אלו תמונות שצילמתי במקום, שממוקם בצפון תל אביב, בין דרך נמיר לנתיבי איילון, ליד המגדל החדש של פיליפ סטארק. די מדהים היה להווכח שמקום כזה ממשיך להתקיים, בישראל של שנת 2007, בניתוק מוחלט כמעט לגמרי מהסביבה שבה הוא נמצא. צילמתי את התמונות לפני למעלה מחודשיים אבל מיד אחר כך נסעתי לאילת ושכחתי מהן, ונזכרתי בהן רק עכשיו בעקבות ההקפצה של השרשור על גן הקופים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אורי ז. שמתחילה ב "תמונות מגבעת עמל ב' (לשעבר כפר ג'ומסין)"
כיליד שכ' בבלי אני חושב שג'מוסין שכן על גבעת כורכר שממוקמת היום בחלקה הדרומי של שכונת בבלי ולא בדיוק היכן שהתמונות הללו צולמו (אני מצליח לזהות אותן ע"פ המבנים המוכרים שבסביבה - המבנה המכוער של פיבקו לדוגמא)...
היה מוסיף קצת הסבר על ההסטוריה של המקום...
אגב - אני עדיין זוכר איך הינו כילדים נוהגים לקצר את הדרך לתיכון חדש דרך בתי הכפר הזה ותמיד סיקרן אותי לדעת מה יש בתוך המבנים הנטושים והאטומים שעדיין נצבו בו (מעניין בכלל אם עדיין הם שם)...
פרט לג'מוסין שכן כפר ערבי נוסף בשם "סומייל" בדיוק היכן שממוקם השק"ם לשעבר וגימנסיה הרצליה, בתי הכפר הזה עדיין ניצבים בחלקם במקום.....
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי אורי ז. שמתחילה ב "ישנם שני ריכוזים של בתי הכפר:..."
אני חושב שמרבית המבנים של החלק המערבי נהרסו לפני מס' שנים לצורך הקמת המפלצות המכוערות שניצבות שם כיום...
אגב - זה הגיוני היות ואני זוכר גם שהיו מבנים בצידה הדרום מזרחי של צומת הרחובות דרך נמיר ופנקס ! (היתה שם אפילו חנות פלאפל כמדומני)....
גם בחלק הזה של הצומת ניצב היום רב קומות מזוויע.
כאשר תושבי הבתים האלה יקבלו את ה $$, $$$ או $$$$$$$
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אורי ז. שמתחילה ב "תמונות מגבעת עמל ב' (לשעבר כפר ג'ומסין)"
(השאלה כמה יצליחו להוציא.... ומכיוון שחלק מהבתים מאוכלסים ע"י יוצאי תימן, די ברור שגם הבעלים ויורשיהם לא יצליחו להחליט כמה הם רוצים: תופעה מוכרת ממקומות אחרים) אז המקום הזה "יתחבר" לת"א בצורה של פרוייקט מגורים רב קומות שיוקם על חורבותיו.
בראשון לציון - לדוגמא - יש עשרות מבנים ישנים, חלקם מרשימים, שעומדים במצב התפוררות משום שבעליהם מעדיפים שלא להחליט מה לעשות.
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי לבני שמתחילה ב "אני עוד זוכר כמה פעמים שבהן ניסו לפנות את התושבים מהמקום ..."
פשוט חארות ללא יוצא מן הכלל המנסים לסחוט את המדינה ועמידר בכל צורה שהיא.
מילא התושבים הראשונים, אבל למה בניהם ובני בניהם...בעצם זה כמו בעלי זכויות היתר מההיתישבות העובדת.
מדינה דפוקה!