|
02-11-2005, 08:10
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
תגובתי המנומקת והמסודרת תעלה רק בהמשך היום
אחרי שאסיים לכתוב אותה ואקבל את אישור הצנזורה.
בגדול אפשר לומר "רוב מהומה על מאומה!
לא מקימים מחס"רים סדירים בגדודי השריון. לניסיון בגדוד 52 לא היה המשך.
לשני שלישים מחטיבות הטנקים הסדירות יש פלס"ר סדיר לשליש יש פלס"ר מילואים. הפלס"ר החטיבתי יכול לעבוד, בחירום, כמחס"רים גדודייים.
לחטיבת ברק, 188, יש פלס"ר מילואים. הנה קצת תמונות מאימון התרח"ט באוגוסט 2004 שהיה גם האימון הקמה שלו. התמונות עלו בשני אשכולות במערכת הישנהה.
אשכול ראשון נפתח ע"י dorratz1
מתוך במחנה
האווירה ברמת הגולן הייתה מחשמלת. אפילו הקצינים של חטיבה 188 התקשו להאמין למראה עיניהם, כשהתרגיל הגדול שחטיבתם השתתפו בו התחיל. דיברו שם במונחים כמו "רגע היסטורי", לא פחות. החיילים המתינו לחלק המסכם שהחל ביום האחרון של התרגיל, שהיה למעשה המופע הגדול, שבו ספגה אדמת הרמה כמות אש נדירה. לרגע נדמה שגם הטנקים, שעמדו בשורה יפה ומסודרת, חיכו ללילה האחרון, כדי להראות לכולם מה הם שווים באמת.
קיום תרגיל משולב בסדר גודל כזה אינו דבר שבשגרה. אמנם מדובר בחלק אחד מסדרת תרגילים שהתקיימו בפיקוד הצפון מתחילת השנה, אך עדיין, עיניים רבות פיללו להצלחת התרגיל שעלה כ-8 מיליון שקל. "אין מה לעשות, היחידות שלנו חייבות להתאמן", אמר הרמטכ"ל, רא"ל משה יעלון, במהלך התרגיל. "ביטחון זה דבר יקר אבל עם זה אנחנו צריכים להתמודד".
חטיבה השריון 188 לא נותרה גלמודה במערכה, כאשר דו-קיום שרר בין היחידות הרבות שהשתתפו בתרגיל. הדגש היה על שיתוף פעולה בין-חילי, כחלק מתפיסת הקרב המשולב. גדודי תותחנים מעוצבת הגולן, כוחות של חיל חיל האוויר, גדוד המחץ של ההנדסה הקרבית וגדוד חרוב � כולם ניסו יחדיו לעמוד בציפיות הגבוהות. בין היתר, התמודדו החיילים עם לחימה בתנאי אב"כ(אטומי, כימי וביולוגי) קשים ואף ניתן דגש להפעלת הלוגיסטיקה המרחבית במהלך לחימה.
את ערב חג האהבה, שחל במהלך עבודת הכוחות בגולן, העבירו החיילים בפינוקים מסעירים לכלים - איש-איש והרכב הקרבי המשוריין שלו. חלקם דאגו לשמן את טנק ואילו אחרים עסקו בטיפוחי הנגמ"ש והפומ"ה. כולם התכוננו ללילה שבו יצטרכו לטפס על הכלים עד לגבעת הנשרים הגבוהה שנראתה בלתי ניתנת להשגה. "ממש רומנטי פה, אפילו ירח מלא השגתי", התבדח אחד מחיילי גדוד ההנדסה. "הלילה זה רק אני והפומ"ה שלי. תכננתי לנו נסיעה סוערת לאורך הנוף היפה הזה שמשקיף על הכנרת".
"הנוף פה מדהים", התוודה לפנות בוקר רס"ן שחר בק מגדוד המחץ, שהגיע לתרגיל בתקופת לימודיו. "אסור לנו לשכוח שהציר הזה הוא סופר-מסוכן, מצד אחד תהום ומצד שני הר. אין לנו לאן לברוח וכל צעד חייב להישקל בזהירות, כבר קרו תאונות בעבר".
את המילה הזו- "תאונה" מעדיפים משתתפי התרגיל שלא להוציא מהפה. אירוע קשה שהתרחש בחורף האחרון הפך לזיכרון בלי נשכח. שני לוחמי פלחה"ן גבעתי, סמ"ר שי אבבה וסמ"ר איילון הורביץ, שהשתתפו בתאז בתרגיל של גדוד מהחטיבה, נדרסו למוות על ידי פומ"ה, בזמן ששהו בתוך האמר. "זה צל שתמיד ילווה אותנו", אומר המח"ט אל"מ אגאי יחזקאל. "זה כמו עגלה שאנו סוחבים איתנו לאורך כל ימות השנה, אבל אנחנו לא עוצרים במקום. הדבר שחשוב לי יותר מכל הוא שהתרגיל הנוכחי יסתיים בשלום, אמן".
