לדבר - אז מסמנים אותך כבר. מלבד זאת, דע לך שחברות גדולות צורת האיוש שונה - אם אין לך את ההסמכה שהם דורשים אתה ישר פסול, כי אלו הדרישות לתפקיד (אפילו אם אתה יודע יותר מההסמכה ואתה מודע לכך שאין לך בעיה לשבת שבוע עם דאמפ של X חברה ולחרוש ולגשת ולהוציא תוצאות בלי להתאמץ ולדעת מונחים אלא לזכור כמו תוכי שו"ת).
3. קשרים - אם אתה רוצה להתקבל למקום טוב, כמה שזה נשמע רע, אתה צריך קשרים והמון ויטמין P, אני יכול לספר לך שבמקום שאני מכיר מינו Sysadmin בכיר עם משרד ענק ומשכורת לא רעה והוא לא יודע איך NAT פועל אפילו!!! וכל זה בגלל שהוא נשוי לבת של המנכ"ל...
4. סבלנות - בתחום המחשוב אתה צריך סבלנות לפי דעתי אם זה עתה השתחררת\עומד להשתחרר מצבא ההגנה לישראל אל תמהר, למד לאט לאט, וצבור ידע וניסיון אפילו ע"י שיטוט בפורומים וצפייה בשו"ת של בעיות מתקדמות, KB של אזורי תמיכה וכו'. גש ותיבחן לפי דעתי (שיהיה לך MCSA לפחות) אבל תשתדל ללמוד נטו בהתחלה ודאמפים רק לרענון! (לא להסתמך על הדאמפים אלא על הידע בגדול), אני מאמין שאח"כ באם תעיין באתרים כמו JOBNET, JOBMASTER ודומיהם תוכל לגשת לראיינות בקלות ובמהירות ובבטחון עצמי ללא חשש ש"יתקילו" אותך בשאלה בנושא רשתות בסיסית שאתה לא מודע לה.
5. הופעה - אל תלך לא מגולח ולא מסורק לראיון עבודה, מצד שני אין צורך להגיע עם פורשה, רולקס יאכטמסטר ודאווין, תגיע לבוש בצורה מסודרת (חולצה מכופתרת זה מעולה לדעתי, אין צורך בעניבה), מגולח ומצוחצח (גלח"צ מה שנקרא ;-) ), מסורק, אחרי שאתה מרוכז (ככה שאם ישאלו אותך שאלות לא תצטרך להתרכז בזה שאתה רעב או להבין שקמת לפני 10 דק'), תגיע למקום 15-20 דק' לפני בשביל להראות רצינות, דבר בצורה רהוטה, חייך (עם צריך).
6. בהצלחה - אחרי הכול תשאיר עותק של ה- CV שלך, וכל מה שנותר לי לומר לך בהצלחה! מקווה שתאייש את המקום הרצוי :-).
|
|