|
02-02-2007, 14:02
|
|
L'enfer, c'est les autres
|
|
חבר מתאריך: 21.11.01
הודעות: 29,238
|
|
פרוייקט "המחשב העירום" בפורום תוכנה
כתבה מ NRG, שבעצם מייצגת את עורך הכתבה בלבד. המלצותיו על תוכנות בסיסיות הן לא משהו (בלשון המעטה) אנו ניצור כאן פרוייקט משלנו, שבו כל משתמש יציע את המלצותיו לגבי תוכנות בסיסיות. איך להציע? דלגו לסוף הכתבה. אה, ובבקשה, לשרשר את כל ההצעות להודעה הראשונה (הזאת) כדי לשמור על סדר.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://www.nrg.co.il/images/archive/408x153/694/823.jpg]
צילום: אדוארדו למון
קניתם מחשב חדש? עכשיו מתחילה העבודה האמיתית: להתקין עליו את כל התוכנות שהופכות אותו מקופסה יקרה למכונה שימושית ובטוחה.
רוב פגוררו, הוושינגטון פוסט 1/2/2007 10:38 http://www.nrg.co.il/online/10/ART1/538/364.html
אם שלב ההרכבה של המחשב היה מסתכם בלהבין איזה כבל נכנס לאיזה חור, לא היה קשה יותר להתקין מחשב חדש מאשר להפעיל מכשיר DVD חדש – ולא שזה היה הישג גדול עבור יצרני המחשבים. אבל עם רוב המחשבים החדשים, שולחניים או ניידים, העבודה האמיתית מתחילה רק לאחר שמדליקים את המכשיר בפעם הראשונה, תודות לתערובת המבלבלת של תוכנות ישנות ומיותרות שניתן למצוא על המחשב.
להגן על המחשב
זה החלק החשוב. אם המחשב שלכם יותקף על ידי וירוס, זו לא תהיה רק הבעיה הפרטית שלכם. רוב הסיכויים הם שהווירוס ימצא את כתובות האימייל של חבריכם השמורות אצלכם, יוסיף אותן לרשימות דיוור של שולחי דואר זבל ויפיץ עותקים של עצמו דרך האימייל.
הגרסה העדכנית של חלונות XP מגיעה עם הגנות מוכנות נגד האיומים האינטרנטיים החמורים ביותר. תוכנת הפיירוול שלה עוצרת נסיונות פריצה דרך האינטרנט, ויכולת העדכון העצמי שלה מבטיחה שלא תחמיצו שום עדכון חשוב. אל תפריעו לחלונות לעשות את העבודה שלה. לא משנה כמה זמן לוקח הסבב הראשון של הורדת והתקנת עדכונים – כולל תוכנה חדשה שלמה, היא אינטרנט אקספלורר 7 – תנו לה לטחון עד הסוף.
אחר כך יש לעדכן את התוכנות העיקריות האחרות שמציגות או מנגנות נתונים מהרשת: אדובי רידר, נגן הפלאש וג'אווה של סאן.
אם עצם הרעיון של התקנת כל דבר אחר גורם לכם לבחילה, דלגו על שאר עצות ההתקנה במאמר זה, והתקינו רק את חבילת גוגל (Google Pack), אוסף של תוכנות שימושיות. אחרת, קראו הלאה.
סביר להניח שהמחשב החדש שלכם מכיל רק מנוי של כחודש ימים להגנה מפני וירוסים. שלמו על מנוי לשנה שלמה, או התכוננו להחליף תוכנת אנטיווירוס לפני תום החודש, לתוכנה אחרת שמעדכנת את עצמה בחינם (AVG היא חלופה מצוינת). כדי להגן על המחשב מפני רוגלות (spyware), השתמשו בתוכנת דיפנדר החינמית והפשוטה מבית מיקרוסופט.
אם אתם משתמשים במקינטוש, אתם נמצאים בסיכון נמוך הרבה יותר, אבל עדיין יש לכם קצת עבודה. ראשית, הדליקו את הפיירוול של המק שלכם – לא ברור למה, אבל אפל עדיין מפיצה את המחשבים שלה כשהפיירוול כבוי. מתפריט התפוח בפינה השמאלית העליונה של המסך, בחרו System Preferences, הקליקו על אייקון Sharing ועל תג Firewall, ואז לחצו על כפתור Start.
כש-System Preferences עדיין פתוח, בחרו את אייקון Software Update וסמנו את תיבת הסימון ליד "Download important updates in the background". לאחר מכן, הורידו מהרשת את הגרסה האחרונה של נגן הפלאש.
