04-06-2007, 00:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.11.01
הודעות: 10,760
|
|
ריבת קומקווט (תפוזים סיניים) - הפעם עם תמונות, והרבה.
אחרי שאישתי חיסלה את כל הריבה הקודמת שהכנתי, לא היתה לי ברירה ונאלצתי להכין עוד אחת.
אבל חזרתי הביתה מאוחר והחושך כבר ירד, כך שלקטוף תות עץ כבר לא יכולתי (אני לא בטוח שעוד יש).
החלטתי להתחיל להשתמש בקומקווט שלי לפני שכולם ירקבו ויפלו.
עד עכשיו הם שמשו ליופי.
1.זה העץ
2.והנה הקורבנות
3.אחרי קטיף והפרשת תרומות ומעשרות שוטפים טוב טוב את הפרי
4.כאן פיצלתי ל2 בשיטה המסורתית, בישול ארוך בסיר, כאן השארתי אותם שלמים
5.ובצד השני את שיטת המיקרו. שכאן השקעתי, חתכתי לרבעים והוצאתי את הגרעינים
6.סוכר באותה כמות של הפרי
7.מערבבים "על יבש"
8.מכניסים למיקרו ל3 דקות
9.מוציאים ומערבבים ומכניסים לעוד 3 דקות
10.מוציאים שוב ומסתכלים אם זה כבר מוכן...
עדיין לא- עוד 3 דקות
11.סוחטים לימון ומוסיפים תפוחים בשביל הפקטין- למרות שלא חייבים כי בפרי הדר אמור להיות הרבה.
12.מכניסים לעוד 3 דקות, וזהו הריבה מוכנה.
13.מוציאים את התפוחים.
14.מעקרים צנצנות- כאן בשיטת העצלנים.
15.ומעברים לצנצנות.
16.
17.שימו לב להבדל בצבע בין הבישול הארוך למיקרו.
היתה עוד אחת, אבל בדיוק חבר הגיע, אז נתתי לו צנצנת לפני שהספקתי לצלם את כל היבול.
לסיכום אני חושב שאני אדבק לשיטה המסורתית של בישול בסיר, זה נראה אחרת. למרות שהטעם די דומה.
כמות הכלים לשטיפה לא משנה.
_____________________________________
שמוליק.................................................. ..............העוגות של שמוליק
נערך לאחרונה ע"י שמוליק בתאריך 04-06-2007 בשעה 00:42.
|