16-03-2007, 06:34
|
|
|
חבר מתאריך: 26.08.03
|
|
ממש, ממש, אבל ממש תדהמה...
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי זיו שמתחילה ב "בכיר במיקרוסופט: "אם אתם כבר גונבים תוכנה, גנבו מאיתנו""
ציטוט:
במקור נכתב על ידי זיו
מיקרוסופט, הכתה את תעשיית התכנה בתדהמה
שזה בעצם מה שטענתי כבר שנים אגב, אין באשכול זה המלצה להורדת פיראטית של תוכנות MS, או כל תוכנה אחרת.
|
ממש, ממש, אבל ממש תדהמה...
הרי מייקרוסופט היא גוף אדיר, עשיר וחכם. האם נראה למישהו שאותו גוף לא יכול היה להצפין את התכנות שלו כך שלא ייפרצו ?!
מסקנה: מייקרוסופט שיחקה ומשחקת במשחק של שוטרים וגנבים כך שהשוטרים יהיו שוטרים "קטנים" והגנבים יהיו גנבים "גדולים" ונתנה באופן רחב ומדוד לפרוץ ולהוריד את התוכנות שלה. וכשאני אומר מדוד, אני מתכוון שלאותה מייקרוסופט ישנו תחשיב ומידע בדיוק של שברי האחוז - מהי כמות והיקף השוק הפירטי בתכנות שלה. ואת זה היא בדיוק רב מנהלת. כשהיא מבחינה בסטיה קטנה לכאן או לכאן, היא מיד מתקנת אותה, אם בפרסום של באגי אבטחה, אם בשידרוגים ואם בדרכים שלא אתה ובוודאי לא אני, יודעים.
צא וחשוב, מה היה קורה אילו התכנות שלה לא ניתנות היו להשגה פירטית:
האם לכל ילד הייתה תכנת מייקרוסופט, הרי עוד בזמן הדוס יצאו במקביל מערכות הפעלה נוספות, לא פחות טובות ולא פחות ידידותיות - כולן שקעו ונעלמו הודות לעובדה שמייקרוסופט "איפשרה" להעתיק את התכנה שלה. האם לכל ילד הייתה תכנת אופיס בבית - תכנה שמחירה יקר ביותר לכיסו של המשתמש הפשוט, שממילא משתמש ב 5% מאפשרויות התכנה. וכי למה להשתמש באופן-אופיס החפשית (ודומיה) כשניתן להשיג באותו מחיר ממש את ה ms אופיס-פרו.? האם לכל ילד הייתה תכנת פוטושופ ( וכאן, עזבתי לרגע את מייקרוסופט, והתייחסתי להיבט השיווקי של "הפצת" תכנות) שמחירה אלפי שקלים?
לסיכום, לדעתי, אם מייקרוסופט הייתה צריכה לבחור בין שתי האפשרויות: משתמש ללא תכנות מייקרוסופט או משתמש בתכנות פיראטיות שלה - אין לי ספק שהייתה בוחרת באפשרות השניה.( ייתכן שאפילו הייתה משלמת בצנעה כמה שקלים למשתמשי האפשרות השניה.)
מעניין מה קורה לנורטון אנטי וירוס שהיה במשך שנים האנטי וירוס המוביל בשוק והפך במהרה למשתרך בסוף שורת האנטי וירוסים, והכל "במקרה" החל, כשאלו החלו להקשות על הפירטיות בתכנה שלה.
אין ספק שאילו אותן חברות גדולות לא היו מעוניינות בשוק הפירטי - הוא פשוט לא היה (כמעט). מה שכן היה - הייתה מתפתחת שורה רחבה של תכנות חופשיות או זולות שהיו ברמה טובה מאוד והיו נותנות פתרונות טובים לא פחות למשתמש. ואילו לרוב המשתמשים הביתיים לא היו מותקנות בבית אותן תכנות פירטיות - המגזר העיסקי והציבורי - אף הוא היה משתמש באלטרנטיבות שהיו קמות שכן הוא לא היה מחוייב לתת פתרון תאימות לכלל הציבור בתכנות היקרות.
ועוד דוגמה לא מייקרוסופטית. האם נראה לכם שכל המגזר הציבורי היה מפיץ את הטפסים שלו בתכנת אקרובט, אילו תכנת ה reader שלה לא הייתה חפשית. הרי היו קמות חלופות לפורמט הפצה ואז אותם גופים היו יוצרים את הקבצים באותו פורמט לטובת הציבור הרחב. ומי אז היה קונה ומשתמש באקרובט?
אגב, זו בדיוק הטעות בטענתו המנומקת של רי"ש בחתימתו:
אני חותם לך על זה! [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://forums.ort.org.il/files/30/2327773/1431043.gif]
נו, פשוש, קנית כבר ווינדוס ויסטה כמו שהבטחת שלא תעשה ואני הבטחתי לך שתעשה?
מייקרוסופט פשוט לא מעוניינים לבטל את הפירטיות. אבל ייתכן שעכב שליטתה המלאה בשוק היא תהיה מעוניינת ואף תרשה לעצמה לשנות את מינון והיקף הפירטיות בתכנות שלה.
נערך לאחרונה ע"י yochyb1 בתאריך 16-03-2007 בשעה 07:00.
סיבה: הוספה
|