27-02-2007, 19:36
|
|
|
|
חבר מתאריך: 01.01.04
|
|
החיים הסטודנטיאליים שלי מתחלקים לשני חלקים- מכינת הטכניון, לימודי משפטים באוני' חיפה
בהתחלה רציתי ללמוד בטכניון, אבל גיליתי שכדי להתקבל למה שאני רוצה (הנדסת מכונות) חסרים לי כמה שיפורים בציונים. התחלתי את המכינה, ואפשר לסכם את המקום הזה ואת כל התקופה הזאת במילה אחת- איכס.
כל יום משמונה עד ארבע אחה"צ, אלגברה, גאומטריה, פיזיקה. מאנגלית יש לי פטור, והיה גם מקצוע "שכונה"- כתיבה מדעית.
אווירה מגעילה, כולם מדוכאים ושבוזים, יחס מגעיל מצד הטכניון שרואה בנו ילדים חורגים ולא רצויים, עומס אדיר, מבחנים, עבודות, ונסיעות מעצבנות. אז עדיין גרתי בבית, ולכן נסעתי בכל יום מנהריה לחיפה וחזרה.
זאת היתה התקופה הכי מסריחה בחיים שלי (בלי הגזמה)- במהלך המכינה ירדתי במשקל בסביבות 6 ק"ג עקב אכילה לא מסודרת (כמעט לא אכלתי זאת הגדרה מתאימה).
למזלי הגיעה מלחמת לבנון השניה והפסיקה לנו את המכינה כחודשיים לפני הסוף. אז הבנתי שאין לי מה לחפש שם כי אני רק סובל. לקחתי את האוטו, עליתי עוד קצת במעלה הכרמל, ונרשמתי ללימודי משפטים באוניברסיטת חיפה.
ביום שנרשמתי כבר התחילה איתי מישהי (סיפרתי עליה באשכול הדייט הגרוע או משהו כזה- המבאנגגת), זה היה סימן טוב להמשך.
היום אני נהנה באוני', הלימודים לא קלים, אבל ביחס לטכניון אני עושה חיים. עברתי לגור בחיפה, 5-7 דקות נסיעה מהאוני', הכרתי שם את חברה שלי (כבר חודשיים ביחד), וטפו-טפו-טפו הציונים טובים.
יש לי מועד ב' לעשות, והוא בסוף אפריל.
איך האווירה? ברוב השיעורים אין חובת נוכחות, וגם אם יש- לא תמיד אוכפים אותה.
הנה דוגמא: היה לי קורס אחד שבחצי מהזמן ישבתי בכיתה וגלשתי באינטרנט (כל האוני' מרושתת ב-WIFI), ובחצי השני הייתי אצל החברה...
למבחן למדתי מחוברת שחולקה ע"י אגודת הסטודנטים בתחילת השנה, ובשבוע הבא אקבל את הציון (בסביבות 85-90).
יש חובת קורס חינוך גופני באחד הסימסטרים כתנאי להשלמת התואר. אני לקחתי כדורסל.
יחד עם זאת, אם אתם חושבים שהאוני' זה בית Xונות אתם טועים. חוץ מהמבחנים יש המון עבודות ומטלות להגשה. אני אישית אוהב להכין אותם בלילות. כבר היה לי שבוע של שלושה לילות לבנים עקב הגשת שלוש עבודות.
מנוב' 2005 עד יולי 06 הייתי סטודנט מדוכא, מאוקטובר 06 ועד היום אני סטודנט מאושר.