במהלך התרגיל נדמה היה כי מה שהתרגש יותר מכולם היו החילים. את ראשם לא הדאיגו שאלות הנוגעות לתקציב או לכשירות ואפילו הקצינים הבכירים שבאו לבקר לא הלחיצו אותם במיוחד. "אני פשוט שמח שיצא לנו לפגוע כל-כך הרבה חברים מהחטיבה בבת אחת"
, אמר חייל מגדוד רשף. "חוץ-מזה, זה כל-כך כיף להרגיש משמעותי פתאום. אני חלק מהדבר העצום הזה שקורה כאן פעם בחיים. זה מרגש".
לקרת החלק האחרון של התרגיל, ניסו לכולם לתפוס כמה רגעים של שינה. בשעת לילה מאוחרת, בעוד הוא צופה בחייליו המנמנים על-גבי הכלים, מתוודה המח"ט יחזקאל: "אני לא מאמין שאני רואה את כל החטיבה ביחד. את חלק מהגדודים היינו צריכים להוציא מקו לחימה, וזה לא היה פשוט לכנס את כולם כאן. זו באמת זכות שנפלה בחלקי לקיים את התרגיל הזה. אנשים שאלו אותי אם זה לא יומרני מצדנו לקיים את התרגיל הזה. ועוד איך זה יומרני! אבל זו המציאות שלנו ואנו צריכים להתמודד עם האיומים ולעמוד במשימה. הזירה בצפון אמנם שקטה לעתים, אך העימות עדיין נמשך והוא לא הולך להיפתר בקרוב".
בבוקר האחרון, עוד בטרם זרחה השמש, כבר השתלט האור על רמת הגולן. הטנקים הרבים, שפתחו בירי ממושך, הרעידו את האדמה והדליקו את השמיים כלהבה. לא בטוח שזה היה רגע היסטורי, כפי שתיארו מספר אנשים, אבל הוא בטוח לא יישכח במהרה.שדות, סלעים � הגזלן תמיד מצליח להגיע:
האלוף בני גנץ, האלוף יואב גלנט, אל"מ אגאי יחזקאל, רא"ל משה יעלון ותא"ל גרשון הכהן:
עם חליפות הסוואה, בדרך אל היעד:
האלוף יפתח רון-טל, תא"ל גרשון הכהן והאלוף בני גנץ צופים בכוחות נעים בשדה באישון לילה:
תא"ל טל רוסו, אל"מ אגאי יחזקאל, האלוף דן חלוץ ותא"ל גרשון הכהן:
אני הערתי:
ציטוט:
במקור נכתב על ידי יוסיפון
התרגיל התקיים לפני כחודש, אפשר לקרוא את זה בין השורות.
התרגיל היה חלק מאימון ההקמה של פלס"ר מילואים 188, אחד הלוחמים בפלס"ר הביא לפה תמונות מהתרגיל הזה.
בכתבה מוזכר רק חלק מהתרגיל: כיבוש ציר הררי מאיזור הכינרת אל קובת קרע (כיפת הנשרים) במרכז רמת הגולן."הלילה זה רק אני והפומ"ה שלי. תכננתי לנו נסיעה סוערת לאורך הנוף היפה הזה שמשקיף על הכנרת".
כנראה שזה התרגיל ציר הררי הראשון של החייל הזה, אם הוא קורא לנסיעה בשיירה בזחילה שאיטית כמו צב "נסיעה" ואפילו "נסיעה סוערת".
קצת אירוני שהמח"ט אל"מ אגאי יחזקאל מדבר על תאונה שבה נהרגו שני חיילים שעליהם פיקד, שתחקיר התאונה מותח עליו ביקורת קשה ושהמג"דים שלו אמרו עליו בעקבות התאונה כי "איבדו בו את האמון" קורא לתאונה צל ומדבר עליה כך:
"זה צל שתמיד ילווה אותנו, זה כמו עגלה שאנו סוחבים איתנו לאורך כל ימות השנה, אבל אנחנו לא עוצרים במקום". לפרטים נוספים (אגב, מישהו יודע מה נגמר עם התחקיר הזה?)
יש לי הערות נוספות אך אני נמנע מסיבות ב"ש, אני מאמין שהטעויות בכתבה לא נובעות מסיבות צנזורה אלא הן פשוט שגיאות של מי שאינו מכיר את המקום. ואת התרחשויות, מקסימום יושב בחמ"ל (כמו שאפשר לראות בתמונות).
|
אשכול נוסף נפתח ע"י spe
שמי שרון ואני משרת במילואים ב פלס"ר 188. בסדיר שירתתי בגולני בגדוד 13 בין השנים 91 עד 94. ב 5/8/04 חזרתי ממלואים ועם תמונות.
הכלים שלנו הם גיפ סיור ונגמשים:
1.הגיפים
[
2.הנגמ"ש
3.הנשקים
4.התצפית
5.הלוחמים
6.טנק מרכבה
7.פומה של הנדסה
9.טנק
10.D,9
קישור אל גלריה שלי
נערך לאחרונה ע"י יוסיפון בתאריך 02-11-2005 בשעה 08:14.
|
|