23-02-2007, 22:56
|
|
|
חבר מתאריך: 13.08.06
|
|
הסובייטים של אז הם מה שאנו מכנים כיום
קומוניסטים אוטוריטאריים או מרקסיסטים קונפורמים, שהתנגדו ומתנגדים גם כיום לחופש ההתאגדות והשביתה של פועלים ב"מדינת פועלים" ואני מסכים עם הקביעה שהטרור הופנה כלפי האוכלוסיות הפנימיות בשטחי בריה"מ בעיקר על רקע אידיאולוגי ו\או מעמדי, אך גם בשל תפיסת עולם מעוותת. לא קראתי את כל המאמרים של "גדולי" המשטר ההוא, אך ממה שהספקתי לקרוא הבנתי שהם תפשו את האנשים כולם כקטגוריות חברתיות מהלכות על שתיים ועל כן הטבח בכמה מלחים בקרונשטדט לא היה משמעותי מדי בעבורם, כל עוד האמינו ש''זה מה שיעזור בביסוסה של המהפיכה", וזה לא יפגע בשלטון המרכזי. באותו האופן הרעבת מליונים ורציחתם של המונים אחרים, ג זה לא העיב על מצפונם.
ע"פ הניתוחים הקלאסיים של הדור הקומוניסטי הראשון, בהכל נמצא מאבק בין הפועלים ל"זעיר בורגנים" (כך כונו למעשה המלחים בקרונשטדט שהצהירו על אמונתם ב"מהפיכה" ועזרו בתקומתה, אבל זה לא שינה דבר בעבור לנין), או בין האיכרים למשתפי הפעולה של הצער ושאר דוגמאות. מטרת הרצח, הייתה במקרים רבים ''לעזור'' לאיכרים ולפרולטריון להגיע להחלטות הנכונות.
אל תשכח שהגרמנים לא רצחו רק יהודים, אלא גם אנרכיסטים, קומוניסטים ולמעשה גם הרבה מאד ''ארים'' שהיו מתנגדים פוליטיים חריפים למשטר. למשל דכאו נבנה תחילה בעיקר כדי לאכלס מתנגדים פוליטיים ואת זה אתה יודע לבטח.
ה''אדומים'' הם הראשונים שניהלו מלחמת השמדה טוטאלית נגד קבוצות שלמות בחברה (בורגנים, זעיר בורגנים, בירוקרטים וכל השאר) ואתה יכול לראות את הקריאה שהבאתי בהודעה המקורית לטבח בקולאקים (להזכירך-2 מליון איש בערך) כדוגמה מובהקת לכך. התהיה שלי הייתה באשר ל''למה?'', ו"על סמך מה?" ואם מישהו יוכל לחדד את הנושא.
גם בשטחי גרמניה היו מעשי טירור למכביר, כמו גם מעשי אונס, רצח וגניבות רבות- אבל זו הייתה מלחמה, וכפי שציינת גם הגרמנים נהגו באופן בלתי מוסרי בשטחי הכיבוש שלהם, והם פשוט אכלו את מה שבישלו, בדיוק כמו ההפצצות של דרזדן, בון וכו' אשר היו תגובה לבליץ על לונדון. המשטר במזרח גרמניה היה רחוק מלהיות אידיאלי, והיחס כלפי השובתים בגרמניה המזרחית בשנת 53 יוכל להעיד על כך.
כמו שאתה בטח יודע, אני די צעיר. ובמשך התיכון נתקלתי ברבים שכינו עצמם ''קומוניסטים'', ''מרקסיסטים'' וכו', ואף נערים יוצאי בריה"מ שדיברו בערגה על סטלין.. הדבר הכואב לי ביותר הוא, שתמיכה באישים הללו, בכל מדינות המערב לרבות מדינת ישראל, אינה נחשבת למעשה מגונה, אלא להיפך! ועל כך יוכל להעיד קיומו של "סלון מזל".
* איני יודע לבטח מה עלה בגורל כולם, אני יודע שאבא של סבתא שלי נמצא מת בכלא, הדוד של סבתא שלי נעלם בבוקרו של יום בהיר ומעולם לא שב הבייתה. באותו האופן גם שני בני הדודים של סבא שלי. חלקם באמת נעצרו בעבור סחר באמצעי מזון (למשל, נדידה מאזור המקור למען מכירת פירות בעיר א', וקניית תרנגולות בה שהיו זולות יותר מאשר אלה שבאזור המקור ממנו יצא). אני מניח שאתה מבין כי כאשר אדם היה נעלם בתקופה ההיא, הוא לא היה יוצא לנופשון באי קרים, כן? כך שגורלם די ברור..
|