24-03-2007, 22:56
|
|
|
|
חבר מתאריך: 28.01.07
|
|
מסגרת קבע
כח היבשה בצה"ל נמצא היום בשיקום לאחר מלחמת לבנון 2. לדעתי, מעבר לאימון המבורך של מערך השדה, יש צורך במהפכה מסדר גודל של ה101 והצנחנים בשנות החמישים. כלומר יש להקים מסגרת שתנחיל ערכים חדשים לצה"ל ותקרין על כל הצבא. בשנות החמישים הבעייה הייתה דבקות במשימה, שלדעתי אינה קיימת היום בצהל עד וכולל רמת החטיבה. הבעייה העיקרית שאני מזהה (וניתן היה לראות זאת הרבה לפני המלחמה - אולי כבר בשל"ג) היא חוסר המקצוענות. הפעם לא כדאי ליצור יחידה מיוחדת - מאלה יש לצה"ל די, אלא יחידה שתפקידה לכבוש ולהחזיק שטח.
לדעתי הקמה של מסגרת המבוססת על לוחמי קבע (וסדיר ותיק המעוניין לחתום קבע) תענה לצורך שציינתי. גודל המסגרת תלוי במשאבים שיוקצו לטובת העניין , אבל אני חושב שמסגרת חטיבתית נשמעת ריאלית.
החטיבה צריכה להיות רב חילית כדי להשפיע מקצועית על על יחידות השדה. לאור המשימות שנראות לי ריאליות בטווח הנראה לעין, הייתי מציע להקים חטיבה ממוכנת (גדוד טנקים, שני גדודי חרמ"ש ואלמנטים של סיור, נ"ט, תותחנים כולל מרגמות, הנדסה, מודיעין ולוגיסטיקה). היחידה תעסוק באימונים אינטנסיביים ובמבצעים ולא תעסוק בתע"ם. היחידה תהייה בריגדה עצמאית בתפעול והספקה.
העלות הכספית אינה מבוטלת אבל יש לצה"ל מקומות גרועים יותר לשים את הכסף. התוספת לכוננות ולמוכנות של צה"ל תהייה לדעתי מכרעת. חטיבה זו יכולה להיות פיילוט לצמצום עתידי של הסדיר (קיצור השרות) והסתמכות גדולה והולכת על כוחות קבע.
|