04-03-2007, 16:43
|
|
|
חבר מתאריך: 15.08.06
|
|
החובש לא מחליט מי יופנה לרופא על-פי שיקול דעת קליני, אלא על-פי זה שקיימות מספר מצומצם של תלונות שהן כן בסמכותו, למשל- כאב ראש ללא סיפור של חבלה, נמשך פחות מ.. לא מלווה ב... וכו'.
אם החייל בכל זאת מעוניין לראות רופא, חייבים לאפשר לו לראות רופא בתוך 24 שעות.
מעבר לכך, החובש גם מצופה לזהות את אותם חיילים שחייבים לראות רופא מיד- למשל, חייל עם התקף אסטמה חריף, ולידע את הרופא הנוכח באופן מיידי/לפנות את החייל למתקן רפואי מתאים.
לגבי הקריה- לא מכיר את המרפאה הספציפית; מה לעשות- הרבה פעמים הרופא יהיה עמוס מעבר למסוגלתו, במיוחד במרפאות קצין העיר. לפעמים, זה פשוט לא אפשרי שהרופא יראה את כל החיילים- ואז צריכים למצוא פתרון (מיון, מרפאה אחרת). למען האמת, זה אכן קורה שחיילים הדורשים לראות רופא לא רואים אותו משך יותר מ-24 שעות. יצא לי להיקלע למצב מלחיץ משהו- במהלך אבט"ש, חייל שהיה איתי (הייתי בתור מאבטח מן השורה- לא בתור חובש) חטף התקף אסטמה. בבסיס אין חובש, אפילו אין מרפאה. הקצין תורן, עם זאת, ולמרות טחינותיי, סירב לשחרר את החייל לטיפול רופא, עד שיגיע מחליף. בלילה ההתקף החמיר, אולם רק למחרת בבוקר, פחות או יותר 24 שעות מתחילת ההתקף, הוא הוחלף. בהתחשב בזמן עד שהתנהל החילוף, ההגעה לבסיס שלו, ועד שקיבל שם תור- אם היה- עברו יותר מ-24 שעות. וזה כשהתקף אסטמה מחייב חובש לבצע פינוי מיידי. למרבה המזל, היו איתו משאף ונדמה לי שגם אינהלטור, והוא החזיק את הזמן הזה.