12-02-2007, 04:01
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי freedom_fighter
אני משוכנע שבחורינו באוויר הם מצוינים שבמצוינים, לא פחות מאשר בחורינו ביבשה ובים.
אבל משום מה כשממריאים גבוה בסולם הדרגות, לעתים, יש איזו בעיה של אספקת חמצן סדירה למוח, ובמקום שכל ישר אנו נתקלים במוד חדש שיקרא להלן "האוויל המקושר".
אמיל, אני תופש ממך אדם רציני, וכל פעם מצחיק אותי לראות עד כמה אתה כאיש ח"א חרד "ליוקרתו" של החיל... חשוב לך המטס טייארות הזה בסיום הקורס, אתה מנסה למצוא הגיון בסקר ועוד...
תגיד לי, מה זה באמת משנה? אתה באמת חושב שפחות אנשים ירצו להיות טייסים בחיל האוויר הישראלי? באמת נראה לך שיש חשש כזה? יש מחסור במועמדים לטיס?
או אולי יש פה איזה שהוא חשש אחר, שהשכבה הזאת שנקראת "טייסים" חוששת שיתברר שגם "טייסים" טועים, ועלולים להתנהג ביהירות ובעיוורון עד כדי כישלון במשימה (ע"ע מקרה חלוץ כמפקד צבא ההגנה, לא כטייס).
ואולי "היות טייס" אינה ערובה למצוינות, לערכים, בעצם... לשום דבר פרט להצטיינות במקצוע צבאי מסוים? אולי יש פה חשש מפני כרסום בעתידם הכלכלי של בחורינו הטובים?
כל ילד יודע שלוחמי גולני (בלי לפגוע בשאר) הם פייטרים שבפייטרים, וזה בלי מסעות יחצ"נות, ובלי טירונות עם אקי אבני, ובלי סקרים וקשקושים... אז למה חיל האוויר מפגין כזה חוסר בטחון בנוגע ליכולתו, ובכלל- מה פתאום ארגון ציבורי מבזבז כספי ציבור על בדיקה של התדמית שלו? זהו? ח"א סיים את כל משימותיו, אין להם שום דבר לשפר? יש להם עודפי מיסים? לא חסרות פצצות חכמות? הכל מוכן לעימות הבא?
לאח שלי בקיץ האחרון היו נעליים שתי מידות פחות מהמידה שלו. והוא הלך ברגל למארג' עיון. וחזרה. שלושה ימים.
חוצפנים. ולא בגלל שהם מח"א. פשוט כי הם חוצפנים.
|
דעתי על דעתך:
לא יודע אם קראת את תגובתי הקודמת, זאת שמדברת על איך חיל האויר "הסוציומטים" לא אמרו מילה רעה על אף אחד לאחר המלחמה, והירוקים "הסחבקים" אכלו אחד את השני בלי מלח בעיתונים..
זה בדיוק ההבדל שבין "מה כולם יודעים" ומה היא המציאות.
התאוריה שלך לגבי מה קורה כשעולים בסולם הדרגות היא לא יותר מתאוריה, (ושים לב שאני ממש לא מאלה שעלו בסולם הדרגות ההפך הוא נכון- אותי עצרו די מהר בקידום..).
יש עוד הרבה אופציות מעבר לתאוריה שלך לגבי התנהגות חיל האויר וחוסר הביטחון שלו, מה שאתה רואה חוסר ביטחון אחרים רואים כרצינות ותכנון קדימה (צד שהוא כל כך חזק אתל הירוקים- שלאח שלך לא היו אפילו נעליים במידה שלו...ואתה עוד מעז להעביר ביקורת על חיל האויר....כשבירוקים יהיו נעליים במידה הנכונה יהיה להם אפשרות אולי להתחיל להעביר ביקורת...)
תראו, התווכחנו על זה הרבה פעמים בעבר ואין לי כוח שוב, אני אסכם את דעתי בפעם האחרונה:
מה שאתה טוען זה, שבגלל שחיל האויר עושה סקרים (ואני משתמש בעניין הסקר כמטאפורה..ספציפית אני לא בטוח שצריך את הסקר הזה אבל אני לא אסגור דעות מבלי לברר יותר פרטים..) אז אין לאח שלך נעליים..ואני טוען שבגלל שהירוקים לא עושים "סקרים" (שוב כמטאפורה..) אין לאח שלך נעליים..
והגישה של חיל האויר היא שבגלל שחיל האויר עושה סקרים (ומטס במסדר הכנפיים.. ומחלק כנפי כסף אחרי 25 שנות שרות וכו'.) אז יש נעליים בדיוק במידה, והפצצות פוגעות במטרות, והמילואימניקים מאומנים וכו'...
הלוחם בגולני הוא בהחלט אמיץ, אבל להסתכל קדימה במטר (כמו שיהיו נעליים ללוחמים...) אין להם מושג, אז לספר לחיל האויר איך לעשות עבודת מטה, זה קצת מצחיק..
הסיבה שאני מגן על חיל האויר היא שהביקורת בפורום אינה מוצדקת, כשהביקורת מוצדקת אני תומך, אבל במקרה זה העליתי חשדות לגבי הסקר הנ"ל (לא פיתחתי תאוריות פסיכולוגיות סבוכות, אבל העליתי ספק בנחיצות הסקר, לא חרצתי גורלות וקבעתי חד משמעית שהמפקדים מטומטמים כי אין לי הרבה פרטים על המקרה, רק שעשו סקר..זה ממש לא מספיק בשביל לקבוע שזה טמטום..).
אני העברתי יותר ביקורת על חיל האויר מכולכם יחד, אם היית שאול עלי בחיל האויר הייתי יודע בדיוק שאני טיפוס בעייתי שעשה צרות והעביר ביקורת רבה על המפקדים ועל כיוונים שחיל האויר הלך בהם ויש שיגידו (לא אני..) שזו אחת הסיבות שלא התקדמתי יותר, העברתי ביקורת חריפה וגם עשיתי לא עשיתי זאת בנחמדות אלא ההפך, בקורקטיות ובקרירות, בדיוק כמו כאן בפורום.
אז התאוריה הפסיכולוגית שלך לגבי הסיבות שאני עונה כאן בפורום הן לא נכונות (שוב) אני עונה כהביקורת אינה נכונה בעיני, אני חושב אחרת, פשוט מאוד! לא עומדת מאחורי זה שום קונספרציה.
יתכן ואני טועה בדעותי, יתכן ובשל חוסר החמצן במוח אני כבר לא ממש חכם (מעולם לא טענתי שאני חכם או משכיל..חיפוש קטן בפורום יוכיח לך זאת גם זאת..) אבל אין כאן שום כוונה ניסתרת.
אני אמשיך לכתוב את דעתי, גם אם היא לא תואמת את הדעה של כל גנרלי הפורום הירוקים שהם ומפקדיהם לא השכילו אפילו לצאת למלחמה מאומנים או עם נעליים...אבל הם יודעים בדיוק איך חיל האויר צריך לנהוג...
אמיל.