להפוך את המחשב לשימושי
רוב המחשבים החדשים מגיעים עם שפע של תוכנות כבונוס, אבל הוספת מספר תוכנות שימושיות תעזור מאוד. התחילו בתוכנות האינטרנט והאימייל. מוזילה פיירפוקס 2 הוא דפדפן נוח יותר ובטוח יותר מ אינטרנט אקספלורר 7. מאותה משפחה, לתוכנת האימייל מוזילה ת'נדרבירד יש יתרונות אפילו יותר ברורים על פני תוכנת אאוטלוק אקספרס המזדקנת של מיקרוסופט. את שתי התוכנות של מוזילה ניתן להוריד בחינם באתר מוזילה.
לניגון מוזיקה, התוכנה החדשה ביותר של מיקרוסופט – מדיה פלייר 11 – היא לא רעה, אם כי מחשבים חדשים בדרך כלל יגיעו עם הגרסה הישנה והנחותה, מדיה פלייר 10. בכל מקרה, אייטיונז של אפל טובה אפילו יותר. כדי לארגן, לראות ולערוך תמונות דיגיטליות, נסו את פיקאסה החינמית מבית גוגל. אם תרצו להקשיב לרדיו ברשת, סביר שתצטרכו עותק של רילפלייר .
למשתמשי מק כדאי להשיג עותק של פיירפוקס, עבור הדפים המעטים שלא יעבדו כראוי בדפדפן ספארי של אפל, וכן את רילפלייר. כדי לנגן קבצי אודיו וּוידאו ברשת ששמורים בפורמט ווינדוז מדיה של מיקרוסופט, לכו לאתר מיקרוסופט וחפשו "flip4mac" כדי למצוא את התוכנה שמאפשרת לקוויקטיים לעבוד גם עם פורמט ווינדוז מדיה.
לאחר שהוספתם למחשב את התוכנות, אתם יכולים להיפטר מתוכנות שאתם לא צריכים – למשל, גרסאות הנסיון של מיקרוסופט אופיס או iWork של אפל. בחלונות, לכו לתפריט התחל, בחרו את לוח הבקרה, הקליקו על הוספת והורדת תוכנות, ואז בחרו את התוכנה שאינכם מעוניינים להשתמש בה יותר והסירו אותה. במק, פתחו את תיקיית Applications וגררו את התיקיה או האייקון של התוכנה המיותרת לסל האשפה.
לדאוג לגיבוי
אפילו אם אתם עושים הכל כמו שצריך, המחשב שלכם יכול ללכת לאיבוד, להיגנב או להימחק עקב עליית זרם חשמל. אתם יכולים להקטין את הסיכוי שאסון כזה יקרה באמצעות רכישת חומרה לא יקרה. אם יש לכם מחשב נייד, קנו כבל בטחון שיכול לנעול אותו. אם יש לכם מחשב שולחני, קנו מייצב מתחים שמתחבר גם ליציאת הטלפון. זה גם יגן על המחשב מפני כיבוי פתאומי במקרה של הפסקת חשמל רגעית.
ובכל זאת, כדאי לכם לגבות את הנתונים שלכם דרך קבע, ולו למקרה שהכל ישתבש. אפשרות הגיבוי הקלה ביותר היא כונן קשיח חיצוני או כונן פלאש שמתחבר ל-USB, בעוד שהאפשרות הזולה ביותר היא גיבוי על דיסק או DVD שניתנים למחיקה וכתיבה מחדש.
לאחר שבחרתם אפשרות, עליכם למצוא תוכנה שתדאג לגיבוי אוטומטי קבוע של המערכת. רבות מהוריאציות של חלונות XP כוללות את תוכנת הגיבוי הבסיסית של מיקרוסופט, Backup. כדי להריץ אותה, פתחו את תפריט התחל (Start), לכו ל"כל התוכנות" (All Programs), אחר כך לעזרים (Accessories), ואחר כך לכלי המערכת (System Tools). התוכנה עובדת עם כונן חיצוני.
אם החלטתם להשתמש בדיסק או DVD, ואתם משתמשים רק בתוכנות האינטרנט של מיקרוסופט, התוכנה החינמית RightBackup Lite מתוכננת מראש לגבות את כל הקבצים וההגדרות החשובות שבמערכת שלכם.
אחרת, נסו את SyncBack Freeware, אבל זכרו להגיד לתוכנה להעתיק את כל הנתונים שלכם, לא רק את מה שיש בתיקיית "המסמכים שלי" (My Documents). הקליקו על אייקון התיקיה בסוף שורת Source, ואז לכו לתיקיית Documents and Settings בכונן C ומיצאו בתוכה את התיקיה שקרויה על שמכם או שקרויה Administrator.
