08-05-2008, 18:51
|
|
|
חבר מתאריך: 27.06.07
|
|
גם אני הייתי שם . ( בדיוק בצד השני של מתחם הצניחה )
אני לא מאשים אף אחד . בטח שלא את הצנחן .
אני לא מבין הרבה בצניחה , אבל אני יודע שהיתה רוח חזקה יחסית .
אני יודע שהיה מפגן שנועד רק לתת לנו חיוך וגאווה .
אני יודע שהצנחנים ניסו בכל זאת לתת לנו את היופי של נחיתה במתחם למרות הכל .
אחד מהם התרסק רק בגלל שלא רצה לנחות בים . כולם התפלאו קצת , כי היה אפשר לראות שזו לא נחיתה עדינה .
הצנחן השני התרסק מהר יותר ( הוא היה הצנחן השלישי מהסוף ) . ידעתי שקרה נזק וממש קיוויתי שהוא לא שבר גפיים . רק שחשבתי שרק לו , פשוט לא יכולתי לראות בדיוק מהאיזור כי אני לא בחור ממש גבוה . נחיתה במהירות כזו פשוט לא הגיונית . היה נראה כאילו הוא ניסה להשתמש ברוח כדי להתרומם ולגרום למעין עצירה באוויר כמו השאר , אבל אין לי מושג מה קרה , אולי הפסיקה הרוח לשנייה בדיוק מתי שהוא היה צריך אותה כדי לגרום לאטה והתרוממות קלה . אולי . שוב , הבנה גבוהה אין לי בצניחה . זו השערה לא מבוססת שלי .
מחבלות מחלימים . מהרגשה שגרמת לפציעה של אנשים , לא בטוח . לא הייתי רוצה להיות במקום אותו הצנחן .
המבט של אותם הצנחנים לאחר המופע אמר הכל .
יש לי רק דבר אחד לומר ,
שאפו לכל המשתתפים באירוע , אם זה לכל החברה' מחיל הים . היה תענוג . גם לראות את הסופר דבורה , סער 4 וסער 5 , הצוללת ולראות את כולם מתרחקים קצת לקו האופק . נתן הרגשת עוצמה מטורפת . שאפו לכל החברה' מחיל האוויר , מטוסי התובלה , התדלוק , החברה מאגף המסוקים לסוגיו , צוותי ה F16 , ה F15 וכמובן הצוות האירובטי הרכוב על גבי הצוקיות .
תודה מיוחדת לטייס הרעם . פעם שנייה שאני רואה מפגן אירובטי של המפלצת הזו . פעם שנייה שאני מרגיש שתחתוניי נהיים קטנים מדי . פעם שנייה שאני חווה פחד לא מובן . שאני צועק ואני לא שומע את עצמי . ולאחר הרבה שנים הצלחתי לגרום לעצמי לאבד את הקול .
ושאפו אחרון לצנחנים !
תודה לכולם . אמנם היום הסתיים פחות טוב מהמצופה אבל ההערכה שלי ושל חבריי שהיו באירוע . ההשערה שלי שכולם נהנו וכולם העריכו . אילו הטייסים , החברה מחיל הים והצנחנים היו רואים את מבטיהם של הצופים על הקרקע , הם היו מבינים איזה שמחה אושר וגאווה גרמתם שם על החוף .
מלבד טייס הרעם , הוא היה רואה מבטים של אנשים מבועטים מפחד ותדהמה . אולי איזה מבט אחד של איזה בחור שמתאפק לא לנגוע בעצמו .
אחלה יום לכולכן בנות . ואיחולי החלמה מהירים לחברה' שנפצעו ולצנחן .
|