01-03-2007, 10:50
|
|
|
חבר מתאריך: 11.01.07
|
|
הי.
תודה על התגובה.
בעקרון שם הקובץ אכן צריך להיות ספציפי - הוא צריך להיות עם סיומת BIN במקרה של Award BIOS, לפחות במקרה של לוחות של Abit.
זו לא הבעיה בכל אופן. כבר הגעתי בעצמי למאמר שבקישור שפירסמת (מאמר מעולה, אגב), פשוט לדעתי ה-BootBlock אצלי נפגע במהלך העדכון בצורה שלא מאפשרת לו לבצע שום דבר מלבד להציג את מה שהוא מציג על המסך, ולבצע Initialize לכונן הדיסקטים. הוא פשוט לא קורא משם את המידע.
ניסיתי את כל הווריאציות - רק קובץ ה-BIN עצמו, קובץ ה-BIN עם קובץ awdflash, דיסקט אתחול סטנדרטי של DOS עם שני הקבצים הנ"ל בתוספת פקודות מתאימות בתוך קובץ autoexec.bat וכו'.
שוב - הנקודה הבעייתית היא שאני לא מצליח לגרום למחשב לקרוא את הקבצים מהכונן.
ל-Online - תודה על העזרה.
יצרתי דיסקט כמו שאמרת, אבל שוב - ללא הצלחה במקרה שלי. אני מאמין שבמקרים שבהם ה-BootBlock מתפקד תקין, זה אמור לפעול מצויין.
לפי כמות המידע שיש לגבי הבעיה באינטרנט, אני חושב שאו שיש באג כלשהו בלוח הזה, או בתוכנת ה-FlashMenu של Abit, אשר נתקעת באמצע. בנוסף, ישנו עניין בעייתי מאוד עם התוכנה הזו: בתוך ההגדרות של התוכנה איפשהו, מסומנת בברירת המחדל האפשרות לבצע flash גם ל-BootBlock, שזה טיפשי לחלוטין - הרי אז המנגנון הזה מאבד את כל התועלת שלו. ניתן כנראה לבטל את האפשרות הזו, אבל אני - כמו משתמשים רבים אחרים - לא טרחתי לבדוק את כל הפונקציות של התוכנה, ולא ידעתי מה המשמעות של הדבר.
בכל אופן, נראה שהכוון שמסתמן הוא להחליף את שבב ה-BIOS, או למצוא מקום עם צורב רכיבים, שבו אוכל לעשות לו reprogramming.
מישהו יודע מאיפה ניתן להזמין שבב חדש? מישהו יודע מי הנציגות הרשמית של Abit בארץ? ואולי מישהו מכיר מעבדה שמבצעים תכנות מחדש לשבבים כאלה?
תודה לכולם על העזרה והרעיונות היצירתיים :-)