זו הכתבה, מכאן נעבור לפרוייקט שלנו. מי שמעוניין ישרשר לכאן את התוכנות שנראות לו הטובות בתחום, ובסוף נסכם וניצור המלצה מגובשת של הפורום. ההמלצה שלכם לא חייבת להיות התוכנות שבהן אתם משתמשים, אלא מה שאתם באמת ממליצים (כמו שאני עשיתי למשל).
ההצעה שלי:
- אנטי וירוס: Kaspersky Internet Security 6 . כן, אני יודע ש NOD32 טוב יותר, אבל לדעתי KIS רצינית יותר. מנגנון העידכונים שלה ממש מתעדכן בזמן אמת.
- פיירוול: Kaspersky Internet Security 6. לדעתי זה לא ממש משנה איזה פיירוול, רק שלה יהיה מסובך להגדרה, ושיחסום באמת. לא כמו זה המובנה בוינדוס.
- הגנה מספייוור: Ad-Aware, HijackThis, Spybot Search & Destroy. ככה זה, צריך לפחות שלושה מזה. במיוחד אם משתץמשים בדפדפן מבוסס IE.
- דפדפן: Maxthon 1.5.9 הדפדפן המושלם. ואם אתם חושקים במשהו גם מאובטח, אז Opera 9 הוא מתחרה חזק בתמונה. אני משלב בין השניים, וכך נהנה מכל העולמות.
- נגן לסרטים וכתוביות: לסרטונים וקליפים Media Player Classic קל, ותומך ברוב הפורמטים. לסרטים עם כתוביות MV2Player. הוא יותר נוח לסנכרון.
- נגן למוסיקה ומארגן מוסיקה: Winamp 5 אין מה להוסיף.
- מקודדים: K-Lite Mega Codec Pack. כן, אני יודע שעדיף להתקין מקודדים בנפרד, אבל אני עצלן :\
- סייר קבצים: אני משתמש ב 2xExplore כי לזה התרגלתי, אבל אין ספק שהכלי המושלם הוא Total Commander.
- מציג ומארגן תמונות: FastStone Image Viewer קטן, קל וחינמי לחלוטין. מזכיר את ה ACDSee הקלאסי של פעם
- עורך תמונה: SnagIt 8 זה נחשב?
- המרה וקידוד וידאו: -
- תוכנת צריבה: Nero 6. נכון, יש לה פאקים ובאגים, אבל היא עדיין טובה מכל דבר אחר. (למרות שרוב השימוש הוא בגרסת האקספרס )
- תוכנות שיתוף קבצים: eMule 0.47, ו Opera לביטורנט http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...845#post1829438
- תוכנת דואל: -
- תוכנות VOIP/ מסרים מידיים: Miranda 5, Skype.
- תוכנת ניקוי ואחזקת דיסק: RegCleaner. נכון, זה לא עונה על "אחזקת דיסק", אבל שיהיה. לפחות בניקוי היא מעולה.
- תוכנת גיבוי: Acronis True Image 10. פעם זה היה גוסט. זה מה שיש היום.
- תוכנות משרדיות (אופיס): MS אופיס 2003. את גרסת 2007 עדיין לא ניסיתי.
למען הנוחות, הרי לכם רשימה ריקה. אפשר להוסיף קטיגוריות, אבל רק כאלה שבאמת כלליות וחשובות ואולי שכחתי. (לא לשים איזה תוכנה ספציפית שאתם משתמשים בה רק בגלל שאתם עורכי מוזיקה למשל) :
קוד PHP:
ההצעה שלי:[list][*] אנטי וירוס:
[*] פיירוול:
[*] הגנה מספייוור:
[*] דפדפן:
[*] נגן לסרטים וכתוביות:
[*] נגן למוסיקה:
[*] מקודדים:
[*] סייר קבצים:
[*] מציג ומארגן תמונות:
[*] עורך תמונה:
[*] המרה וקידוד וידאו:
[*] תוכנת צריבה:
[*] תוכנות שיתוף קבצים:
[*] תוכנת דואל:
[*] תוכנות מסרים מידיים/VOIP:
[*] תוכנת ניקוי ואחזקת דיסק:
[*] תוכנת גיבוי:
[*] תוכנות משרדיות (אופיס):
[/list]
_____________________________________
..
נערך לאחרונה ע"י זיו בתאריך 04-02-2007 בשעה 23:21.
|
|